Displasia hip di murangkalih

Displasia hip

Hipplplasia mangrupikeun malformasi yén sababaraha orok aya saatos kalahiran. Malformasi ieu disababkeun ku pamekaran gabungan anu teu leres anu ngahijikeun sareng tulang panggul sareng sirah tulang anu disebatkeun femur. Ngadeteksi kalainan ieu mimiti penting pisan pikeun pangubaran anu épéktip, sabab langkung lami pikeun didiagnosa hipplasia, langkung ageung résiko pikaseurieun jangka panjang.

En ulasan Tés périodik anu dilakukeun ku dokter murangkalih pikeun mariksa kamekaran sareng kamekaran orok, biasana ngadeteksi ieu sareng seueur masalah anu sanés. Éta pisan sababna naha pamariksaan teu kedah diloloskeun, sabab sakumaha anu parantos kami sebutkeun, deteksi mimiti penting pisan dina pangobatan. Nanging, meureun aya kaayaan anu béda-béda naha éta henteu kauninga masalahna dina pandangan.

Kituna, anjeun kedah ati-ati pisan kana pamekaran orok anjeun ti mimiti hirup, sabab teu aya anu langkung saé tibatan anjeun bakal tiasa nyatet anomali naon waé. Sanajan anjeun sanés dokter, anjeun bakal nyéépkeun langkung seueur waktos sareng orok anjeun tibatan anu sanés sareng anjeun bakal langkung terang anjeunna tibatan saha waé.

Gejala displasia dina murangkalih

Displasia hip

Upami anjeun perhatoskeun salah sahiji gejala ieu, nyungkeun konsultasi sareng dokter pediatrik supados anjeunna tiasa nganilai situasina. Anjeun tiasa niténan detil ieu dina parobahan popok, dina waktos mandi atanapi nalika ngurus kulit, ku cara masagi suku orok sacara lembut.

  • Ku mindahkeun suku orok, anjeun tiasa perhatikeun sora garing, sajenis klik éta diulang nalika ngalakukeun gerakan anu sami.
  • Anjeun tiasa perhatoskeun éta suku ngagaduhan panjang anu bénten, hiji anu rada pondok tibatan anu sanés.
  • Kasusah mindahkeun salah sahiji suku, rotasi henteu dilakukeun kalayan gampang ngahasilkeun sora anu kerung na.
  • Selangkangan orok ciri khas na, pinuh ku lipatan kulit lembut. Orok anu nganggo hip hipplasia ngagaduhan dbéda dina tilepan basa Inggris anjeun nyalira.

Deteksi displasia tiasa telat sareng sanés didiagnosa dina murangkalih éta tiasa diperhatoskeun dina murangkalih. Pikeun barudak anu langkung ageung, ieu fitur ciri.

  • Sakedik lemes nalika leumpang. Kasusah ieu nalika leumpang tiasa diperhatoskeun nalika orok mimiti leumpang nyalira sareng sakedik engké, nalika anjeun nyobian ngaji sareng displasia nyusahkeun anjeunna.

Naon sababna displasia di murangkalih

Sanaos sabab-sabab displasia di murangkalih henteu pati jelas, aya faktor résiko anu béda:

  • A pangiriman breech: dina posisi ieu femur diayakeun kaluar tina union ku pelvis.
  • Budak awéwé ogé dipikaresep gaduh hipplasia.
  • Awéwé sareng sababaraha kakandungan.
  • Nalika nalika kakandungan lumangsung naon anu katelah oligoamnion, nyaéta, saeutik jumlah cairan amniotik.
  • Orok anu dilahirkeun kalayan beurat beurat, beuratna 4 kilo.
  • Dina kasus ibu hamil anu kaserang tekanan darah tinggi nalika kakandungan, aranjeunna ningkatkeun résiko orok tina displasia hip.
  • Aya ogé faktor turun-tumurun, sanaos teu acan aya gén anu nyababkeun malformasi. Nanging, umum pikeun barudak dina kulawarga anu sami gaduh hipplplasia, utamina dina kasus budak awéwé.

Perawatan dina orok

Displasia hip di murangkalih

Dina kaseueuran kasus dimana hipplasia hip dideteksi dina orok langkung ngora ti 3 bulan, aya tingkat luhur recovery lengkep. Tapi, beuki lila pikeun didiagnosa masalahna, beuki rumit bakal dilakukeun. Dina kasus murangkalih orok, beulina biasana disimpen anu ngajaga suku orok kabuka, sahingga cangkéng disimpen dina tempatna.

Upami sababaraha minggu kalangkung sareng teu aya paningkatan, manuver panempatan tiasa dilakukeun dina bius, anu ogé dibarengan ku pemeran. Dina kasus anu paling parah, anu biasana lumangsung nalika diagnosis didamel telat, perlu pikeun operasi. Nu matak ogé bakal diperyogikeun pikeun sababaraha sasih sareng pangobatan fisioterapi salajengna saatosna.

Upami anjeun perhatoskeun salah sahiji gejala di luhur dina pingping orok anjeun, angkat ka dokter anak gancang-gancang. Konsékuansi tina telat perlakuan hip dysplasia di murangkalih tiasa kalebet lameness atanapi osteoarthritis mimiti, sareng anu sanésna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.