Kahirupan sanés ngeunaan kromosom, kampanye pikeun World Down Syndrome Day 2015

Isukna March 21 geus sohor dina Poé Sindrom Turun Dunya. Ngarayakeun, TURUN Spanyol parantos ngaluncurkeun kampanye Kahirupan sanés perkawis kromosom. Kampanye ieu dimaksudkeun pikeun nunjukkeun yén teu aya bedana antara barudak anu gaduh sareng tanpa cacad. Tujuan tina kampanye nyaéta pikeun ngawaskeun masarakat ngeunaan barudak anu ngalaman sindrom Down sareng ngadeukeutkeun aranjeunna ka jalan, pamikiran sareng parasaan. Bel Kahirupan sanés perkawis kromosom Sigana kuring mangrupikeun prakarsa anu pinuh ku sensitipitas sareng kamanusaan, kalayan pesen anu saé. Sareng éta parantos ngajantenkeun kuring émut seueur hal.

Sawatara waktos ka pengker kuring gaduh kasempetan kanggo damel sareng warga Down Syndrome Association of Zamora. Éta mangrupikeun pangalaman anu teu tiasa dilupakan, boh dina tingkat propésional sareng manusa: barudak, tim, kulawarga ... Éta mangrupikeun pangalaman anu nandaan kuring, sareng éta ngabantosan kuring dina waktos seueur ibu-ibu ngalangkungan sareng henteu sadayana sadayana akur sami ogé. Kusabab éta henteu gampang pikeun nampi yén dina ultrasound mimiti anak munggaran anjeun aranjeunna ngawartosan yén aranjeunna ngagaduhan résiko anu tangtu ngalaman Down Syndrome. Sigana mah mangrupakeun dinten anu saé pikeun nyaritakeun anékdot ieu.

Ngagaduhan murangkalih téh berkah, naha anjeun ngagaduhan Down Syndrome. Tapi, sanaos sagala usaha anu dilakukeun sareng tingkat integrasi sareng panarimaan kahontal, masih seueur anu kedah dilakukeun.

Pangalaman kuring

Nalika gynecologist ngawartosan yén putra abdi ngagaduhan résiko tinggi kaserang sindrom Down (1 dina 800), kuring yuswa 27 taun. Dokter nyarankeun yén kuring ngalakukeun amniocentesis. Kuring naros ka anjeunna naon anu bakal anjeunna lakukeun pikeun kuring. Anjeunna ngawartoskeun ka kuring yén upami kuring diuji positip pikeun Down Syndrome, kuring bakal kaluron. Tapi kuring henteu hoyong aborsi, janten kuring henteu diuji. Salaku tambahan, kuring bébéja anjeunna yén aya hal anu pikahariwangeun kuring langkung seueur tibatan Down Syndrome, hal-hal anu henteu muncul dina tés naon waé.

Pikeun kuring, résiko kaleungitan orok ngan ukur ku terang naha kuring henteu ngagaduhan Down Syndrome éta henteu tiasa ditampi. Kuring hormat kana pendapat batur, bener, tapi pikeun kuring teu aya cekap alesan pikeun mempertaruhkan kahirupan putra abdi pikeun masalah anu egois sakumaha tetep tenang. Sugan éta disababkeun ku kanyataan yén kuring bener-bener tenang, sabab pangalaman kuring anu tiheula sareng masarakat Asosiasi Sindrom Down of Zamora parantos nunjukkeun ka kuring yén, sanaos sesah sareng sesah, gaduh anak sareng Down Syndrome sanés akhir tina dunya. Nyatana, di sakola tempat kuring damel teras kuring tiasa ningali seueur hal, sababaraha anu langkung parah, sareng jalma-jalma maju. Sareng anjeunna tiasa bahagia.

Gebegna lancar. Sakuringeun kuring seuseueurna jalma-jalma henteu ngartos naha kuring tenang pisan. Tapi pikeun kuring, aya 799 tina 800 yén budak éta henteu ngagaduhan Down Syndrome, sareng kuring ogé henteu ningali éta salaku aib anu tungtungna na didamel. Nyatana, sabulan sateuacan ngalahirkeun, kuring sareng salaki angkat ka pameran acara. Pendirian urang aya di payuneun Paguyuban jalma-jalma anu cacat kamampuan intelek, sareng seueur budak lalaki sareng budak awéwé anu aya di ditu ngalaman Down Syndrome. Sababaraha jalma anu terang naon anu kuring bébéja ngarasa teu nyaman, sabab teu bisa mikir nanaon lian ti "kumaha upami urang ...". Tapi pikeun kuring éta mangrupikeun kasempetan pikeun pendak sareng jalma-jalma anu saé.

Budak lahir. Abdi henteu naros. Abdi hilap. Abdi ngan ukur hoyong kéngingkeun deui, sabab aranjeunna kedah nyandakna kanggo nguseup. Sareng nalika aranjeunna tungtungna masihan ka kuring, kuring bahkan henteu émut pikeun mariksa naha kuring ngalaman Down Syndrome. Henteu dugi aya anu nyaritakeun ngeunaan éta kuring sadar.

Hal anu sami kajadian ka anu sanés.

Poé Sindrom Turun Dunya 2015

TURUN Spanyol parantos ngayakeun acara makro dina tanggal 21 di Plaza del Sol di Madrid, dimana 12 lonceng sareng Lacasitos badé ngingetan dinten ieu. Kalayan El Pulpo (ti Cadena 100) salaku master upacara, dinten éta janji moal kaulang. Rébuan pesawat bakal diluncurkeun kana hawa sareng Polda Nasional badé ngadamel pameran sareng anjing, sareng bakal nunjukkeun kuda-kuda na, diantara seueur hal-hal sanés. Dinten bakal dimimitian jam 11 isuk-isuk.

Kanggo inpormasi lengkep, tuturkeun Turun Spanyol dina Facebook.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.