Naon anu anjeun kedah terang ngeunaan hubungan budak lalaki sareng awéwé sareng téknologi

mojang sareng tablet

Téhnologi ngurilingan urang, kulawarga, sareng barudak urang. Téknologi aya dina sagala bidang kahirupan, damel, luang, diajar ... Tapi naon hubungan anu dipiboga budak lalaki sareng budak awéwé sareng téknologi? Naha éta positip? Naha urang tiasa ngadidik aranjeunna dina hubungan anu pantes?

Misalna Steve Jobs atanapi Bill Gates henteu ngantep putri sareng putrana nganggo iPad, atanapi ngagaduhan komputer nalika alit. Ieu kedah ngajantenkeun urang mikir sateuacan masihan murangkalih hapé. Nanging, sapertos hubungan naon waé, yén barudak anu gaduh téknologi ngagaduhan sisi anu positip sareng negatif.

Unicef ​​sareng hubungan barudak sareng téknologi

hubungan barudak sareng téknologi

Budak lalaki sareng budak awéwé di masarakat anu paling maju, ti saprak sumping ka dunya diasupan a komunikasi digital ayeuna konstan. Numutkeun ka Unicef, upami téknologi ieu tiasa diaksés dina skala universal, éta tiasa ngarobih kaayaan barudak anu katinggaleun kusabab kamiskinan, ras, asal étnis, gender, cacad, kapindahan atanapi kapencil. 

Sacara umum, Unicef ​​nganggap éta dina tingkat koléktif, digitalisasi tiasa janten faktor anu netepkeun pikeun nyaruakeun kasempetan ti sadaya murangkalih sareng nonoman dunya. Barudak ieu tiasa ngagunakeun hubungan sareng téknologi pikeun nuturkeun kelas dina jarak anu jauh, atanapi ngalaporkeun masalah anu paling serius di komunitasna.

Di sisi séjén, Unicef ​​ogé gera ngeunaan bahaya pikeun barudak tina ngagunakeun téknologi. Éta panginten langkung rentan ka ancaman anu kirang jelas, sapertos nyerang privasi sareng maling inpormasi pribadi. Maka pentingna ngadidik kolot supaya aranjeunna terang kumaha ngaidentipikasi résiko hubungan barudak sareng téknologi.

Ningkatkeun kauntungan digitalisasi sareng ngirangan résiko

Diajar internét barudak

Sakumaha urang parantos mairan, unggal hubungan ngagaduhan aspek anu positip sareng negatif, sareng hubungan barudak sareng téknologi moal tiasa béda. Numutkeun ka ahli anu béda sareng Unicef ​​sorangan sababaraha solusi anu mastikeun manpaat digitalisasi, sareng dina waktos anu sami ngirangan bahaya na nyaéta:

  • Mempermudah aksés ka sumberdaya online kualitas luhur sareng masihan literasi digital.
  • Ngajaga budak tina cilaka online. Koncina nyaéta tetep waspada sareng ati-ati ngeunaan kagiatan anu dilakukeun ku barudak online.
  • Ngajaga karusiahan sareng idéntitas ti barudak saringan saringan. Ngahijikeun sektor swasta pikeun ngamajukeun standar etika sareng prak-prakan anu ngajagaan sareng nguntungkeun barudak.
  • Pasang budak lalaki sareng budak awéwé di puseur politik digital. Kalayan kecap séjén, ngagaduhan pendapat barudak sareng nonoman dina ngembangkeun kawijakan digital anu mangaruhan kahirupan aranjeunna.

Salaku kasimpulan, urang tiasa nyimpulkeun dina ngamajukeun tanggung jawab digital di komunitas pendidikan sareng kulawarga. Éta tanggung jawab masarakat sadayana yén hubungan budak lalaki sareng awéwé sareng téknologi dumasarkeun kana ngirangan résiko sareng ningkatkeun kauntungan pikeun diajar.

Naha anjeun tiasa ngadidik diri anjeun ngagaduhan hubungan anu saé sareng téknologi?

Tangtosna Leres, anjeun tiasa ngadidik diri ngajaga hubungan anu saé antara barudak sareng téknologi. Sareng éta hubungan antara barudak sareng téknologi henteu tiasa dicegah sareng diperyogikeun. Minor kedah diintegrasikeun dina sadaya bidang anu dianggo alat téknologi. Di lingkungan digital, budak anu henteu berinteraksi sareng alat digital bakal dirugikeun nalika diajar.

Salah sahiji ukuran paling sering anu diterapkeun pikeun hubungan anu séhat nyaéta ngawatesan waktos panggunaan alat. Ieu ngan ukur hiji, tapi aya deui, kumaha nyaluyukeun umur pamakean. Kaseueuran budak leutik nganggo alat saderek ti umur 5 taun. Sareng aranjeunna gaduh nyalira antara umur 10 sareng 12 taun. 

Salaku tambahan, panggunaan téknologi ku murangkalih henteu deui ukur dugi ka telepon sélulér, atanapi komputer, tapi aya téknologi domestik. Alat-alat ieu, contona, Smart TV, alat nu disambungkeun anu ngajantenkeun hirup langkung gampang pikeun urang sareng urang tiasa ngendalikeun ku sora urang. Nalika urang nunjukkeun di awal, dina kaseueuran kasus, téknologi ngurilingan urang. 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.