Ibu-ibu murid, perjuangan anu langgeng?

ibu murid

Seueur ibu-ibu anu padamel ningali kumaha hak-hak urang salaku ibu sareng padamel goyah sareng langkung parah, sigana upami anjeun indung di masarakat ieu anjeun kedah fokus kana hiji, nutupkeun panto kana aspék-aspék kahirupan sanésna, atanapi upami henteu nutup aranjeunna, nempatkeunana langkung rumit. Sareng naon anu kedah dicarioskeun upami anjeun indung anu otonom, maka hal-hal janten langkung rumit ... sigana halangan-halanganna ngagedéan tanpa hak nanaon atanapi boro-boro nanaon. Tapi dinten ieu, urang hoyong ngungkulan masalah ibu murid, perjuangan anu sanés.

Mireia Cabanillas yuswa 24 taun sareng indung. Kaayaan dirina di universitas parantos narik perhatian kami, tapi sanés kusabab anjeunna indung, atanapi kusabab anjeunna nyandak orok na ka kelas janten anjeunna tiasa diajar sareng mikir ngeunaan pikahareupeun anu anjeunna hoyong pasihan orokna sareng tangtosna, pikeun ngukir nyalira. kahareup. Tapi kusabab perjuangan anjeunna kedah nyanghareupan nyanghareupan universitas dimana anjeunna didaptarkeun.

Kasus Mireia

Mireia diajar kursus Pedagogy panungtungan di Universitas Barcelona sareng mangrupikeun indung budak awéwé anu geulis umur sabelas bulan. Anjeunna parantos badé angkat ka kelas sareng orokna biasana, tapi sigana di universitas ieu sigana henteu saé pisan sabab aranjeunna parantos ngintun serat anjeunna sacara jelas nyungkeun anjeunna henteu nyandak putrana ka kelas deui.

ibu murid

Éta tiasa janten gangguan pikeun sababaraha pasangan nalika orok nangis atanapi kalaparan, atanapi meureun éta ngaganggu kelas sareng profésor dina posisi neraskeun atanapi ngeureunkeun kelas ... Tapi ieu sanés alesan yén universitas parantos masihan koméntar dina serat ka Mireia. Dina surat éta aranjeunna nyarioskeun yén orok anjeun henteu katutup ku asuransi naon waé sareng anjeun ogé kedah hormat yén murid sanés nampi kelas dina kaayaan 'optimal'. Mireia henteu ngartos kaayaan ieu kusabab kelompok babaturan sareng babaturan sakelas na anu ngadukung anjeunna -bahkan profesor- sareng ogé, dipikanyaho yén seueur jalma tiasa ngakses kampus tanpa gaduh asuransi.

Aya seueur jalma anu ngadukung anjeunna ti mimiti, sabab bener lamun anjeun indung orok éta hak unggal awéwé pikeun babarengan sareng anjeunna sepanjang waktos. Teu aya anu tiasa maksa anjeun ngantunkeun orok anjeun di binih upami anjeun henteu hoyong atanapi pihak katilu kedah ngurus anjeunna atanapi tuang anjeunna nalika anjeun ngalaksanakeun tugas-tugas anu sanés. Tapi sigana mah di masarakat urang, masih aya sababaraha cara pikeun ngarti yén ibu-ibu ngagaduhan hak pikeun babarengan sareng orokna nalika diajar. Aranjeunna sanés damel di payuneun umum, sanés padamelan anu ngabahayakeun kasalametan indung, orok atanapi jalma sanés ... Éta mangrupikeun kelas, dimana guru ngajelaskeun, murid ngadangukeun, diajar sareng berinteraksi .. . sareng upami orok hudang atanapi lapar, éta téh tanggung jawab indung pikeun ngurus anjeunna sareng anu sanés.

Mireia bakal neraskeun nyandak putrina ka kelas dugi ka kapaksa ngalakukeun anu sanés. kumargi anjeunna henteu hoyong ngantepkeun anjeunna sareng anu sanés. Universitas parantos nawiskeun anjeunna pilihan pikeun ngalakukeun évaluasi sakali, tapi anjeunna nuturkeun éta taun saméméhna sareng anjeunna sesah ngagabungkeun studi sareng keibuan. Kanggo ayeuna, Mireia bakal nyandak putrina anu pangpayunna énjing-énjing, anu sasarengan sareng bobo budak awéwé sareng bobo, teras nini angkat sareng anjeunna dugi ka réngsé sakola. Nini ngurus budak awéwé di jero fakultas, anu masih aya di kampus universitas, tapi sigana ku cara kieu, teu aya anu kaganggu.

Ngabantosan ibu-ibu murid

Daripada matak ngamudahkeun pikeun ibu-ibu ngora, aranjeunna sigana ngajantenkeun beuki sesah, atanapi sahenteuna henteu hésé tibatan ibu-ibu sanés anu henteu dina kaayaan anu sami. Henteu adil yén ibu-ibu kedah rumaos didiskriminasi kumargi janten ibu, upami aranjeunna ibu kedah aranjeunna nunda latihanana? Kumaha upami anu aranjeunna pikahoyong nyaéta ngagabungkeun diajar sareng indung? Naon kajadian lamun indung henteu ngagaduhan fasilitas pikeun batur pikeun ngurus orok na? Kumaha upami anjeun teu kersa batur ngurus orok anjeun?

ibu murid

Indung anu mutuskeun badé angkat ka universitas bakal ningkatkeun kahareupna sareng ogé orokna. Kusabab kitu, diperyogikeun hak-hakna sami atanapi aranjeunna sahenteuna dipasihan fasilitas pikeun ngagabungkeun diajar sareng indung. Jelas yén aranjeunna mutuskeun janten ibu, aranjeunna ogé mutuskeun janten murid sareng duanana hal kedah dihargaan sami-sami sabab éta hak awéwé saha waé.

Hiji ideu pikeun tiasa ngabantosan ibu-ibu ieu nyaéta di jero universitas - sareng caket indungna anu bakal tiasa ngajemput atanapi ngajemput iraha aranjeunna butuh - aya rohangan anu cocog pikeun murangkalih, sapertos binih. Mireia ogé mikir yén solusi ieu cekap sareng leres henteu rumit. Ruang kelas anu ramah pikeun orok kalayan staf anu mumpuni bakal saé, sareng éta henteu kedah ngajantenkeun biaya tambahan pikeun universitas, bahkan mungkin waé harga simbolis sahingga ibu-ibu tiasa mayar éta sareng murangkalih dirawat kalayan hadé sepanjang waktos.

Conto Profesor Sydney Engelberg: pelajaran hukum

ibu murid

Teu aya indung anu kedah milih antara barudakna sareng pendidikanana, ieu anu panginten seueur urang sareng ogé Profesor Sydney Engelberg. Nalika kuring ngajar kelas master, orok mimiti ceurik sareng nalika indungna henteu tenang, anjeunna bangun ninggalkeun isin, tapi guruna henteu daék kajantenan ieu. Janten anjeunna nyepengan orok na dina panangan na pikeun nenangkeun anjeunna nalika ngajar kelas master. Sydney Engelberg nyaéta guru anu ngantep muridna anu janten ibu-ibu datang ka kelas sareng murangkalihna sareng ogé nyusuan aranjeunna upami diperyogikeun.

Anu penting di masarakat urang nyaéta pikeun ngahontal kasapukan dimana urang sadayana séhat, sareng pikeun ieu, solusi kedah dipilarian dimana kadua pihak ogé tiasa leres. Universitas, ibu sareng orok. Tapi anu panghadéna, nyaéta aya beuki loba kasus anu positip.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.