Gagasan kado pikeun budak umur 5 taun

Ngagungkeun ulang taun mancanagara

Upami anjeun ngagaduhan putra atanapi putri anu badé ngancik 5 taun deui, anjeun panginten mikirkeun naon hadiah anu paling anjeun tiasa pasihkeun. Nalika ngeunaan perayaan ulang taun, kaseueuran murangkalih anu badé giliran lima hoyong ilubiung dina prosés, ngumpulkeun balon dugi ka raos kueh. Anjeun ngagaduhan pendapat ijin ngeunaan ieu sareng ogé kado anu aranjeunna hoyongkeun.

Nalika murangkalih umur lima taun aranjeunna mimiti ngagaduhan minat anu khusus anu sengit, Perón ngaraosan sababaraha kagiatan sanésna, maén sareng cocooanna sareng aranjeunna ogé langkung sadar kana lingkunganana. Kaseueuranna resep nonton TV ku sabab éta teu heran yén karakter karesepna nyaéta protagonis tina cocooan anu aranjeunna hoyong.

Upami anjeun ngagaduhan budak lalaki atanapi awéwé umur lima taun anu badé balik sareng anjeun henteu terang naon anu tiasa dipasihkeun, tong sono kana sadaya ideu anu bakal kami pasihkeun di handap. Anjeun pasti bakal tiasa mendakan kado anu sampurna pikeun budak leutik anjeun.

Diajar cocooan sareng kaulinan

Diajar kaayaan alam di barudak. Aranjeunna resep ngajajah sareng naroskeun, sareng anu langkung henteu biasa ogé langkung saé. Dina pengertian ieu, pakakas pembelajaran élmu dasar pikeun barudak ngora mangrupikeun ideu anu saé. Aranjeunna ngabantosan barudak pikeun mikirkeun biologi sareng kimia nalika kuring pikaresepeun.

Barudak umur ieu ogé janten resep kana maca sareng matématika, penting pikeun ngamangpaatkeun perhatian ieu pikeun ningkatkeun duanana. Aya seueur buku PR anu pikaresepeun anu bakal dipikaresep ku barudak, sadar yén matématika sareng maca buku pikaresepeun. Aranjeunna bakal senang diajar.

hiasan pikeun pésta ulang

Bola dunya kalayan lampu ogé kado anu hadé pikeun barudak pikeun ngamimitian diajar ngeunaan géografi sareng ngagaduhan persépsi anu langkung saé pikeun dunya. Aya ogé seueur kaulinan dewan atanapi komputer anu saé pikeun umur ieu sareng anu bakal ngabantosan aranjeunna diajar hal-hal énggal bari senang.

Koordinasi sareng kakuatan

Nalika budak lalaki sareng budak awéwé ngahontal umur lima taun aranjeunna gaduh seueur énergi sareng peryogi aktivitas fisik pikeun ngatur awakna. Kasadaran awak, koordinasi sareng kamajuan kakuatan ku luncat sareng wates. Aranjeunna parantos terang kumaha ngaladénan, ngaladénan dina hiji suku, ngadamel kartel, sareng sajabina. Umur ieu mangrupikeun waktos anu pas pikeun nanem modalkeun cocooan anu ngajantenkeun aranjeunna tetep obah.

Hiji ideu nyaéta mésér anjeunna sapédah, bola bal, baskét, skates, gelung, tali luncat, sareng sajabina. Kaseueuran budak umur 5 taun siap-siap nganggo és skating, ngojay, sareng bersepeda. Émut yén upami anjeun mésér skates atanapi sapédah, ogé penting mésér alat kaamanan anu diperyogikeun pikeun nyingkahan cilaka.

Wangunan

Dugi ka waktos anu lami, anak anjeun panginten resep ngempelkeun blok potongan kai na. Ayeuna umurna ampir lima taun, anjeunna ngagaduhan visi anu langkung jembar nalika ngawangun kaulinan. Anjeun tiasa ngarencanakeun payun sareng nuturkeun pituduh kalayan épéktip.

Ngawangun janten penting pisan pikeun fantasi sareng kreativitas anjeun. Anjeun tiasa ngawangun kebon binatang pinuh ku sato, ngadamel imah tina blok kai, ngarengsekeun masalah sareng konstruksi magnét, jeung saterusna

Anu maca saeutik

Dina umur ieu umur perhatian anak mimiti ningkat, ayeuna anjeun tiasa linggih sareng ngalaksanakeun kagiatan pikeun waktos anu langkung lami. Maca sareng anak anjeun penting pisan pikeun kamekaranana sareng anjeun ogé bakal ningkatkeun karep pikeun maca. Mangrupikeun kagiatan anu pangsaéna pikeun dilakukeun dina teu aktip. Aya buku sareng téma anu saé pikeun ngagarap sababaraha nilai pikeun anu alit bahkan pikeun aranjeunna ngawitan ngartos émosina nyalira. Maca ngajar kasabaran barudak sareng ningkatkeun katekunanana.

Teka-teki sareng kaulinan logika

Tabel ieu cocog pisan pikeun umur ieu, barudak ngaraos ati pisan dédmotivasi sareng tiasa ngamotivasi pikeun tiasa ngawangun teka-teki sareng ngalakukeun éta nyalira. Pilih teka-teki anu aya hubunganana sareng minat budak anjeun atanapi gambar anu saderhana atanapi sahenteuna motivasi.

Barudak ogé resep ngagunakeun pipikiranana pikeun mendakan hal-hal anyar sareng ngungkulan tantangan. Kusabab kitu kaulinan logika anu cocog pikeun umur ogé disambut. Naon deui, seueur kaulinan logika condong ngagaduhan potongan-potongan alit, idéal pikeun aranjeunna pikeun mimiti nanganan kalayan ati-ati sareng teras-terasan ngembangkeun kamampuan motor anu hadé.

Kaulinan pikeun diajar kumaha meunang sareng éléh

Salah sahiji kaahlian sosial anu paling nangtang pikeun barudak umur ieu nyaéta aranjeunna kedah diajar meunang sareng éléh kalayan anggun. Barudak sacara alami kalapa, janten aranjeunna condong ngagungkeun nalika aranjeunna ngéléhkeun sareng tiasa miceunan nalika éléh.

Nalika déwasa maén sareng murangkalih, henteu kunanaon janten fleksibel sareng aturan sareng ngabantosan pamikiran stratégis sareng masihan tanggapan. Dina pengertian ieu, pantes pikeun milih kaulinan dewan klasik anu henteu meryogikeun maca tapi peryogi strategi sareng katerampilan.

Nalika barudak maén sareng murangkalih anu sanés, éta lapangan maén anu langkung saé sareng aranjeunna kedah siap-siap pikeun hasil naon. Kaulinan anu langkung pondok langkung saé kusabab barudak sigana bakal maén sababaraha putaran, sareng masing-masing meureun bakal gaduh kasempetan meunang sareng éléh. Balancing game, dimana murangkalih nyobian tumpukan potongan tanpa muragkeunana, ogé mangrupikeun pilihan anu hadé. Upami anjeun ngagaduhan murangkalih kalapa anu setrés nalika éléh, pertimbangkeun pertandingan koperatip anu mana pamaénna kedah damel salaku tim pikeun ngahontal tujuan.

Ieu sababaraha ideu pikeun milari kado anu pas pikeun putra lalaki atanapi putri anjeun anu sakedik kénca ngancik umur 5 taun. Mangrupikeun yuswa anu penting sareng hadiah anjeun kedah dugi ka tara. Tapi sateuacan milih kado anu pangsaéna, anjeun kedah naroskeun ka anjeunna naon anu hoyong dipiboga pikeun ulang taun na, janten anjeun tiasa ngamimitian ngaraoskeun naon anu anjeunna leres-leres hoyongkeun. Anjeun ogé kedah tumut kana rasa sareng karesepna supados leres.

Sakali anjeun parantos milih kado éta, émut yén anu paling penting sanés kado éta nyalira, murangkalih anjeun kedah terang yén kado éta aya dina panangan anu masihan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.