Gagasan pikeun nyusun rohangan budak anu ngamimitian SMA

pangkeng rumaja biru

Barudak tumuh gancang pisan, sahingga kadang kolot bahkan henteu sadar kumaha aranjeunna mekar. Barudak ogé janten nonoman ku cara pusing sareng nalika aranjeunna angkat ti Primér ka Sékundér parobihan mimitian ditingali ogé di kamar tidurna ogé. Upami murangkalih anjeun badé ngamimitian SMA, sigana rasa na parantos robih sareng anjeunna raoseun rada 'langkung sepuh' janten ieu ogé bakal katingali di kamar na.

Henteu perlu ngarobih sadaya hiasan kamar tidur anak anjeun anu ngamimitian SMA, tapi panginten réorganisasi alit bakal saé adaptasi kamar tidur sareng kabutuhanna. Naha kamar tidur dibagi atanapi individual, éta tiasa diatur deui supados anak anjeun ngaraos langkung raoseun dina panyumputan pribadina. Tapi kumaha carana ngalakukeunana? Ieu sababaraha ideu.

Ngobrol sareng putra anjeun

Hal kahiji anu anjeun kedah lakukeun sateuacan mikirkeun ngeunaan ngatur kamar tidur anak anjeun nyaéta ngobrolkeun éta sareng anjeunna, sabab anjeun henteu kedah nyusun kamar deui, tapi anjeunna kedah ngalaksanakeunana. Anjeun bakal janten bantosan sareng pituduh aranjeunna. Upami putra anjeun jawab réorganisasi kamar tidurna, anjeunna bakal tiasa ngawangun hubungan sareng kanyataan ieu sahingga, tanggung jawab anu anjeunna raoskeun ka kamar tidurna nyalira bakal ningkat.

pangkeng rumaja

Anjeun kedah ngobrol sareng anak anjeun pikeun milarian terang upami anjeunna leres-leres hoyong atanapi ngaraos kedah nyusun kamar tidurna pikeun ngamimitian tahapan anyar ieu dina hirupna: SMA. Mangrupikeun tahapan anu penting pikeun murangkalih anu ngamimitian nonoman sabab biasana ngarobih pusat pendidikan, guru komo sakapeung, ogé babaturan sakelasna. Aranjeunna panginten henteu yakin ngeunaan awal anu anyar ieu sareng éta sababna kamar tidurna kedah janten panyumputan pangageungna sareng pangsaéna, ogé tempat diajar sareng tempat istirahat anu saé pikeun ngeusian energi anu diperyogikeun unggal wengi.

Upami kamar tidur dibagi

Henteu janten masalah upami aranjeunna ngabagi kamarna sareng lanceuk atanapi lanceuk anu langkung sepuh atanapi langkung ngora tibatan anak anjeun, anu penting nyaéta aranjeunna gaduh ruang anu jelas janten aranjeunna terang dimana aranjeunna tiasa nempatkeun barang-barangna atanapi nyusunna deui. Salaku conto, anjeun kedah jelas ngeunaan laci anjeun dina lomari, daérah anjeun dina témbok, rak anjeun ... Sareng ogé, hormat kana rohangan lanceuk / lanceuk anjeun.

Sakali anjeun ngagaduhan anu jelas ieu, anjeun tiasa mimiti nyusun kamar tidur numutkeun kabutuhan sareng naon anu anjeun hoyong ngahontal. Éta tiasa ngan ukur ngarobih atanapi panginten ngagentos sababaraha objék ku anu sanés. Sadaya ieu kedah disatujuan saé sateuacan dimimiti réorganisasi kamar tidur.

Kumaha nyusun deui kamar tidur anak anjeun anu ngamimitian SMA?

Anjeun tiasa ngamimitian ku nyusun kamar tidur ku nyandak obyék anu anjeun henteu hoyong deui di tempat panyumputan anjeun sapertos sato boneka atanapi objék anu anjeun anggap 'teuing bubudakeun' atanapi anu henteu ngagaduhan tempat dina tahap anyar anjeun tumuh.

Anjeun kedah ngagaduhan wilayah anu jelas sareng terbatas. Nalika anjeun ngahontal sakola menengah, diajar janten bagian utama diajar, sareng ilmu anu tiasa diala langkung rumit tibatan anu kedah diala di SD. Rohangan ieu kedah ningkatkeun kabiasaan diajar anak anjeun, éta kedah ngagaduhan méja, korsi, lampu alami anu saé sareng lampu buatan anu cekap. Tabél kedah jelas sareng teratur sareng ku cara ieu, anjeun bakal diajar langkung saé.

pangkeng rumaja SMA

Buku sareng bahan diajar kedah aya tempatna di kamar, teu pantes ningalan hal sakola dimana waé. Upami anjeun henteu ngagaduhan tempat pikeun nyimpen hal-hal sakola, éta tiasa leungit atanapi bahkan, anak anjeun tiasa ngirangan éta sareng henteu ngaraos tanggung jawab anu diperyogikeun pikeun pamekaran akademik anu saé.

Upami anjeun gaduh lukisan barudak atanapi poster dina témbok sareng anjeun pikir parantos waktuna ngaleungitkeunana, anjeun ngan ukur kedah ngalakukeun éta supados anjeunna raoseun langkung saé. Anjeun langkung resep nambihan jinis gambar anu sanés dina kamar anjeun. Hal anu sami kajadian sareng elemen hiasan anu sanés sapertos sprei, seprei, cocooan, jst.

Strategi pikeun ngajaga organisasi anu saé

Éta ogé penting pisan pikeun ngatur deui kamar tidur anak anjeun anu ngamimitian SMA anjeun ngémutan pangaturan éta. Organisasi sareng struktur penting pisan pikeun ngahontal hasil anu saé sareng ogé pikeun murangkalih anjeun ngaraos raoseun sareng saimbang di kamarna. Organisasi anu hadé di kamar tidur penting pisan supados pipikiran anak anjeun ogé jelas sareng siap nyandak tantangan sareng pengetahuan anyar.

pangkeng rumaja abu-abu

Sababaraha cara pikeun ngajaga rohangan tetep rapih sareng teratur sepanjang waktos mung tiasa hartosna ieu:

  • Pasang karinjang binatu di juru kamar anak anjeun ngarah aranjeunna terang dimana nempatkeun binatu na sanés dina korsi atanapi lantai. Sanaos upami anjeun watek nempatkeunana dina tempatna tanpa karinjang di kamar anjeun, sadayana langkung saé.
  • Simpen kaléng sampah di kamar na supaya anjeunna tiasa miceun naon waé anu henteu diperyogikeunna kecuali barang organik! Kadaharan organik atanapi sésa kedah angkat ka tempat sampah dapur pikeun nyingkahan tamu anu teu dihoyongkeun di kamar.
  • Pasang kait di tukangeun panto atanapi dina témbok pikeun ngagantung jaket, syal, sabuk, kantong ...
  • Anak anjeun kedah ngadamel ranjang na unggal énjing tanpa aya kacuali. Kalayan ranjang didamel unggal énjing, kamar tidur bakal katingali langkung rapih ampir otomatis. Ogé, ngadamel ranjang henteu peryogi seueur waktos.
  • Anggo warna hias anu nétral atanapi hampang pikeun nyayogikeun rasa tenang sareng karaharjaan sepanjang waktos. Salaku tambahan, warna ieu ngabantosan kamar tidur nembongan langkung ageung sahingga langkung teratur sareng tertib.

Ieu sababaraha tip sareng ideu anu anjeun tiasa tumutkeun sareng murangkalih anjeun supaya kamar tidur na diatur deui nalika anjeunna ngamimitian kursus di SMA. Anak anjeun bakal karaos langkung tanggel waler di kamer na, pipikiranana bakal langkung teratur sareng teratur berkat cicing sareng tempat panyumputanna sareng sadayana ieu bakal katingali dina paripolahna sareng karaharjaan émosina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.