Indung kuring hoyong ka murangkalih abdi

Mary

Jinis indung anu urang pikahoyong janten hiji hal anu parantos urang sadayana anggap dina sababaraha waktos. Boh sateuacan atanapi saatos nyandung. Kami panginten parantos ngémutan ngeunaan indung anu bakal kami pas ningali indung nguruskeun kalakuan putrana di pasar swalayan. Y  Dina waktos éta, urang sadayana panginten yén kami moal janten sapertos kieu, barudak urang moal gaduh tantrums, sabab urang bakal ngadidik aranjeunna ku cara anu béda.

Maka barudak asli sumping sareng anjeun sadar yén teu aya anu diarepkeun. Sadayana anu anjeun bayangkeun ngeunaan indung mangrupikeun buah tina implengan anu éndah. Barudak anjeun aranjeunna gaduh tantrums, sabab éta barudak, aranjeunna hirup, aranjeunna gaduh parasaan sareng aranjeunna henteu terang kumaha nganyatakeun aranjeunna muhun Aranjeunna adaptasi kana dunya anu sagala hal robih pikeun aranjeunna. Éta nalika anjeun leres-leres kedah naros ka diri sorangan "Indung anu anjeun pikahoyong janten murangkalih anjeun."

Kategori atanapi jinis indung

Éta kabeneran anu teu bisa dipungkiri yén unggal murangkalih mangrupikeun dunya sahingga unggal indung ogé bénten. Jinis indung anjeun bakal diartikeun ku kapribadian anjeun. Éta sababna hésé pisan netepkeun sababaraha jinis katégori indung. Nanging, urang bakal nyobian ngaliput propil anu tangtu, pikeun ngabantosan anjeun mutuskeun jinis indung anu anjeun pikahoyong pikeun murangkalih anjeun. Urang sigana bakal nyéépkeun sababaraha pipa éta, tapi urang moal tiasa nutupan sadayana.

  • Indung asik:

    Nya éta indung anu masihan kabébasan total ka budak leutikna, ngamungkinkeun anjeun mendakan, ékspérimén, ngaluarkeun kreativitas anjeun. Sadaya ieu kalayan tujuan pamekaran anu pangsaéna. Résiko janten indung jenis ieu nyaéta yén budak anu tumuh tanpa wates bakal sesah nampi norma sareng inohong otoritas kapayunna.

Jenis kaulinan

  • Indung pelindung:

    Naha éta anu anjeunna bakal nyerah pikeun putrana. Leres, leres urang sadayana bakal ngalakukeun, tapi manéhna nganyatakeun terus. Henteu ngan ukur anjeun netepkeun langkung seueur watesan tibatan anu diperyogikeun, ogé, panginten teu sadar, anjeun bakal nyegah anak anjeun henteu ngalakukeun usaha nyalira, kumargi anjeunna bakal mikir yén cara kieu, anjeunna bakal nyingkahan sangsara. Éndah pisan yén indung anjeun jaga anjeun sareng mayungan anjeun. Résiko janten indung sapertos kieu nyaéta kaleuleuwihi. Janten anjeun bakal ngajantenkeun anak anjeun ageung sareng masalah harga diri sareng rasa teu aman. Barudak ibu anu terlindungi tiasa janten udagan anu gampang pikeun tukang nyiksa sareng nyiksa, kusabab kurang percaya diri ieu serius. Atanapi sabalikna, aranjeunna tiasa janten tukang nyiksa sareng nyiksa, khususon indungna sorangan, kumargi aranjeunna bakal ningali anjeunna langkung salaku hamba anu minuhan paréntahna tibatan salaku jalma anu raos.

indung teuing ngajaga

  • Indung pasif:

    Kanggo anjeunna anjeun teu paduli naon anu dilakukeun ku anak anjeun, nyarios atanapi pikir, salami éta henteu nyegah anjeunna hirupna ngalamun. Aranjeunna biasana ibu anu gaduh kacenderungan narkis tertentu, anu sesah pikeun empati sareng murangkalihna. Jenis indung ieu nyaéta yén aranjeunna biasana sibuk ku diri nyalira anu sacara literal kaleungitan tumuh sareng kamekaran barudakna.

indung pasip

  • Indung konsiliasi:

    Pikeun konsiliator, sadayana dialog sareng negosiasi. Hormat parasaan putrana kadang tungtungna nyababkeun anjeunna nyerah, kana hal-hal anu bahkan ngabahayakeun anjeunna. Kebutuhan ieu pikeun ngahijikeun sadayana tiasa nyababkeun kurangna disiplin anu nyata sareng ngabingungkeun anu alit..

wilujeung

  • Indung otoriter atanapi "indung sersan":

    Numutkeun ka ibu-ibu ieu, sadayana kahontal ku usaha sareng kerja keras. Pikeun aranjeunna teu aya anu hirup masihan aranjeunna naon-naon sareng aranjeunna hirup reueus ku éta. Saé pikeun murangkalih ngagaduhan aturan, watesan, sareng disiplin. Nanging, kaleuleuwihan éta tiasa nyiptakeun setrés, hariwang, hanjelu sareng seueur pemberontakan.

indung sersan

Indung anu ideal pikeun murangkalih anjeun

Sabenerna indung anu idéal pikeun aranjeunna, anjeun bakal salawasna janten anjeun. Henteu janten masalah upami anjeun ngalakukeun kasalahan, éta ogé bakal, sareng duanana bakal diajar tina kasalahan.. Éta anu perkawis perkembang.

Nanging, upami kedah milih antara katégori anu disebatkeun, sacara pribadi, kuring moal milih anu khusus, upami henteu sadayana. Kusabab kahirupan ieu diwangun ku momen, sareng dina unggal waktos budak peryogi anu benten.

Barudak peryogi indung anu tiis anu ngantepkeun anjeunna nganyatakeun dirina sareng ngembangkeun krativitasna. Anjeun peryogi indung anu nyalindung, pikeun waktos-waktos nalika anjeun rumaos rentan. Indung pasif penting pisan pikeun anjeunna nalika anjeunna kedah ngembangkeun kategasan dirina, ngajantenkeun conto inohong kantétan na. Hiji indung anu badami dina pemberontakan hormonal nonoman. Sareng anu paling penting, anjeunna meryogikeun "sersan ibu" kanggo nunjukkeun anjeunna sareng kanyataan yén kahirupan henteu rosa, tapi éta perlu usaha. Indung anu ngajar anjeun ajén damel sareng kapuasan kéngingkeun sadayana nyalira.

bagja maria

Indung anu pangsaéna pikeun murangkalih anjeun, anjeun sareng bakal salawasna anjeun, sadayana, dugi ka peryogi aranjeunna. Nanging, Indung anu kuring pikahoyong janten murangkalih kuring nyaéta anu terang kumaha nerapkeun masing-masing jinis indung dina waktosna, jalma anu ngarti sareng ngadorong aranjeunna. Anu tumuh unggal dinten sareng aranjeunna.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.