Setrés dina indung tunggal

setrés dina indung tunggal

Indung jomblo parantos nambihan setrés ka kulawarga sanés, sabab aranjeunna kedah nyanghareupan seueur halangan nyalira. Sanaos kuring nyarioskeun ibu-ibu tunggal, jelas yén aya ogé bapak-bapak anu bujang sareng anu ogé kedah nyanghareupan kaayaan sesah dina kahirupan sadidinten. Sadaya ieu tiasa nempatkeun indung indung tunggal sareng bapak tunggal perasaan anu setrés pisan nalika ngeunaan kolot.

Kolot atanapi sepuh individu tiasa nempatkeun tekanan sareng ngajantenkeun kolotna hariwang dina kahirupan aranjeunna. Ngaraos yén teu aya anu ngabagi tanggung jawab unggal dinten atanapi nyandak kaputusan, Bapa sareng ibu tunggal kedah masihan dukungan anu langkung ageung pikeun murangkalihna kusabab aranjeunna ngaraos kasepian sareng kadang-kadang teu stabil sacara émosional. Perlu pikeun ngirangan setrés dina kulawarga kolot tunggal pikeun mastikeun kolot anu saé.

 

Ngalacak duit

Anjeun kedah gaduh kontrol anu saé pikeun artos anjeun pikeun ngajantenkeun akhir bulan. Henteu gampang janten indung tunggal atanapi bapak tunggal sareng tiasa maju sareng mayar sadayana tagihan ngan ukur hiji gaji. Pikeun ngahontal ieu anjeun kedah waspada kana naon pangmayaran anjeun sareng kumaha anjeun tiasa méréskeunana, nyimpen catetan panghasilan sareng pengeluaran pikeun leres-leres terang sabaraha artos anjeun dina akhir bulan.

Upami anjeun peryogi langkung padamelan, gaduh gelar akademik atanapi aspék sanés, anjeun kedah terang perkawis bantosan anu sayogi kanggo jalma dina kaayaan anjeun. Perlu milarian jalan kaluar sareng henteu fokus kana anu goréng, tapi kana sagala hal anu tiasa anjeun hasilkeun ku karep.

setrés dina indung tunggal

 

Nyarios transparan

Perlu aya jalma di sakuriling anjeun anu tiasa dipercaya sareng anu ngamungkinkeun anjeun nyarioskeun ngeunaan parasaan anjeun sareng ngeunaan dinten anjeun ka dinten. Bahkan tiasa nalika anjeun nyarios éta anjeun sadar yén hal-hal tiasa diratiasi sareng ditingali tina sudut pandang anu sanés.

Éta ogé penting pikeun anjeun nyarios sareng murangkalih ngeunaan parasaan anu aranjeunna raoseun dina kaayaan ieu. Ngawangkong ngeunaan parasaan bakal ngajantenkeun anjeun raos raos sareng ngartos kumaha parasaan anjeun sareng ogé empati sareng anu sanés. Mangrupikeun cara pikeun aranjeunna terang yén anjeun ogé ngagaduhan perasaan sareng hal-hal anu langkung saé tiasa kahontal babarengan. 

Milarian bantosan sareng dukungan

Milarian dukungan mangrupikeun ide anu saé tapi bakal langkung saé upami anjeun ogé diajar ngagunakeun éta. Anjeun teu hoyong nanganan sagala rupa nyalira sabab kadang teu mungkin. Milari dukungan sareng bantosan ka kulawarga sareng réréncangan anjeun, sabab upami anjeun peryogi sareng nyungkeun éta, pastina anjeun tiasa nurut sareng anjeun moal ngaraos raos pisan dina sababaraha waktos.

Anjeun ogé tiasa mendakan langkung seueur jalma anu dina kaayaan anu sami sareng anu ku cara ieu anjeun tiasa ngobrol sareng aranjeunna ngeunaan naon anu kajantenan sareng anjeun ngajelaskeun ka anjeun kumaha aranjeunna ngajawab masalahna, panginten ku cara éta anjeun tiasa raoseun panyumputan sareng mendakan anu sanés solusi.

Ogé, pediatrina tiasa janten sumber pitulung sareng inpormasi anu hadé, khususna perkawis masalah anu aya hubunganana sareng kaséhatan barudak anjeun, upami anjeun ngagaduhan patarosan ngeunaan masalah ieu, tong ragu-ragu buka konsultasi sabab aranjeunna tiasa ngabimbing anjeun ku cara anu pangsaéna.

setrés dina indung tunggal

Gaduh waktos kualitas pikeun kulawarga anjeun

Janten kolot hiji tiasa setrés pisan. Salaku tambahan, anjeun bakal kedah sakedik waktos unggal dinten kanggo mikaresep murangkalih anjeun. Nyéépkeun waktos sareng aranjeunna maénkeun, maca, cicingeun ningali aranjeunna maén, ngalakukeun proyék, ngabantosan aranjeunna dina PR, nonton pilem, atanapi ngupingkeun musik. Waktos anjeun mangrupikeun kado anu pangsaéna pikeun anjeun tiasa pasihkeun ka murangkalih anjeun.

Barudak anjeun henteu kedah cocooan pantun, atanapi téknologi, atanapi anu pang anyarna ... murangkalih peryogi anjeun, Aranjeunna peryogi waktos anjeun, nangkeup anjeun, nyium anjeun, terang yén aranjeunna cinta aranjeunna, ngawartosan yén aranjeunna cinta anjeun. Barudak bakal bagja upami aranjeunna ningali yén di anjeun aya cinta anu teu aya saratna pikeun aranjeunna.

Milarian waktos kanggo nyalira

Titik ieu panginten anjeun langkung seueur dilakukeun tapi kusabab éta langkung sesah sanés hartosna anjeun kedah nyingkirkeunana. Teu gampang milari waktos kanggo diri nalika damel sapinuh waktos, anjeun kedah ngurus bumi, bersih, ngurus murangkalih, ngabantosan tugas rumah tangga, nyéépkeun waktos anu hadé sareng aranjeunna, jst. Sareng ogé mendakan waktos kanggo nyalira? Sigana mah éta sora siga lulucon, tapi teu aya anu tiasa janten jauh tina bebeneran.

Ngagaduhan waktos kanggo nyalira penting pisan sabab anjeun ogé kedah ngagaduhan waktos hirup déwasa. Anjeun tiasa milarian jasa emban anu dipercaya sareng pangalaman dina miara murangkalih sareng tiasa nyéépkeun waktos nyalira atanapi sareng réréncangan anjeun. Laksanakeun hal-hal anu anjeun resep, anu ngeusian anjeun, anu ngajantenkeun anjeun raos raos.

setrés dina indung tunggal

Pentingna rutinitas

Rutinitas diperyogikeun pisan pikeun sadaya kulawarga, tapi upami aya ka kulawarga kolot tunggal, éta langkung penting. Rutinitas bakal ngabantosan anjeun mendakan struktur anu saé sareng ngatur dinten anjeun leres. 

Penting pikeun ngajadwalkeun tuangeun, padamelan, waktu sare sareng kagiatan naon waé numutkeun gaya hirup anjeun. Selangna kedah rutin janten murangkalih anjeun terang naon anu diarepkeun unggal dinten, janten rutinitas éta bakal ngabantosan aranjeunna langkung aman sareng anjeun bakal langkung tenang.

Jaga disiplin anu hadé

Disiplin positip penting sareng diperyogikeun pikeun sadaya kulawarga. Kolot anu pameget atanapi pisah kedah babarengan pikeun ngadisiplin barudakna ku cara anu sami. Penting sanajan hubunganna henteu saé pisan, anjeun milari kabaikan barudak anjeun sareng ngalakukeun upaya supaya tiasa ngadidik aranjeunna dina jalur anu sami.

Perlu diajar cara anu saé pikeun ngatur paripolah barudak pikeun ngirangan setrés pikeun budak boh kolotna.

Tetep sikep positip

Émut yén murangkalih anjeun bakalan kapangaruhan ku suasana haté sareng paripolah anjeun kana kahirupan. Barudak anjeun kedah ngaraos cinta anjeun anu teu aya saratna bahkan dina waktos anu paling sesah. Penting pikeun jujur ​​ngeunaan parasaan sedih. tapi aranjeunna ogé kedah dicatet yén aya waktos anu langkung saé sareng aranjeunna mangrupikeun alesan anu paling hébat pikeun kabagjaan sareng cinta. Barudak anjeun sadayana pikeun anjeun sareng aranjeunna kedah terang éta unggal dinten.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.