Naha piaraan sareng kakandungan henteu cocog?

Hirup sareng piaraan nalika kakandungan

Aya seueur mitos sareng legenda sakurilingna ingon-ingon y kamungkinan komplikasi nalika kakandungan. Nyatana nyaéta, sanaos sababaraha diantarana panginten salah, sababaraha diantarana ngagaduhan dasar ilmiah sareng penting pikeun tumut kana akun. Seueur kulawarga anu resep sareng perusahaan ingon ingon, anu paling umum nyaéta ngagaduhan anak anjing atanapi anak ucing di bumi.

Sanaos mimitina anjeun panginten anu piaraan anjeun henteu bahaya, leres upami aranjeunna tiasa négatip mangaruhan ngembangkeun ditangtoskeun kakandungan anjeun. Nanging, piaraan mangrupikeun bagian tina kulawarga, janten upami anjeun ngagaduhan sato di bumi, anjeun kedah langkung ati-ati pikeun nyingkahan kaayaan anu rumit.

Sumebarna toksoplasmosis sareng panyakit sanés

Tai ucing bahaya pisan pikeun kakandungan, sabab aya résiko serius meunang toksoplasmosis. Langkung saé dijauhkeun tina jaga meresihan kotak ucing ucing anjeun sadayana. Nalika kakandungan anjeun, jalma sanés kedah ngurus tugas ieu sahingga anjeun bakal nyingkahan inféksi kaserang sapertos anu parantos disebatkeun.

Beuteung reuneuh sareng raut anjing

Anjeun ogé kedah pastikeun éta piaraan anjeun ngagaduhan sadayana vaksinasi anu mutahir, Penting pikeun nyingkahan sababaraha jinis panyebaran khususna nalika kakandungan anjeun. Nya kitu, sato éta kedah leres dibébas. Anjeun tiasa ngurus diri anjeun atanapi anjeun tiasa nyandak piaraan anjeun ka dokter hewan pikeun ngurus sadayana, tanpa anjeun ngajalankeun résiko naon waé.

Di sisi anu sanésna, upami anjeun gaduh sato anu kedah milampah unggal dinten sapertos anjingÉta bakal disarankeun pisan pikeun anjeun henteu jaga diri salami periode ieu. Sahenteuna, éta anjeun henteu ngalakukeun éta nyalira, utamina upami anjeun gaduh anjing ukuran anu tiasa nyingsieunan anjeun di tengah jalan.

Jenis résiko piaraan anu sanés nalika kakandungan

Salian ucing sareng anjing, seueur kulawarga ngagaduhan jinis piaraan sanés sapertos lauk, manuk sareng jinis sato eksotik anu sanés. Sacara prinsip, langkung hésé pikeun sato jinis ieu népakeun inféksi, tapi pangsaéna pikeun nyegah kontak langsung sareng sato. Coba teu jaga beberesih, anu dimana masalah utama aya.

Jinis sato sanés sapertos kelenci atanapi hamster, tiasa nyababkeun jinis masalah sanés, dina hal ieu inféksi kulit. Masalahna, seuseueurna ubar dikontekeun nalika kakandungan, janten, bisi nyababkeun inféksi, anjeun tiasa ngagaduhan masalah nalika nyampurkeun diri. Kusabab kitu, penting pisan éta nyandak pancegahan pisan sareng anjeun tiasa nyingkahan jinis komplikasi.

Gejala umum kontak sareng sato

Awéwé hamil ku kuda

Kaseueuran gejala anu ngahasilkeun jenis kaayaan sapertos ieu lumrah sareng tiasa gampang lieur.

  • Nyeri otot
  • nyenyepan
  • Utah
  • Ngarareunah umum
  • Ngirangan beurat

Sakumaha anjeun tiasa tingali, salah sahiji gejala ieu tiasa gampang dikaitkeun sareng panyawat umum anu sanésna, tiis, flu, sareng bahkan kakandungan nyalira. Kusabab kitu, penting pisan anjeun janten perhatosan kana parobihan naon waé sareng upami aya perhatosan anu teu biasa, angkat ka dokter. Salian ngajelaskeun naon gejala anjeun, anjeun kedah nyarankeun yén anjeun hirup sareng piaraan sareng jinis sato naon.

Inpormasi ieu penting pisan sahingga dokter tiasa ngaluarkeun komplikasi anu aya hubunganana sareng panyebaran panyakit ku ingon-ingon. Paling dipikaresep, anjeunna bakal nulis resep ubar anu cocog sareng kakandungan anjeun, tapi bertindak gancang penting pisan pikeun nyingkahan akibat anu gedé.

Upami anjeun ngagaduhan anggota kulawarga anu tiasa ngurus piaraan anjeun nalika kakandungan, tong ragu-ragu nyungkeun bantosan. Salami anjeun yakin yén éta bakal leres-leres diurus sareng anjeun tiasa ngadatangan piaraan anjeun iraha anjeun hoyong, éta bakal ngabantosan pisan pikeun anjeun. Pikirkeun éta nalika kakandungan anjeun maju anjeun bakal janten beuki capé. Anjeun panginten moal tiasa ngurus piaraan sakumaha pantes, janten tong ragu-ragu nyungkeun bantosan ka jalma anu dipikacinta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.