Instagram: alat premanisme anyar rumaja

mojang anu pose pikeun instagram

Ayeuna, kahirupan tanpa téknologi henteu tiasa dibayangkeun pikeun nonoman ... Éta cara aranjeunna parantos diajar komunikasi sareng ngandelkeun pisan ka anjeunna pikeun ngajantenkeun hubungan pribadi. Di sagigireun kontak konstan sareng rerencangan, kuring ogé tiasa ngabagi sadayana anu aranjeunna pikahoyong ngeunaan kahirupan aranjeunna. Éta ogé cara pikeun sadar kana naon anu lumangsung di sakurilingna, bahkan sacara teu langsung, nyaéta, saolah-olah aranjeunna ningali kana jandéla anu ngalangkungan hal-hal. Instagram sampurna pikeun ieu.

Salian poto, Instagram ogé ngamungkinkeun nonoman pikeun ngarékam sareng ngabagi video pondok. Mangrupikeun jaringan sosial anu prinsipna pikaresepeun pikeun déwasa sareng nonoman, tapi upami henteu dianggo sacara ati-ati éta ogé tiasa janten alat premanisme anu pikareueuseun. Nyatana, seuseueurna premanisme anu diderita ku nonoman dilakukeun ngalangkungan Instagram, sanaos éta ogé tiasa kajantenan ngalangkungan Snapchat, Facebook atanapi WhatsApp.

Kalayan aya dina pipikiran ieu, perlu pikeun kolot pikeun waspada kumaha barudak sareng nonoman ngagunakeun jaringan sosial pikeun nyingsieunan atanapi ngahinakeun batur. Dina pengertian ieu, perlu yén sadaya kolot terang naon cara-cara nonoman nganggo Instagram pikeun ngaganggu batur sareng pas aranjeunna ningali sakedik tanda pelecehan, aranjeunna tiasa nambihan sareng anu paling penting, Ngobrol ka nonoman anjeun ngarah aranjeunna terang naon anu leres sareng naon anu henteu dina nganggo jaringan sosial ieu.

Budak awéwé rumaja nyalira mikiran konflik kulawargana sareng handphone dina pananganna.

Ngeposkeun poto kalayan niat jahat

Salah sahiji cara nonoman nganggo Instagram pikeun ngaganggu batur nyaéta ku ngeposkeun poto jahat atanapi video pondok pikeun memeres. Anjeun tiasa ngirim bahan ieu dina Instragam bisi batur henteu nyerah kana klaim anjeun.

Taktik sanés anu dianggo nyaéta ngarékam korban saatos nganiaya anjeunna sareng ngarékam réaksina. Ieu dipasang dina Instagram pikeun ngerakeun sareng ngahinakeun korban.

Tulis komén gambar ngahina

Budak ngora tiasa mendakan gambar acak propil korban na sareng masihan komentar ngahina ka anjeunna. Éta ogé tiasa ngirim gambar néwak gambar anu dipasang ku korban sareng ngadamel komén anu ngahinakeun. Aranjeunna tiasa ngirim tulisan tanpa nyebatkeun anjeun, sanajan korban henteu langsung ditunjuk, sadayana terang saha anu anjeun carioskeun.

Éta ogé kamungkinan yén budak ngora anjeun parantos ngunggah poto ka Instagram nganggo baju atanapi baju anyar, sareng para panyulem nyandak kasempetan pikeun masihan koméntar. Gagasan dina hal ieu nyaéta ngerakeun korban.

Anggo tag dina gambar

Upami stalker sareng target anu dituju henteu dituturkeun, target na moal dibéjaan ngeunaan poto na moal tiasa ningali tag, caption, atanapi koméntar. Hasilna, korban tiasa dilecehkeun sareng dihina tanpa kanyahoan sababna. Salaku tambahan, jenis bullying ieu bahkan tiasa nyusup kana lorong sakola. Anak anjeun moal terang kunaon jalma seuri sareng nunjuk ka anjeunna dugi ka aya anu nyaritakeun naon anu lumangsung.

budak awéwé keur poto pikeun instagram

Tambahkeun hastag ngahinakeun

Sanaos ampir sagala hashtag tiasa dianggo, ieu aya sababaraha conto naon anu tiasa dipasang ku barudak: #loser # awon sareng #caesmal. Hashtags ngamungkinkeun jalma pikeun milari topik anu béda-béda, sapertos #eresfeo sareng poto anak anjeun tiasa ditingali ka pemirsa anu langkung lega. Paméran ieu tiasa jantenkeun rumaja karaos yén sadayana dunya seuri anjeunna.

Ngadamel akun palsu

Aya dua cara anu ngaganggu tiasa ngaganggu batur ku akun palsu. Aranjeunna tiasa unggah poto anu ngerakeun budak anjeun atanapi ngirim poto batur ka rekening palsu. Komén kasar ieu sigana asalna tina anak anjeun sareng jalma sanés panginten yén anjeunna anu aya di tukangeun paripolah ieu, tapi kanyataanna nyaéta jalma anu ngaganggu anu ngamanipulasi sakabeh kaayaan. Ieu tiasa ngarusak reputasi online anak anjeun sareng ngajantenkeun anjeunna katinggaleun. Ogé éta tiasa ngaganggu anjeun di sakola atanapi di tempat sanés dugi akunna kabuktosan palsu.

Pasang gambar layar pesen téks pribadi

Dina kaayaan ieu, pesen pribadi rumaja anjeun sareng batur ujug-ujug diumumkeun. Salaku conto, upami rumaja anjeun nga-sms ka batur dina kayakinan ngeunaan masalah pribadi, paguneman éta tiasa disalin ku screenshot sareng dipasang dina Instagram. Nalika ieu kajantenan, sadayana tiasa ningali émutan anjeun, kalebet jalma dina paguneman pribadi.

Pasang screenshot nganggo FaceTime

Ngagunakeun FaceTime atanapi pilihan obrolan video sanés, stalkers néwak targetna dina waktos anu ngerakeun. Aranjeunna teras pasang poto ieu dina Instagram pikeun ngahinakeun éta jalma. Salaku conto, upami murangkalih anjeun FaceTimeing sareng nganggo piyama, tank top low-cut, atanapi krim raray dina rarayna, aya anu tiasa nyandak screenshot sareng masangkeunana dina Instagram. Kadang-kadang tukang ngaganggu bakal narik udaganana ngalakukeun hal anu henteu pantes dina waktos FaceTime teras pasang pikeun dunya pikeun ningali ...

Indung, ti imahna, tiasa nyerat sareng ngajawab telepon anu tangtu.

Penting pisan pikeun ngobrol sareng nonoman anjeun ngeunaan ieu sadayana sateuacan kajadian. Instagram tiasa janten alat anu pikaresepeun pikeun nonoman, tapi upami henteu dianggo sacara ati-ati, éta tiasa nyiptakeun masalah dina kahirupan sosial budak ngora anjeun. Kusabab kitu, perlu yén salaku kolot anjeun ngobrol sareng murangkalih anjeun ngeunaan bahaya Internét, ieu bakal janten léngkah pangpayunna pikeun merangan pelecehan anu tiasa dialam tina Instagram.

Anjeun ogé kedah ngadidik murangkalih anjeun ngeunaan cara ngagunakeun téknologi kalayan aman sareng tanggung jawab. Instagram sapertos situs média sosial anu sanés sareng meryogikeun murangkalih anjeun pikeun latihan kaamanan internét dasar. Kalayan atikan anu pas ngeunaan bahaya, babarengan sareng komunikasi anu teratur sareng sakedik tindak lanjut ti pihak anjeun, anjeun tiasa ngabantosan nyegah premanisme Instagram dina kahirupan anak anjeun supados anjeunna tiasa nampi panggunaan média sosial anu séhat.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.