Internét sareng kulawarga, naha tiasa digabungkeun?

Internét dina kulawarga

Salah sahiji mata pelajaran anu paling penting dina masarakat ayeuna nyaéta rekonsiliasi kulawarga sareng padamelan. Nalika awéwé nganggap keibuan, anjeunna henteu ngan kedah ngalakukeun éta ti sudut pandang kulawarga, tapi ogé tumut kana kaayaan padamelan anjeun.

Nanging, salami sababaraha taun urang ngalaman anu luar biasa évolusi dunya digital. Naon anu ngamungkinkeun seueur awéwé janten ibu, tanpa kedah nyerah jabatanana dina dunya damel.

Tangtosna, pikeun ngahontal ieu penting pisan didaur sareng adaptasi sareng kasempetan énggal ngalangkungan Internét. Upami anjeun tiasa ngabaru sareng ngatur jaringan sosial sareng platform sanés kalayan épisién, anjeun tiasa ngabentuk karir profesional online.

Tapi kumaha Internét mangaruhan kulawarga?

Aya garis anu saé antara senang sareng obsesi. Gampang pisan didatangan meunang hooked ku cara gagabah kana jaringan sosial. Kusabab janten alat anu épéktip pikeun rébuan alat, Internét tiasa dijantenkeun alesan jauhna kulawarga.

Ngaliwatan platform digital, urang tiasa ningali sareng diajar ngeunaan kahirupan jalma-jalma sanés di dunya. Seueur diantara aranjeunna kalayan kahirupan anu katingalina ngirut. Gampang upami hirup anjeun langkung "normal", anjeun tiasa ngaraos timburu atanapi dengki kana naon anu anjeun tingali.

Ieu tiasa nyiptakeun lolongkrang dina unit kulawarga anjeun, anjeun tiasa waé teu dihaja tungtungna nolak kanyataan anjeun. Sareng kamungkinan yén impian kahirupan anu anjeun tingali dina Internét ngan saukur gambar, ngan ukur penampilan.

Internét sareng kulawarga

Éta ogé penting pikeun ati-ati pisan naon anu anjeun anjeun ngalaan kahirupan kulawarga anjeun. Sadaya bapak sareng ibu ngaraos kareueus unik ka murangkalih urang, sareng anjeun panginten hoyong dunya pendak sareng mahluk istimewa anu parantos anjeun pasihkeun pikeun kahirupan anjeun.

Tapi anjeun kedah waspada kana bahaya anu Internét bawa. Upami anjeun badé nunjukkeun kahirupan barudak anjeun dina jaringan sosial, anjeun kedah gaduh pancegahan anu penting pisan.

  • Entong nunjukkeun naon waé dina poto éta diidentipikasi ngeunaan tempat anjeun cicing. Portal, jandéla anu béda, nami bisnis, tiasa janten petunjuk pikeun mikawanoh daérah éta. Anjeun moal terang saha anu aya di tukangeun propil dina Internét.
  • Cegah nunjukkeun baju seragam sakolaNgaliwatan tameng atanapi papakéan sakola, pusat pendidikan tiasa dikenal.
  • Jaga karusiahan budak anjeun. Lucu pisan ningali barudak diajar ngagunakeun jamban, atanapi ningali aranjeunna taranjang di sakuliling bumi anjeun. Meureun urang sadayana ngagaduhan poto anu sami. Tapi gaduh gambar sapertos kitu dina albeum poto kulawarga henteu sami sareng ngabagi dina Internét.

Sadayana anu anjeun unggah kana jaringan disimpen dina limbo mustahil dipiceun. Sadaya data, gambar sareng data anu anjeun bagikeun dina Internét dina cara anu polos, tiasa janten panangan jalma anu teu dikenal. Penting pikeun miara sareng ngajagi karusiahan budak.

yen Internét sareng kulawarga cocog tiasa dimungkinkeunMangrupikeun padamelan anu masing-masing urang kedah lakukeun masing-masing. Anjeun bakal tiasa nganggo artos anu anjeun atos nganggo cara produktif sareng tanggung jawab.

Internét tiasa nawiskeun seueur kamungkinan sareng kasempetan. Upami anjeun nganggona pikeun kapentingan kulawarga anjeun, anjeun tiasa kéngingkeun manpaat anu saé. Dina Internét anjeun tiasa mendakan jawaban tina patarosan naon waé anu tiasa ditaroskeun ka diri anjeun.

Anjeun tiasa gaduh kasempetan pikeun nyieun bisnis anjeun online, Sangkan anjeun ngahontal kasaimbangan gawé-hirup anu diimpikeun. Gawe ti bumi nalika gaduh murangkalih mangrupikeun kasempetan anu hadé. Tapi anjeunna henteu kirang dikorbankeun pikeun éta.

Nonoman sareng média sosial

Para nonoman pantes dijaga khusus, Internét sareng jaringan sosial tiasa janten bahaya pikeun aranjeunna. Jalma ngora gampang kapangaruhan. Maka éta jadi modél kecap pangaruhan.

Internét sareng nonoman

Titénan pisan kumaha gunana ieu ngadamel Internét sareng platform digital. Nyarios sareng ngajelaskeun résiko anu tiasa disanghareupan. Kahartos yén di masarakat anu urang hirup, barudak hoyong gaduh hapé.

Anu urang henteu kedah kéngingkeun nyaéta ngagaduhan ponsel janten tameng kulawarga. Naon hayu urang lirénkeun obrolan kulawarga pikeun mariksa hapé. Ajak hubungan kulawarga anu caket. Supados Internét mangrupikeun kauntungan sareng sanés pangorbanan.

Senang Poé Internét Internasional


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.