Nalika beuteung reuneuh mimiti muncul?

Nalika beuteung reuneuh mimiti muncul?

Momen dimana beuteung awéwé hamil mimiti perhatikeun bakal ditangtukeun ku ukuran rahim atawa gajih beuteung nu bisa datang ku konstitusi. Mamang bisa bohong ti iraha bisa ngahontal nampilkeun volume na sareng ti bulan naon.

Eta sadayana gumantung kana awéwé, najan aya ibu-ibu anu bakal datang anu moal mimiti perhatikeun beuteung anu rada buleud dugi ka mimiti asup ka trimester katilu kakandungan.

Nalika beuteung reuneuh mimiti nunjukkeun?

Dina minggu mimiti gestation awéwé hamil ampir teu boga volume dina beuteung nya. Ieu alatan orok teu acan tumuwuh saluyu jeung rahim, salaku kamajuan minggu. Bakal jadi leuwih noticeable. Najan kitu, urang teu kudu malire discomforts has kakandungan: pusing, kacapean, seueul ...

Di tungtung kuartal kahiji gestation nyaéta nalika Anjeun mimiti perhatikeun hiji beuteung mimiti, di awéwé séjén éta moal ngalaman keur sejen hiji nepi ka tilu minggu.

indung anyar Aranjeunna biasana tetep a beuteung jauh leuwih kandel, sabab teu boga rahim beuki distended alatan kakandungan séjén. pertumbuhan anjeun moal ngawitan jadi noticed nepi ka bulan kaopat kakandungan, atawa antara 12 atawa 16 minggu. Ibu-ibu sekundér atanapi ibu-ibu anu parantos kakandungan deui biasana ngagaduhan tanda beuteungna sakitar bulan katilu kakandungan.

Nalika beuteung reuneuh mimiti muncul?

Faktor nu bisa mangaruhan tumuwuhna beuteung

Aya faktor séjén nu bisa mangaruhan dina tumuwuhna ageung atanapi kirang tina beuteung ti ibu hamil, diantarana, urang tiasa ngajelaskeun naon anu tiasa janten alesan anu ningkatkeun kamekaranana gancang-gancang:

  • gajih beuteung Éta ngajadikeun beuteung maju dina bentukna, khususna upami gajihna aya di bagian handap. Ogé bisa nyorot Gut leuwih voluminous alatan laju pangluhurna gajih beuteung. Upami awéwé éta boro gajih, beuteungna bakal langkung menonjol.
  • jangkungna awéwé eta oge cara sejen nyieun wujud na manifest. Awéwé jangkung bisa nampilkeun a leutik beuteung, Kusabab orok bakal gaduh langkung seueur rohangan pikeun nampung tanpa dikotak-kotak.
  • lebar pelvis Éta ogé tiasa janten faktor sanés. Awéwé hamil sareng pelvis sempit bakal ngagaduhan a beuteung anu langkung ageung sareng buleud, sedengkeun awéwé kalayan pelvis anu langkung lega tiasa gaduh beuteung anu langkung alit sabab rahim langkung napel.
Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha beuteung reuneuh tuwuh bulan ka bulan
  • Jumlah cairan amniotic Ogé ngajadikeun ayana hébat volume na. Kira-kira minggu ka-10 éta awéwé geus mimiti nampilkeun gain tina cairan ieu, ngahasilkeun nepi ka 800 ml atawa malah leuwih. Kanyataan ngahasilkeun langkung seueur tibatan normal tiasa janten indikasi beuteung anu langkung ageung.
  • posisi fétus eta oge ngajadikeun lembang di kumaha formulir na postulated. Anatomi anjeun bakal diresmikeun hiji cara atanapi anu sanés gumantung kana kumaha fétus nampilkeun diri di jero rahim.

Nalika beuteung reuneuh mimiti muncul?

Naon jenis beuteung lumangsung nalika kakandungan?

  • Beuteung buleud: éta nalika urang ningali peujit anu buleud pisan sareng dimana urang tiasa niténan éta sacara umum. Alami, éta biasana lumangsung dina ibu-ibu anu henteu kahiji-timers, sanajan sagalana bakal gumantung kana konstitusi.
  • Beuteung runcing: Awéwé jangkung, atanapi ipis atanapi énggal, atanapi atlit, nyaéta jalma anu ngagaduhan beuteung anu runcing salami kakandungan, sabab ototna toned pisan.
  • beuteung handap: Ieu biasana lumangsung dina awéwé anu boga beuteung nonjol dina awal ngalahirkeun sarta geus dina tahap ahir kakandungan, orok maranéhanana geus pas kana kanal kalahiran sarta ngajadikeun turunna beuteung. Alatan kaayaan sejen, bisa jadi alatan beurat jeung volume sorangan nu ngajadikeun eta masihan jalan ka handap.

Ieu kudu dicatet yén beuteung awéwé hamil mimiti rada langkung menonjol sakitar bulan kaopat atanapi kalima, ku kituna manéhna mimitian maké baju leuwih nyaman, longgar atawa maternity.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.