Iraha budak awéwé kedah mimiti waxing?

Naon waktos anu pangsaéna pikeun saurang awéwé ngamimitian ngiringan?

Sababaraha kali kuring heran iraha bakal waktos anu pangsaéna pikeun putri kuring mimiti ngiringan. Nalika putri urang alit, aranjeunna panasaran terang naon anu urang lakukeun ku mesin-mesin éta anu seueur ngais, kalayan pinset di sakitar alis atanapi ku nyeret busa ka handapeun suku, ngajantenkeun jalan-jalan sakedik. Kuring parantos nyarios putri-putri urang, sanaos kaleresan éta barudak ogé panasaran ngeunaan waxing nalika aranjeunna ngora sanaos, sahenteuna dina pangalaman kuring, henteu seueur.

Dihandap ieu kuring bakal nyaritakeun kasimpulan yén kuring parantos kahontal ku maca ngeunaan naon wayah anu pangsaéna pikeun budak awéwé mimitian ngiringan.

Kadatangan baligh

Waktos ngamimitian waxing bakal datang ku baligh. Dina titik ieu, awak putri anjeun bakal mimiti robih. Putri anjeun tiasa ngalaman parobihan sanésna, yuswa antara 8 atanapi 9 taun, atanapi panginten langkung lami sareng ditunda dugi ka 13 taun.

Salah sahiji tanda pubertas dina budak awéwé nyaéta kamekaran bau awak, kuncup payudara sareng awal tumuhna rambut di daérah pubis sareng daerah kelek, ogé kandel sareng peteng rambut dina suku.

Kunaon Katresna Kedah Ngalambur Nalika Aranjeunna Ngabibit dina Baligh

Alesan pikeun mimiti waxing di budak awéwé nyaéta aranjeunna langkung raos ngeunaan dirina. Pubertas cukup rumit pikeun nunda hal anu normal di seueur masarakat modéren nalika waxing.

Putri anjeun sigana bakal datang heula sareng naroskeun ngeunaan waxing. Dina titik ieu perlu anjeun ngurus anjeunna, mamatahan sareng ngurus panyabutan rambut nyalira.

Upami anjeun ningali yén anjeunna henteu nyarios nanaon ka anjeun tapi anjeun ningali yén pubertas mangrupikeun kanyataan, anjeun kedah janten jalma anu nyandak éta. Anjeunna panginten henteu nyarios nanaon ka anjeun kusabab éraan atanapi ngan saukur kusabab anjeunna henteu sadar. Tapi upami budak awéwé di bunderanna parantos ngamimitian ngembangkeun sareng parantos mimiti lilin, penting ogé anjeunna ngalakukeun éta entong janten pusat ejekan atanapi supados aranjeunna henteu ngabentenkeun dirina.

 

Naon cara ngaleupaskeun rambut anu pangsaéna pikeun dimimitian

Ieu mangrupikeun hal anu anjeun kedah pilih ku nyalira. Kuring badé nyukur henteu raoseun ku krim depilatory (henteu aya sabeulah) sababaraha kali heula teras angkat. Mimiti, ngaleupaskeun rambut akar janten nyeri, sareng kuring henteu nganggap masalah trauma ka mojang éta. Nyatana, kuring pikir urang kedah ngantosan anjeunna nyungkeun éta.

Dina waktosna kuring bakal milih panyabutan rambut laser. Tapi pikeun ieu anjeun kedah ngantosan dugi nonoman pas sareng rambut na pinuh dikembangkeun. Upami anjeun resep kana topik ieu sareng putri atanapi putra anjeun anom, anjeun kedah konsultasi sareng dokter spesialis.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   maria jose roldan cenahna

    henteu masalah! 🙂