Iraha haid anjeun saatos ngalahirkeun?

Iraha haid anjeun saatos ngalahirkeun?

Nalika kakandungan henteuna haid absen mangtaun-taun, malah dina poé sanggeus pangiriman. Penampilan anyar anjeun bakal gumantung faktor fisiologis awéwé, tapi biasana muncul deui antara 4 sareng 8 minggu.

Awéwé ogé kedah pulih tina leungitna getih anu ageung dina dinten saatos ngalahirkeun, salila 8 jeung 15 poé ieu cleaned awak anjeun sarta anjeun boga karugian ieu nu ngurangan salaku poé ngaliwatan. Durasi prosés ieu bakal nangtukeun iraha bakal ngamimitian haid jeung kanyataan yén anjeun breastfeeding ogé bakal faktor ditambahkeun.

Nalika periode mimiti muncul sanggeus ngalahirkeun?

Aturan kahiji bakal muncul nalika awak awéwé geus siap nuturkeun siklus évolusionér na. Unggal hal mah béda jeung sagalana nunjukkeun yén sistem reproduksi awéwé urang geus siap balik deui ka haid, sanajan lain tanda yén anjeun ovulating.

Lamun indungna nyusuan anak anjeun pasti aturan kahiji telat muncul. Nalika nyusuan dilaksanakeun, awak wanoja ngaluarkeun hormon prolaktin anu bakal nyababkeun henteuna atanapi ngalaman parobahan haid.

Numutkeun statistik anu dilaksanakeun kalayan susulan, 35% ibu-ibu anu nyusuan budakna ngagaduhan haid dugi ka tilu bulan sanggeus pangiriman. 65% séjén ibu nyusuan neruskeun perioda kahiji nya genep bulan engké. Malah aya kasus ibu-ibu anu henteu ngamimitian dugi ka akhir taun atanapi dugi ka satengah taun.

Iraha haid anjeun saatos ngalahirkeun?

Éta aturan ditunda eta bakal gumantung kana jumlah prolactin yén awak secretes sarta dina tingkat naon éta. Upami indung masihan seueur nyoco sadinten salami sababaraha dinten, prolaktin tiasa luhur pisan sareng ieu nyababkeun siklus menstruasi mundur langkung lami.

Salila ieu bisa dititénan éta ovulation dipeungpeuk, jadi euweuh aturan, sanajan teu data dikonfirmasi. Unggal kasus bisa jadi béda jeung aya awéwé anu geus jadi hamil dina kasus ieu, percaya yén maranéhna teu ovulating.

Aya kasus dimana breastfeeding geus dieureunkeun na ogé henteu aturan datang sacara teratur, rada, waktu nu diperlukeun malah bulan muncul. Éta sanés tanda prihatin, tapi éta fenomena fisiologis sagemblengna normal. Upami anjeun nganggap éta mangrupikeun tanda prihatin kusabab anjeun hoyong reuneuh deui, anjeun tiasa konsultasi ka dokter anjeun.

Menstruasi sanggeus ngalahirkeun kalawan lactation sarta tanpa lactation

Kami parantos masihan koméntar éta haid bakal enya atanapi enya, tapi gumantung kana waktos sareng kumaha perasaan awak awéwé. Awéwé anu biasana masihan lactation jieunan gaduh haid kahiji maranéhanana antara dalapan jeung sapuluh minggu sanggeus ngalahirkeun, mana bisa dipanjangkeun nepi ka 3 jeung 6 bulan.

Awéwé anu breastfeed tiasa nyandak salami sahenteuna 3 bulan sareng maksimal dugi ka sataun satengah sareng dua taun. Sanajan éta hadir, éta lain hartosna yén adaptasi na téh biasa, sanajan awak awéwé sorangan nyokot ti 9 nepi ka 12 bulan balik deui ka kaayaan biasa.

Iraha haid anjeun saatos ngalahirkeun?

Aya dua data anu kedah dipertimbangkeun salami periode ieu. Anjeun meureun keur menstruasi jeung anjeun bisa jadi teu ovulating. Kasus ieu dilaksanakeun nalika aya perdarahan, tapi kanyataanana henteu aya ovulasi sareng éta henteu diperkirakeun. Tanpa sadar, Anjeun tiasa neruskeun haid sareng dina sasih naon waé anjeun tiasa ngawitan ovulate. Janten anjeun kedah tumut kana data ieu, ukuran kontraséptif kudu dilaksanakeun, sanajan urang pikir urang teu ovulating.

Sareng upami anjeun henteu gaduh aturan, anjeun ogé kedah tumut kana kaayaan ieu. Anjeun panginten panginten éta teu aya haid teu aya ovulasi. Tapi aya kasus nu geus kabuktian yén ieu téh palsu. Kanyataan yén periode anjeun teu datang sanggeus pangiriman jeung respecting 6 jeung 8 minggu sésana, teu nunjukkeun yén éta téh 100% aman kontraséptif.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.