Iraha ngamimitian sareng porridges

Nyoco pelengkap dina 9 bulan

Kaseueuran kolot condong ngagaduhan mamang ngeunaan tuangeun orok, saatos tahap munggaran nyusu khusus. Organisasi Kaséhatan Dunya (WHO) nyarankeun panyusuan éksklusif dugi ka 6 bulan. Kusabab ti umur éta, sistem pencernaan orok siap sabar pikeun jinis makanan sanés. Nanging, nyusuan kedah tetep janten kadaharan utami.

Salaku tambahan kana kematangan sistem pencernaan, kabutuhan nutrisi orok robih saatos 6 bulan. Maka, perlu pikeun ngenalkeun tuangeun anu nyayogikeun zat-zat ésénsial anu teu aya susu. Momen anu pas dimana anjeun kedah ngamimitian masihan tuangeun orok orok anjeun bakal ditangtoskeun ku kabutuhan orok nyalira, ogé kaayaan anjeun anu khusus.

Bisi naon, penting pikeun anjeun naséhat pediatrik sateuacan ngenalkeun tuangeun naon waé dina diét orok anjeun. Pedoman umum aya pikeun nyetél wirahma anu sami dina populasi dina umur anu tangtu, tapi aya pengecualian anu kedah diperhatoskeun.

Anu mimiti bubur

Bubur séréal buatan imah

Pediatrik murangkalih anjeun bakal nawiskeun pedoman ngeunaan dahar komplemén, sajumlah tips anu bakal ngabantosan anjeun dina tahap anyar ieu tina tuang orok anjeun. Salaku tambahan, dina tautan anu kami tinggalkeun anjeun bakal mendakan tip anu menarik pisan pikeun ngenalkeun tuangeun.

Sacara umum, bubuka dahareun dimimitian ku séréal bébas gluten, sapertos jagong atanapi nasi. Alesanna nyaéta jenis séréal ieu henteu rentan ngahasilkeun alergi sareng Intoleransi, aranjeunna gampang dicerna sareng nyayogikeun seueur nutrisi anu penting pisan pikeun tumuh orok, sapertos beusi.

Di pasar anjeun tiasa mendakan olahan séréal bébas gluten, anu ogé diperkaya ku beusi pikeun mastikeun pasokan anu leres tina mineral ieu. Séréal tiasa dicampurkeun sareng cairan naon waé, sapertos kaldu sayuran anu henteu diasinkeun di bumi, sanaos anu paling umum nyaéta nganggo susu, boh rumus atanapi susu ibu anu anjeun éksprésikeun sateuacanna.

Tapi upami anjeun hoyong nyiapkeun bubur séréal pikeun orok anjeun nyalira, anjeun tiasa ngalakukeun éta ku cara anu saderhana pisan. Perhatoskeun yén tuangeun anu di damel sok janten anu pangsaéna pikeun murangkalih anjeun, kalebet tuangeun orok anjeun. Dina tautan ieu kami ngajarkeun kumaha nyiapkeun a bubur nasi buatan bumi pikeun orok.

Perkenalan kana tuangeun

Dahar jam 12 bulan

Sakali orok ngabiasaan rasa bubur séréal, éta bakal waktosna ngenalkeun tuangeun sanés. Biasana anjeun mimitian ku buah-buahan sareng sayuran anu gaduh pencernaan anu langkung saé, sapertos zucchini, kentang, wortel, pir, apel atanapi cau. Anjeun tiasa mimitian ku tuangeun anu anjeun pikaresep, sanaos anjeun kedah émut tip ieu dina pikiran:

  • Kadaharan kedah diwanohkeun sakaligus sareng ngantepkeun celah antara dua sareng tilu dinten di antara unggal tuangeun énggal. Ku cara kieu, anjeun tiasa mariksa kumaha cara nyerna orok anjeun nyarios kadaharan, upami anjeunna ditoleransi kalayan saé atanapi upami sabalikna ngahasilkeun sababaraha réaksi. Salaku tambahan, hal anu paling aman nyaéta anu mimiti anjeun henteu resep rasa sababaraha tuangeun. Upami anjeun nyiapkeun bubur ku 4 buah sareng sakedik nolak, éta tiasa kanggo hiji rasa sareng sanés kanggo sadayana.
  • Coba pikeun ngarobah tékstur tina porridges sabab anak anjeun biasa kana cara dahar anyar ieu. Ieu bakal nyegah aranjeunna tina biasa "gampang" sareng anu alit bakal diajar ngunyah sareng ngerjakeun tuangeun ku sungut nalika tumuh.

Sakali tuang parantos leres-leres dikenalkeun sareng anjeun mastikeun yén éta henteu bereaksi, cobi pasihkeun sadayana, tanpa naksir. Kukituna orok bakal ngaraosan pangalaman énggal dina waktos tuang, penting pisan pikeun léngkah salajengna dina diet anjeun, anu bakal janten perkenalan padet.

Pikeun ngalakukeun ieu, anjeun tiasa nganggo gadget khusus kanggo éta, éta ngeunaan sajenis pacifier anu ngasupkeun jaring dimana nempatkeun potongan dahareun. Orok bakal tiasa nguseup sareng nyapek kanggo kéngingkeun tuangeun, tanpa bahaya dicekék.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.