Iraha sareng kumaha uji coba nguping barudak

orok audisi
Ti saprak lahir, kaseueuran murangkalih nguping sareng nguping sora. Nyatana, aranjeunna parantos ningali sora ieu sateuacan dilahirkeun. Ceuli orok parantos asak pisan nalika kehamilan 25 minggu. Nanging ieu henteu kajantenan pikeun sadaya murangkalih, aya budak lalaki sareng budak awéwé anu dilahirkeun ku rugi dédéngéan dina hiji atanapi dua Ceuli. Ku alatan éta, penting pikeun ngadeteksi pireu salaku gancang-gancang.

Ti saprak 2007, Organisasi Kaséhatan Dunya parantos ngamajukeun Hari Pendengaran Internasional, anu diperingkeun unggal 3 Maret, ka ngamajukeun pendeteksi awal naon waé jinis panyandaran atanapi masalah anu tiasa ditepikeun ka jalma sareng barudak di saluruh dunya.

Kali pikeun ngadeteksi kamungkinan masalah nguping orok

orok audisi

Sanaon orok parantos dédéngéan déwasa ti saprak kalahiran, éta tiasa lami bari janten 100%. Sababaraha cairan amniotik tiasa waé dijaga, sareng peryogi sababaraha dinten kanggo nyerep. Hurung orok biasana diuji pikeun nguping dina sasih kahiji. Budak mindahkeun panon na ka arah sora anjeun, anjeunna bakal ngabédakeun sareng terang sora manusa tina sora anu sanés.

Sateuacan 4 minggu orok parantos nganggo nangis na komunikasi sareng anjeun, Sareng anjeunna tiasa ngalakukeun éta kusabab anjeunna ngadangu sareng mikawanoh dirina sareng réspon anjeun kana panyambat na. Sakitar 6 minggu anjeunna mimiti koordinasi paningali sareng pangrungu. Upami anjeun ningali hubungan ieu henteu aya, urang nyarankeun yén dokter pediatrina ngadamel ulasan anu langkung jero pikeun ngupingkeun budakna.

Orok-orokna aranjeunna mimiti diajar nyarios sareng kéngingkeun basa dina 6 bulan mimiti kahirupan. Aranjeunna sanggup ngadeteksi langkung seueur sora tibatan déwasa. Sateuacan ngucapkeun sakedik kecap, anjeunna bakal parantos ngabandungan fonem, sareng gurgles. Dina taun kahiji anjeun bakal fokus kana foném basa indung anjeun, anu bakal janten anu paling anjeun ngupingkeun.

Iraha pikeun nguji nguping anak kuring?

inféksi ceuli

Tés nguping heula bakal dilakukeun dina orok anu énggal, sateuacan angkat ti rumah sakit. Upami henteu, anjeun kedahna parantos sateuacan bulan kahiji. Masalah nguping tiasa dirawat upami dicekel langkung tiheula, saenyana sateuacan orok umur tilu bulan. Sareng ulah ngantepkeun aranjeunna nalika murangkalih ageung, leungitna nguping tiasa kajantenan iraha waé. 

Éta tiasa dianggo rupa-rupa cara meunteun nguping budak, dumasarkeun umur, kamekaran, sareng kaséhatanana. Aya dua tés anu béda pikeun meunteun ngupingkeun orok, dina duanana anjeun kedahna istirahat atanapi bobo. Tés émisi otoacoustic mengevaluasi naha bagian-bagian ceuli anu diréspon pikeun sora. Tés anu sanés, réspon pendengaran menilai réspon sora saraf pendengaran sareng sistem otak, anu mawa sora tina ceuli kana uteuk.

La Ngadangukeun mangrupikeun hal anu mendasar tina kamekaran sosial, émosional sareng kognitif murangkalih. Malah kaleungitan sakedik atanapi parsial tiasa mangaruhan kamampuan anjeun nyarios sareng ngartos basa. Upami éta campur anu mimiti, Barudak anu henteu ngagaduhan pangrungu ngembangkeun kamampuan basa anu ngabantosan aranjeunna komunikasi sacara bébas sareng diajar aktip.

Nyababkeun leungit dédéngéan orok

orok audisi

Algunas de las sabab paling umum Alesan kunaon orok sabagian atanapi leungit pisan ngupingna nyaéta: anjeunna dilahirkeun sacara prematur atanapi ngagaduhan masalah ngalahirkeun, cicing di unit perawatan intensif neonatal, ngagaduhan konsentrasi tinggi bilirubin sareng meryogikeun transfusi, nampi pangobatan anu tiasa nyababkeun leungitna dédéngéan, parantos sajarah kulawarga. Anjeun sering ngalaman inféksi ceuli, atanapi meningitis atanapi sitomegalovirus.

La kaleungitan nguping konduktif disababkeun ku gangguan dina pangiriman tina sora kana ceuli batin. Orok sareng murangkalih alit kadang-kadang ngalaman kaleungitan nguping konduksi tina inféksi ceuli. Ieu biasana hampang, samentawis, sareng tiasa diubaran ku pangobatan atanapi operasi.

La leungitna dédéngéan sensorineural, éta tiasa hampang, sedeng, parna atanapi jero. Kadang-kadang maju sareng kadang-kadang sapihak. Éta aya hubunganana sareng malformasi, disfungsi atanapi karusakan dina ceuli batin, sareng, dina kasus anu jarang, kalayan masalah dina korteks auditory otak.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.