Mangsa adaptasi ka sakola di barudak umur 3 taun

Adaptasi budak ka sakola

Pikeun budak umur tilu taun, mimiti taun sakola rada bénten tibatan sésana, khususna pikeun anu teu acan sakola di TK. Moal lami deui aranjeunna kedah nyanghareupan parobihan penting dina dinten ka dintenna sareng aranjeunna bakal peryogi waktos kanggo ngaraos raoseun lengkep di lingkungan énggal.

Naon waktos adaptasi?

Barudak anu ngamimitian siklus kadua Pendidikan Anak Usia Dini masih keneh ngora pisan. Barudak ieu ti saprak aya di lingkungan kulawarga dimana aranjeunna ngaraos aman, dugi ka nyéépkeun seueur jam sadinten sareng jalma sanés. Éta logis yén aranjeunna kedah laun adaptasi. Waktos ieu dimana parobahan ieu dianggap na dinormalisasi katelah jaman adaptasi.

Sababaraha sakola ngamimitian P3 ku jadwal anu disingkat anu bertahap ningkat. Dinten kahiji hiji jam, kadua kadua teras salajengna. Ku cara kieu budak leutik adaptasi saeutik demi saeutik ka rohangan anu béda sareng janten akrab sareng guru sareng babaturan sakelasna.

Henteu sadaya barudak réaksi sami salami periode adaptasi ieu. Aya anu bageur atanapi guligah, batur ceurik, batur nunjukkeun sikep panolakan atanapi katalian. Aya ogé barudak anu tenang mimitina tapi ngaréaksikeun négatip nalika aranjeunna sadar kana kaayaan. Sareng aya anu nangis karep nalika batur ceurik.

Kadang-kadang barudak nganyatakeun émosina ku kaleungitan kalaparan, gangguan bobo atanapi sababaraha kabiasaan mundur (sapertos ngabaseuhan diri).

Upami anak anjeun mangrupikeun salah sahiji anu nangis sering, pikirkeun réaksina lengkep normal sareng anjeunna peryogi dukungan anjeun langkung ti kantos. Hindarkeun ngabandingkeun anjeunna sareng anu sanés, tong bébéja yén barudak anu langkung sepuh henteu nangis sabab éta henteu bakal ngabantosan anjeunna.

Adaptasi ka sakola

Sabaraha lami waktos adaptasi?

Panjang waktos pangaturan béda-béda pikeun masing-masing murangkalih. Sababaraha barudak ngan ukur peryogi sababaraha dinten sareng sababaraha minggu. Kadua kasus normal. Aya kaayaan kulawarga khusus, sapertos kalahiran lanceuk orok, anu tiasa mangaruhan prosés ieu.

Naon anu kedah dilakukeun sateuacan ngamimitian kursus pikeun mempermudah adaptasi?

Janten positip sareng tepikeun kayakinan. Ngobrol ngeunaan kumaha seueur anu bakal dipiboga ku anjeunna, hal-hal anu bakal anjeunna pelajari, naon anu anjeunna tiasa maénkeun, jst. Tunjukkeun anjeunna dimana sakola sareng upami tiasa ngenalkeun anjeunna ka guruna anu bakal datang. Anjeun tiasa didatangan teras, kelasna sareng kamar anu béda-béda. Ngadamel persiapan sasarengan: mésér jubah, ransel, baju olahraga, jst.

Pasihan anjeunna inpormasi anu diperyogikeun. Jelaskeun saha anu bakal ngiringan anjeunna, saha anu bakal ngajemput anjeunna, upami anjeunna badé cicing siang atanapi henteu. Coba sacara bertahap adaptasi jadwal anjeun ayeuna sareng sakola.

Barudak di kelas anjeun

Mempermudah adaptasi salami dinten-dinten munggaran

  • Anu mimiti sareng pangutamana nyaéta nyepatkeun diri ku kasabaran sareng kedah pisan ngartos. Coba ulah dramatisikeun atanapi ngaraos salah tina kaayaan éta.
  • Tiket mangrupakeun konci. Janten bageur sareng tekad; Anjeun pamit, anjeun masihan anjeunna ciuman, nangkeup sareng keukeuh anjeunna dinten anu saé ngingetan anjeunna yén anjeun bakal datang pikeun ngajemput anjeunna dina sababaraha jam. Entong manjangan pamitan. Kuring terang yén hésé pisan pikeun ninggalkeun anak anjeun nangis atanapi ngalungkeun panangan anjeun, tapi anjeun henteu ngalakukeun anjeunna ni'mat upami anjeun teu aman atanapi setrés pisan dina waktos éta.
  • Entong curang ka anjeunna. Henteu gunana jangji yén anjeun bakal parkir mobil sareng sumping deui sababaraha menit upami anjeun henteu nurut. Anjeun bakal rumaos ditipu sareng waktos sanésna bakal langkung parah.
  • Ninggalkeun tanpa pamitan henteu ngahasilkeun. Entong ngamangpaatkeun waktos nalika anjeunna henteu terangeun atanapi maén angkat. Nalika anjeunna milarian anjeun sareng henteu mendakan anjeun, anjeunna bakal ngalaman waktos anu teu hadé sareng énjingna anjeunna henteu bakal ngalih ti sisi anjeun sakedap.
  • Janten pisan pas waktuna dina waktos angkatkhususna sababaraha dinten munggaran. Sababaraha menit siga anu kalanggengan.

Pasti dina sababaraha dinten atanapi minggu budak leutik anjeun bakal senang angkat ka kelasna sareng sakola bakal janten sumber pangalaman anyar anu positip pisan pikeun anjeunna. DIPIKASIH JAUH!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.