Mangrupikeun indung anu ngagaduhan seueur sklerosis

Indung anu gaduh seueur sclerosis ngaraos capé sareng ngagolér dina ranjang.

Dina nyanghareupan jalma, sababaraha pasien sklerosis sigana ngan ukur capé, nanging, dunya internalna rumit sareng kejem.

Janten indung nyalira rumit, anu sagala ningkat nalika aya tambahan panyakit. Nalika awéwé kapangaruhan ku sababaraha sclerosis, rasa teu aman muncul, teu aya halangan pikeun ngagaduhan anak, tapi aya halangan pikeun ngungkulan. Salajengna urang badé nyarios langkung jero ngeunaan ibu-ibu anu ngagaduhan panyakit otoimun ieu.

Mutuskeun pikeun janten indung anu gaduh seueur sclerosis

Ngawangkong ngeunaan sababaraha sclerosis ngarujuk kana karuksakan sistem saraf, nampi paréntah tina uteuk aranjeunna henteu dieksekusi ku organ anu diarahkeun. Sambungan saraf kapangaruhan. Sababaraha gejala kurangna visi sareng kasaimbangan, capé pisan, kalemahan, kabebeng sareng tingling dina anggota awak atanapi vertigo.

Ngagaduhan sababaraha sclerosis sanés hartosna henteu tiasa janten indung, nanging nalika kakandungan anjeun kedah dikawasa pisan ku nginum obat anu kedah di candak. Sacara umum seuseueurna pangobatan pikeun ibu hamil atanapi ibu anu nyusu bakal dikontekeun. Ieu naha penting sateuacan mutuskeun gaduh murangkalih atanapi nyusuan kanggo ngobrol sareng ahli saraf anjeun ngeunaan éta. Awéwé peryogi seueur dukungan émosional sareng bantosan dina sagala aspek pikeun ngungkulan kaayaan ieu.

Nalika anjeun mikirkeun ngagaduhan murangkalih, pasangan sapertos anu sanés, kedah nyarios ngeunaan masa depan sareng meunteun aspek-aspek tertentu. Awéwé anu ngagaduhan sababaraha sclerosis gering sareng ngagaduhan hak pikeun mutuskeun naha anjeunna kedah ngungkulanana. keibuan, pieunteungeun upami anjeun gaduh cekap bantosan sareng upami anjeun kuat sacara fisik sareng méntal pikeun ngungkulan perawatan sareng asuhan budak pikahareupeun.

Naha murangkalih kuring kaserang sababaraha panyakit sclerosis?

Awéwé anu gaduh seueur sklerosis dieusi ku kasieunan ngeunaan keibuanna anu bakal datang.

Pikeun awéwé anu kaserang sababaraha sklerosis, penting pisan pikeun terang kumaha orokna nalika kakandungan sareng upami éta tiasa ngalaman karusakan saatos kalahiran.

Pikeun awéwé anu gering, penting pisan pikeun terang kumaha orokna nalika kakandungan sareng upami éta tiasa ngalaman karusakan atanapi masalah saatos ngalahirkeun. Jalma anu sangsara tina sababaraha sklerosis henteu ningali kanaékan tingkat aborsi. Atanapi ibu anu bakal hamil anu ngagaduhan seueur sklerosis ngagaduhan anak kalayan karusakan anu disababkeun ku panyawat na. Pikeun awéwé, lingkungan caket na penting, tapi ogé dialog sareng ahli médis, psikoterapis, jalma anu sangsara sami panyakit, bahkan naroskeun ka ahli saraf.

Saha waé kolot anu saé prihatin kana kaséhatan anakna. Indung anu gaduh seueur sklerosis sieun pisan yén anakna tiasa kaserang panyawat na. Persentase kamungkinan ngawariskeun anak kisaran antara 1 sareng 5%. Kamungkinan katerap panyakit sakedik langkung ageung di murangkalih kalayan salah sahiji sepuhna anu gering dibandingkeun sareng sesa penduduk.

Salah paham sareng salahna indung anu ngagaduhan sababaraha sklerosis

Nalika kakandungan, panyakit, dina sababaraha kasus, biasana stabil, tapi saatos orok lahir, wabah anu sanés biasa. Ieu biasana lumangsung dina 6 bulan saatos nganteurkeun. Maka penting pikeun teraskeun deui pangobatan saatos ngalahirkeun. Sanaos leres yén indung anu gaduh seueur sklerosis henteu ngagaduhan masalah pikeun ngabuahan atanapi ngagaduhan kakandungan sareng ngalahirkeun normal, anjeunna kedah, sareng pasanganna atanapi lingkungan anu paling caket, ngagaduhan ideu anu jelas pisan sareng sadaya inpormasi dina tabel.

Seueur awéwé sareng ibu anu gaduh seueur sklerosis nyarioskeun salah paham, kasepian sareng perasaan lepat. Nalika anjeun ngagaduhan panyakit ieu anjeun ngarasa teu berdaya. Awéwé ieu bajoang kalayan kakuatan anu berkesan. Panyakit ieu kadang henteu katingali cekap na aranjeunna sigana ngan ukur capé. Jauh pisan tina kanyataan. Dunya internal pasién anu gaduh sababaraha sklerosis rumit sareng kejem sareng kakuatan méntalna tiasa ageung pisan payun sareng merjuangkeun naon anu aranjeunna pikahoyong.

Indung anu ngagaduhan panyakit ieu kedah nungkulan dinten ka dinten sareng kedah diajar sareng ngajantenkeun jalma-jalma ningali, murangkalihna, yén bakal aya dinten anu sesah, sanaos sanés anu dipikahoyong, anjeunna henteu tiasa masihan sadayana anu dipikahoyong enya. Prosés na adaptif pikeun jalma anu kaserang panyakit ogé pikeun jalma anu ngalaman éta. Indung bakal sangsara pikeun henteu ngurus budak ogé sakumaha anu dipikahoyongna atanapi pikeun momen-momen di mana anjeunna kabeurangan ku nyeri anu ngarebut anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.