Jenis kaulinan sareng klasifikasi

Jenis kaulinan

Kaulinan éta hak disatujuan dina Deklarasi Hak Anak, sabab éta mangrupikeun instrumen penting pikeun aranjeunna kumargi aranjeunna diajar katerampilan motor, bersosialisasi, nguntungkeun harga diri sareng kéngingkeun norma sareng nilai.

Numutkeun ka Piaget, juego tiasa dibédakeun dina tahapan anu béda di mana budakna ngembangkeun pembelajaran anyar dina daérah pangembanganana. 

Tulisan anu aya hubunganana:
Kagiatan pikeun barudak ti umur 1 dugi ka 2 taun
  • Kaulinan motor: Cocog sareng murangkalih dugi ka 2-3 taun. Awak sareng kontrol gerakanana mangrupikeun dasar tina kaulinan.
  • Maén Token atanapi Imitasi (tina 3 dugi ka 6 taun sakitar.) Budak hirupkeun objék sareng ngalangkungan éta niru dunya kokolot. Éta sababna dina umur ieu, sanaos aranjeunna henteu ngagaduhan cocooan, aranjeunna nyusunna sareng henteu meryogikeun jalma sanés pikeun kaulinanna. Dina tahap ieu aya pengayaan basa anu hébat.
  • Kaulinan aturan (ti 6 dugi ka 12 taun). Budak leutik mimiti resep sareng batur sareng janten resep hubungan antarpribadi, baranahan dina kaulinanna. Aya tugas ngeunaan peran, norma sareng aturan anu kedah diturut, ngalih kana hubungan koperasi sareng interaksi sareng murangkalih anu sanés. Kaulinan anu kompetitif sering dimana sababaraha anu éléh sareng anu sanésna éléh. Dina tahap ieu, rerencangan mimiti nempatan tempat anu penting pisan.

Jenis kaulinan

Klasifikasi kaulinan sareng cocooan

dumasar kana angkasa dimana aranjeunna dilaksanakeun:

  • nu kaulinan jero rohangan: manipulatif, konstruksi, tiruan, kaulinan simbolis, kaulinan lisan, kaulinan penalaran, ingetan, pidéo vidéo, kaulinan dewan ...
  • nu kaulinan luar: lumpat, ngudag, nyumput, naék sapédah, skate ...

dumasar kana peran déwasa:

  • juego bebas.
  • juego diarahkeun.
  • juego disaksian.

Jenis kaulinan

dumasar kana jumlah pamilon:

  • juego sorangan: Diperyogikeun pikeun pamekaran pribadi sareng inteléktual, éta kedah dikawasa supados henteu kaleuleuwihi, utamina nalika ngeunaan pidéo video atanapi kaulinan anu langkung resep kana sikap isolasi atanapi tingkah laku adiktif.
  • Kaulinan tina kumpulan: Aranjeunna tiasa kooperatif atanapi kalapa.

dumasar kana kagiatan anu ngamajukeun dina murangkalih:

Tulisan anu aya hubunganana:
5 kaulinan pikeun ngagarap stimulasi indrawi barudak
  • juego indrawi: kaulinan dimana barudak utamina ngalaksanakeun pancaindera. Aranjeunna mimitian ti minggu mimiti kahirupan sareng neraskeun salami tahap Atikan PAUD.
  • Juegos motores: aranjeunna gaduh épolusi anu hébat dina taun-taun mimiti hirup sareng lumangsung sapanjang budak, bahkan nonoman.
  • Juegos manipulatif: pas, utas, ngawangun ...
  • Juegos simbolis: aranjeunna mangrupikeun gim fiksi, anu tina -pretasi- yén barudak dimimitian ti umur dua taun: bonéka, strollers ...
  • Juegos lisan: aranjeunna langkung resep sareng ngeuyeuban diajar basa.
  • Juegos tina lamunan: dramatisasi, kostum ...
  • Juegos atikan: alesan atanapi kaulinan mémori, stratégi, diajar élmu ...

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   yheanelkis cenahna

    Tulisan anu saé, lengkep pisan, kuring ngabagjakeun