Jenis ngalahirkeun

Jenis ngalahirkeun

Sanaos sakapeung urang ngan ukur nyarioskeun dua jinis ngalahirkeun, leres-leres aya seueur deui sareng, ayeuna, langkung seueur pilihan nalika ngalahirkeun.. Kusabab ieu, urang tinggalkeun anu paling umum sareng anjeun kedah terang langkung jero, ku kituna nalika waktosna anjeun tiasa milih upami henteu perobahan atanapi komplikasi anu sanés.

Pasti dina kadali anjeun nalika kakandungan, dokter kandungan atanapi dokter kandungan anjeun parantos naroskeun ka anjeun ngeunaan jinis pangiriman anu anjeun pikahoyong. Tangtosna, aya jalan panjang tina nyarios pikeun ngalakukeun, tapi sanaos kitu, anu pangsaéna nyaéta janten terang ngeunaan pilihan sareng fitur anu sayogi pikeun anjeun. Urang ngabejaan ka maneh!

Lahir alami

Ieu salah sahiji jenis pangalusna-dipikawanoh tina ngalahirkeun, sanajan dina hal ieu urang ngobrol ngeunaan ngalahirkeun alam nalika momen nuturkeun kursus prosés. Hartina, dina pangiriman ieu bius atawa oksitosin teu biasana dipaké, salaku conto. Ku kituna, momen bagja museurkeun kana indungna, dina kanyamanan dirina, sajauh mungkin, sarta anjeunna nerapkeun breaths ogé ngadalikeun moments béda awakna nepi ka anjeunna ningali beungeut orok na. Janten urang tiasa nyarios yén dina pangiriman ieu sadaya waktos diturutan sareng dijaga, teu aya anu bakal dirobih. Sanaos leres yén profésional bakal aya sareng anjeun upami dina sababaraha waktos peryogi campur tangan dina sababaraha cara. Sakabéh prosés museurkeun kana indungna tapi ogé ka pasangan anu tiasa aya di sisina menit-menit.

Lahir deui

Kiriman heunceut

Memang bener yén hiji saméméhna ogé kalahiran heunceut, tapi duanana mibanda sababaraha bédana sejen tur éta naha eta oge ngaranna. Kucara kieu Urang ngabédakeunana tina pilihan saméméhna sabab dina hal ieu urang milih bius lokal atawa ogé katelah epidural., kitu ogé hiji episiotomy lamun perlu. Sanajan sababaraha fase pangpentingna ngalahirkeun ogé merlukeun saeutik kasabaran, dina hal ieu leuwih téhnik jeung pangobatan nu dipaké ti dina nu disebut ngalahirkeun alam. Dina hal ieu, indung moal janten protagonis nalika nyandak kaputusan sabab anjeunna ngan ukur nuturkeun paréntah para profesional.

Lahir tiésésan

Dina hal ieu, campur bedah kudu dilaksanakeun anu ngakibatkeun incision dina beuteung bisa miceun orok. Dina sababaraha kasus eta bisa dijadwalkeun tapi dina batur, urgently. Iraha waé aya sababaraha jinis halangan pikeun pangiriman heunceut, téknik ieu dianggo. Sakapeung Ieu bisa jadi alatan posisi goréng orok atawa bedah saméméhna sarupa lianna di indungna.. Sedengkeun anu urgent dilaksanakeun nalika kaséhatan orok atawa indungna bisa kompromi, meureun alatan abruption plaséntal, masalah jeung umbilical cord, jsb. Urang ogé bisa gagal nyebut tipe séjén tina bagian cesarean nu bisa dipigawé nalika prosés pangiriman geus dimimitian. Ieu alatan kanyataan yén dilation nu teu kamajuan atawa rupa-rupa komplikasi, tapi anjeun teu kudu sieun sabab bakal nyaho kumaha carana nedunan eta dina waktu jeung suksés.

Mangpaat pangiriman béda

kalahiran cai

Leres upami urang nyarioskeun prosés ngalahirkeun, salian ti jinisna, tilu sateuacana mangrupikeun dasar. Tapi sepuh urang ogé tiasa kabawa ku pilihan sanés sapertos kieu. Éta henteu tiasa salawasna dilaksanakeun, janten penting pikeun konsultasi heula. Tapi lamun éta kaputusan final anjeun, mangka anjeun kudu nyaho yén éta dipigawé di wewengkon lega, ngeusi cai panas. Memang bener teu aya anesthesia tapi kontak jeung cai jeung panas eta ngajadikeun nyeri rada leuwih tahan.. pasangan Anjeun ogé bisa ilubiung sepanjang waktos.

Pangiriman leboyer

Ieu jenis séjén ngalahirkeun éta disebut 'non-kekerasan'. Kusabab lingkungan santai dijaga sepanjang waktos, kalawan saeutik lampu na tiiseun pikeun manggihan momen kalawan stress kirang dina waktu datangna orok urang. Sakali geus kaluar, eta ditunda indungna tapi dina bagian tina beuteung, sakumaha aturan umum. Jenis pangiriman anu anjeun pikahoyong?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.