Jerawat nalika kakandungan: naon anu anjeun tiasa laksanakeun?

Nalika kakandungan awak seueur robih. Pinggang janten langkung lega, payu ngabareuhan, sareng dina sababaraha kasus gangguan kulit kajantenan. Séréal nalika kakandungan ogé mangrupikeun alesan konsultasi. Éta tiasa buru-buru pisan halus atanapi jarawat muncul, sabab éta kajadian nalika nonoman. Naha éta jarawat nalika kakandungan?

Jawabanana aya hubunganana sareng parobahan hormonal produk nagara dina transit. Nalika kakandungan aya révolusi hormon anu ngarobih awak sareng ngantunkeun tandana dimana-mana. Ingetan cairan, ayunan haté sareng gangguan beuteung mangrupikeun sababaraha gejala anu ngungkabkeun koktail anu dihasilkeun ku hormon urang anu ngalir dina throttle pinuh. Kulitna henteu asing pikeun révolusi ieu sareng dina sababaraha kasus éta janten langkung cerah sareng langkung séhat, sanaos anu sanésna bakal ngahianat ka urang ku ayana bintik, jarawat sareng gangguan anu sanés.

Jarawat kakandungan

Nalika kakandungan, parobihan mangrupikeun urutan sadidinten. Hormonna aktip pisan nyiptakeun kaayaan anu idéal pikeun kakandungan dikembangkeun ti menit awal. Salami tilu bulan kahiji, parobihan hormonal pang hébatna lumangsung sareng nalika gejala anu paling kuat muncul. Seueur awéwé ngaraos gering atanapi sangsara utah, capé teuing, kakantun, sareng karesahan.

Éta aya dina tilu bulan kahiji ieu sareng salami genep waktos salajengna nalika opat jinis hormon polah: progesteron, laktogen, éstrogén, sareng gonadotropin chorionic manusaAnu terakhir langkung dikenal salaku "hormon kakandungan." Sanaos aya hormon anu sanés, opat ieu nambihan tingkat anu nyababkeun séri gejala, diantara aranjeunna penampilan tina jarawat dina kulit.

Éstrogén sareng progesteron

Khususna, estrogén sareng progesteron sacara langsung tanggung jawab kana parobihan anu aya dina awak awéwé anu hamil, parobihan anu lumangsung boh dina getih sareng dina sistem réproduktif sareng kulit. Nalika estrogén naék ogé nambahan produksi minyak dina pori-pori kulit, anu janten langkung berminyak. Éta awéwé anu kulitna berminyak teras sangsara katingalina tina jarawat nalika kakandungan. Hal ilahar pikeun karusuhan ieu lumangsung di awéwé anu ngagaduhan jarawat nalika nonoman kusabab kaayaan alami kulitna. Sabalikna, di awéwé anu gaduh kulit garing gejalana moal muncul.

Jarawat tiasa muncul dina rupa sareng awak sareng sÉta dihasilkeun kusabab folikel rambut janten diblokir kusabab tambahan produksi gajih.ka. Kelenjar sebaceous ngaluarkeun seueur minyak sareng, sasarengan sareng sél paéh anu urang sadayana gaduh dina kulit, éta bakiak folikel, anu ngahasilkeun akumulasi lemak handapeun pori-pori. Gajih akumulasi ieu mangrupikeun tempat anu sampurna pikeun baktéri Propionibacterium acnes cicing di ditu, hasilna janten inféksi anu nyumputkeun nanah sareng nyababkeun jarawat.

Obyek

Rupina tina jarawat nalika kakandungan éta ngagaduhan insiden anu langkung luhur nalika trimester kahiji, kumargi éta nalika paningkatan hormon anu paling ageung lumangsung. Nalika kakandungan maju, gejalana ngaleutikan sareng umum ningali jarawat mimiti ngaleutikan, dina sababaraha kasus dugi ka dileungitkeun lengkep. Dina kasus anu sanésna, nyaéta saatos ngalahirkeun éta jerawat ngaleungit lengkep sareng kulit mulih ka kaayaan anu biasana.

Kadaharan anu beunghar asam folat
Tulisan anu aya hubunganana:
Dahareun beunghar asam folat pikeun diet ibu hamil

Sedengkeun awéwé anu ngalaman jarawat nalika nonoman langkung rawan gaduh jarawat nalika kakandungan, Sing saha anu ngalaman penampilan jerawat atanapi jarawat saatos haid ogé tiasa ngalaman gejala ieu nalika kakandungan.

El jarawat nalika kakandungan Éta henteu ngagambarkeun résiko pikeun awéwé atanapi orok, sanaos tiasa janten niup alit pikeun harga diri. Dina kasus éta, disarankeun konsultasi ka dokter kulit sahingga, upami diperlukeun, aranjeunna tiasa resep ubar anu cocog pikeun kakandungan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.