Jenis ngorondang

jinis ngorondang

El ngorondang mangrupikeun waktos anu penting pisan pikeun kolot ogé pikeun orok. Saeutik demi saeutik anjeunna ngagaduhan otonomi langkung sareng éta mangrupikeun waktos sateuacan leumpang. Tapi henteu sadaya murangkalih ngarayap ku cara anu sami, sareng henteu sadayana orok ngorondang. Dinten ieu kami badé nyaritakeun ngeunaan jinis ngorondang anu dipibanda ku orok.

Ngarayap

Orok mimiti ngarayap antara 6 sareng 10 bulan sateuacan anjeun mimiti leumpang. Dina drive maranéhna pikeun mendakan dunya, aranjeunna mimiti ngiringan nyalira.

Nu ngarayap gaduh seueur mangpaat pikeun barudak leutik di bumi. Aranjeunna mimiti ngalih nyalira tanpa gumantung ka saha waé, aranjeunna mimiti ngahargaan jero sareng jarak, koordinasi mata-mata, orientasi ... Henteu sadayana orok ngalangkungan tahap ieu, aya anu ngalangkungan éta sareng langsung mimitian leumpang. Tapi ngantepkeun éta sabab orok milih kitu tong nyabut manpaatna ngorondang kusabab anjeun hoyong anjeunna langkung gancang leumpang.

Jenis Ngorondang

Gumantung kana kapribadian orok, atanapi momen pangembanganana, aya sababaraha jinis ngorondang. Sababaraha murangkalih ngan ukur tiasa ngalakukeun hiji jinis ngorondang, sareng anu sanésna tiasa maju tina hiji jinis kana jinis anu sanés. Janten kumaha, kami bakal mairan jinis ngorondang anu aya sareng naon diwangunna.

Ngaguruh

Sabudeureunna 2% barudak mimiti ngorondang ngagulung beuteung na. Aranjeunna nganggo éta seueurna dina awal prosés ngorondang. Ngabohong nyanghareupan nganggo gerakan gaya ngojay gagak pikeun mindahkeun. Aranjeunna ngorondang, nganggo panangan kanggo ngadorong diri, teras nganggo suku.

Dipangku

Sakali orok parantos diajar lungguh sareng cicing linggih, tiasa diajar gerak ku nempatkeun leungeun kana lantai, condong ka hareup, sareng hiji suku ditekuk sareng anu sanés lempeng, aranjeunna nyeret handapeunana sareng popok kanggo ngalih. Biasana mangrupikeun léngkah salajengna pikeun barudak anu ngamimitian ku nyaimbangkeun tummies.

Biasana dilakukeun ku barudak anu mimiti leumpang engké, sakitar 18 bulan. Biasana mangrupikeun jinis salajengna anu latihan barudak saatos gagak.

ngarayap orok

Luhur

Gerakan ieu ogé dilakukeun nalika beuteung ngendog dina lantai. Sakumaha nami spinning top nunjukkeun, aranjeunna ngadamel a gerakan sirkular ngingetkeun kana gerakan orok dina tummy indungna. Dirojong dina beuteung, aranjeunna ngayunkeun suku sareng pananganna pikeun bunderan.

Croquette

Tina namina parantos gampang pikeun ngaartikeun kumaha jinisna ngorondang ieu. Orok ngawitan hurungkeun diri saolah-olah éta mangrupakeun kroket. Aranjeunna ngagunakeun panangan sareng suku pikeun mangtaun moméntum sareng gulung. Saatos ngalangkungan jinis ieu ngorondang, anjeun bakal mendakan yén langkung praktis pikeun maju tibatan ka gigir sareng anjeun bakal mimiti ngorondang ka hareup.

Oray

Gerakan ieu mahiwal pisan, ngan ukur dina 1% barudak aranjeunna ngalakukeun éta. Jeung beuteung nepi orok nuju ngadamel moméntum ngaliwatan suku na pikeun nyusup dina tonggongna. Kalayan sesa awak anjeunna ngimbangan éta ngajantenkeun gerakan dina bentuk siga siga oray.

Crawling has

Formulir langkung umum antara orok. Barudak ka 4 suku, panangan sareng tuur, sareng maju maju leungeun sareng suku nyebrang teras robih. Éta cara anu paling biasa urang tingali, sakitar 80% barudak Aranjeunna ngalakukeun cara kieu.

Baruang ngorondang

Éta mangrupikeun bentuk anu mekar tina Crawling anu has. Jenis ngorondang ieu diwangun ku pindah tuur pikeun suku, anu purwakanti pikeun leumpang.

Kumaha carana pikeun ngarangsang ngorondang

Upami anjeun hoyong ngarangsang anjeunna pikeun ngorondang anjeun tiasa ngalakukeun éta kalayan ngan nempatkeun cocooan karesepna di payuneunana tapi rada jauh janten henteu alami pikeun anjeun. Éta bakal ngajantenkeun anjeun ngahontal éta ku cara ngahontal sareng milari cara mindahkeun. Hiji jalma déwasa kedah selalu aya, sareng éta kedah janten daérah anu teu aya bahaya.

Naha émut ... ngantep murangkalih anjeun ngarayap tanpa kasieunan yén anjeunna moal diajar leumpang. Hayu anjeunna ngaliwat tahapan-tahapan anu kedah dilakukeun anjeunna tanpa maksa anjeunna. Entong buru-buru.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.