Kasalametan dina némbak poto anu énggal

Bapa ngayakeun orok dina poto

Ideally, bapa atanapi indung caket ka orok sareng ngadukung sési.

Seueur ibu-ibu anu sababaraha dinten saatos kalahiran anakna mutuskeun nyandak anjeunna sési poto anu énggal. Bagéan artistik tina acara dipikaterang tapi hayu urang terang langkung seueur detil di handap ieu sareng ngajelaskeun naon jinis pancegahan sareng fotografer anu kedah diperhatoskeun.

Pantun poto énggal

"Bayi énggal" atanapi énggal anu aya hubunganana sareng dunya poto hartosna sési poto anu munggaran anu dilakukeun sareng bayi anu nembé lahir. Kolot ngarepkeun aranjeunna kagungan éta recuerdo sareng biasana aranjeunna angkat dina indikasi indung anu sanés anu ogé parantos ngalaksanakeunana. Disarankeun angkat sateuacan 10 atanapi 15 dinten saatos orok lahir. Dina waktos éta nyaéta nalika éta paling gampang dijalankeun sareng hayu urang nyarios yén "sacara praktis sagalana diidinan dilakukeun".

Sateuacan 15 dinten hirup, awak orok lemes atanapi lemes. Bayi anu peryogi peryogi perhatian anu teu terbatas dina sababaraha menit: tuang, gentos popok sareng di luhur sadayana sésana. Orok kalayan yuswa éta bakal ngatur jaman, upami anjeunna henteu ngaraos resep aya di dinya anjeunna bakal ngawadul pisan. Sesi sigana bakal dibatalkeun atanapi ditunda.

Seueur fotografer anu nawiskeun sési jenis bayi sapertos kieu. Usaha ampir dipastian. Unggal indung hoyong poto anu hadé pikeun budakna, dimana pitureunna tiasa ditingali kalayan saé, dimana lampu na sampurna sareng nyaangan panonna. Nalika sési ieu didukung ku harga anu ngagoda, nawaran sareng ahli anu gaduh portopolio anu pikaresepeun, indungna hookeun. Éta panginten bakal ngulang deui ka payun.

Kasalametan orok

Orok bobo dina tempat tidur bayi dina sési poto anu nembé lahir

Saé henteu maksakeun postur ka orok sareng kirang milari anu tiasa ngarugikeun anjeunna, tapi ngamangpaatkeun sorangan.

Nalika propésional nyandak poto, ngumpulkeun langkung ti 10 poto sareng nunjukkeun ka indung, ampir teu mungkin pikeun anjeunna miceun. Seueur ibu-ibu anu kaserep ku modél alitna bakal nambihan harga anu tinggi. Dina kaseueuran kasus hasilna pantes. Sababaraha ibu-ibu meureun nolak hoyongna teh Poto pikeun pigura sareng lebetkeun ruang tamu anjeun. Teu aya indung anu ningali budakna awon kumaha waé pamandangan, papakéan atanapi sikep budak leutik.

Dina sési poto anu énggal, fotografer kedah ngahontal gambar anu panasaran, sakti sareng lembut sareng orok. Urang sadayana émut kartu pos sareng buku ti fotografer anu kawéntar sareng naratas ngeunaan hal ieu. Seueur deui anu sumping saatosna. Sadayana hoyong kéngingkeun kaéndahan orok sadinten, tapi éta kaamanan sateuacan nanaon. Fotografer kedah ngagaduhan téhnik sareng prakték, asuransi tanggungan sareng mastikeun karaharjaan orok. Disarankeun pikeun sepuh pikeun naroskeun sareng marios portopolio para profesional.

Idéal yén bapa atanapi indung caket sareng orok sareng henteu langkung ti jam damel. Hal anu idéal sareng logis nyaéta ngajantenkeun anjeunna istirahat unggal sakedik. Upami anjeun bobo, anjeun tiasa ngamangpaatkeun nyandak poto, sanaos kanyataanna gambar anu paling berharga nyaéta gambar dimana budakna tetep hudang. Saé henteu maksakeun postur ka orok sareng kirang milari anu tiasa ngarugikeun anjeunna, tapi ngamangpaatkeun sorangan. Kaaslianana seueur pisan nganteurkeun.

Saran ka kolot

Seueur kolot, bahkan fotografer, henteu sadar cilaka pikeun orok upami dirawat kalayan teu pantes dina sési poto anu énggal. Di dieu urang tiasa nyarios ngeunaan maot ngadadak, sindrom anu mangaruhan barudak sareng dimana maotna dina cara anu teu disangka-sangka. Orok kedah bobo dina tonggongna, sikep atanapi jabatan anu tangtu tiasa nyababkeun sesek. Kolot kedah aya sadar yén aranjeunna tiasa sareng kedah campur tangan sareng ngabantosan. Sababaraha saran sapertos kieu:

  • Pose tangtu kedah dilaksanakeun kalayan dibantuan ku kolot. Engké dina gambar pamungkas asistén dileungitkeun sareng anu sanésna dua gambar dipasang. Aya posisi anu tangtu anu henteu pernah, sareng kirang ku umur, orok kedah ditingalkeun nyalira. Éta mangrupikeun poto anu teras dicandak sareng orok anu rapuh henteu kénging teu berdaya. Hiji poto orok dimana anjeunna ngagantungkeun sirah dina dua leungeun anu mitis. Orok nyalira henteu tiasa ngalakukeun éta, anjeun peryogi bantosan ti batur pikeun nahan éta kalayan ati-ati.
  • Anjeun kedah ati-ati pisan sareng kaséhatan fisik anjeun. Mencet sirahna atanapi ngagaduhan anjeunna caket barang anu rapuh anu tiasa narekahan anjeunna tiasa memicu insiden anu fatal. Orok henteu kedah disimpen dina naon waé anu ngagantung, atanapi dimana éta depresi. Objek sapertos kotak kedah ditutupan ku simbut sareng henteu kedah ditutupan ku naon waé atanapi dikurilingan sato boneka sareng cocooan. Orok henteu acan ngagaduhan tulang tonggong anu sampurna, janten penting pisan pikeun ngaturana kalayan leres. Sirah, beuheung sareng tulang tonggong kedah didukung tanpa cilaka.
  • Photoshoot taun munggaran. Aya seueur résiko anu kedah diperhatoskeun ku kolot. Salaku conto, dina yuswa sataun, sési murangkalih dilaksanakeun ku niupan lilin dina kuéh. Dina umur éta, seueur kolot masih teu terang naha anakna alérgi kana bahan naon waé. Jelas fotografer sareng koki pastry ogé henteu terang. Panginten hal anu paling bijaksana pikeun ngalakukeun nyaéta ati-ati atanapi nyingkahan éta kaayaan.

Fotografer henteu kedah ngaregepkeun postur anu dibesar-besaran sareng fokus kana pangiriman cinta dina unggal gambar. Mémori sapertos kieu bakal teu kaéléhkeun. Dina sési poto anu nembé lahir, henteu sadayana pikeun gambar anu éndah. Anu penting nyaéta kaamanan sareng karaharjaan budak. Bagian tanggung jawab ti pihak kolot sareng fotografi profesional henteu kedah dipaliré.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.