Sembelit dina Orok

orok kabebeng

Orok ngagaduhan sistem pencernaan anu henteu dewasa sareng peka pisan kana tuangeun anu didahar, janten normal pikeun aranjeunna kaserang kabebeng. Upami orok kabebeng, anjeunna biasana kesel, nangis keukeuh teras janten beureum tina ngadorong seueur pisan. Ieu biasana kusabab alesan fungsional sareng biasana gangguan anu ngaleungit tina waktos upami dirawat. Hayu urang tingali dina konstipasi dina orok kumaha jalanna sareng tips pikeun ngubaranana.

Naon ari sembelit?

Kabebeng nyaéta kasusah ngalirkeun tai. Éta mangrupikeun kalainan anu cukup umum dina orok. Kotoran orok anjeun bakal bénten-bénten dumasarkeun yuswa sareng dietana, tapi éta lumrah bari nyusuan sareng rumus atanapi nalika ngamimitian tuangeun padet. Orok dianggap kabebeng nalika gerakan usus aya dua dinten atanapi langkung.

Orok nalika nuju nyusuan ngagaduhan tai semi-cair sareng seueur pisan, sareng gerakan usus na turun nalika tumuh. Kontrasna, orok anu nginum rumus ngagaduhan najis anu langkung sesah, anu ngadorong kabebeng. Aranjeunna nyababkeun seueur ngarareunah orok anu nyeri nyeri, kaserang colic sareng gas, najong sareng janten saraf pisan.  Penting pisan pikeun ngadeteksi éta gancang-gancang pikeun ngubaranana sareng orokna entong sangsara. Beuki lila anu ngalangkung langkung nyeri bakal janten.

Iraha hariwang?

Gerak peujit munggaran orok anjeun saatos ngalahirkeun bakal aya dina 24 jam. Sedengkeun aranjeunna leutik pisan na nyusu bakal ngagaduhan gerakan bowel saatos unggal tuangeun, maksudna sakitar 6-7 kali sapoé. Upami aranjeunna kirang sering, perlu diperiksa yén orok nyusu atanapi ngarawat ogé. Nalika épakuasi bertumbuh, aranjeunna bakal sumebar kana sababaraha waktos.. Upami peryogi sababaraha dinten kanggo gaduh gerakan bowel sareng tai anjeun anu garing sareng garing, anjeun panginten kabebeng. Anjeun tiasa ogé perhatoskeun yén aranjeunna gering, ngagaduhan colic, atanapi nangis langkung ti biasana.

Gantina sareng susu formula nyiptakeun langkung seueur gerakan usus, meureun ngan sakali sakali unggal dua atanapi tilu dinten. Ieu kusabab sistem pencernaan anjeun langkung lami pikeun nyerna susu formula tibatan susu ibu.

Bisi anjeun curiga yén orok anjeun kabebeng konsultasi sareng pediatrik anjeun pikeun nyarankeun pilihan anu pangsaéna pikeun orok anjeun sareng parios yén memang aya kabebanan. Ogé parios ka dokter anjeun upami anjeun mendakan getih dina tai anjeun atanapi upami éta hideung.

Naon anu disarankeun upami orok anjeun kabebeng?

  • Langkung seueur cai. Bisi kabebeng biasana disarankeun nginum seueur cai nalika aranjeunna parantos tuang tuangeun padet nyieun tai na langkung lemes sareng promosikeun évakuasi na. Upami anjeun nyusuan, henteu aya sabab susu ibu ngagaduhan cai anu diperyogikeun. Éta bakal janten pediatrik anu mutuskeun anu paling pas. Upami anjeun nginum susu formula anjeun tiasa nempatkeun sakedik cai dina campuran, tapi parios ka dokter anjeun.
  • Pijet. Pijat tiasa ngamajukeun wirahma usus. Pikeun ngahontal ieu, suku orok kedah ditekuk kana beuteung na, ngajantenkeun gerakan sirkular tibalik jarum jam. Dina beuteung kami ogé tiasa masihan urut anu lembut ti luhur ka handap pikeun meringankeun rasa teu ngarareunah anjeun.
  • Susu khusus. Aya susu khusus di pasar pikeun nyegah kabebeng. Cék ka dokter anjeun naha éta cocog pikeun orok anjeun.
  • Mandi panas. Mandi panas, sajaba ti sayah aranjeunna, promosikeun gerakan usus.

Sistem pencernaan orok anjeun lemes pisan maka tong nyobian nyobian hal-hal alami sabab sigana anjeun henteu terang naha aranjeunna bakal langkung ngaraheutkeun anjeunna. Laxatives sapinuhna kontraindikasi. Ningali orok sangsara ngajantenkeun urang ngaruksak haté urang. Kolot kedah perhatosan kana tandana pikeun ngubaranana gancang-gancang supados orok henteu sangsara, sareng ogé parios yén éta henteu langkung serius.

Kusabab émut ... Orok peka pisan kana parobihan sareng wirahma usus na sangsara.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.