Kabersihan nalika nonoman

Bobo rumaja

Kabersihan diri penting pisan pikeun kaséhatan anu séhat, sanaos kadang nonoman henteu hoyong ngartos pentingna ieu sareng kusabab kasieunan atanapi kurangna waktos, aranjeunna ngalalaworakeun kabersihan diri ...sareng éta ogé bau awak rumaja kuat teuing! Kumaha anjeun ngabantosan barudak anjeun ngartos pentingna kabersihan? Éta patarosan saderhana, leres? Sanaos sakapeung henteu gampang pisan pikeun ngajawabna ...

Aturan kabersihan

Kebersihan intina kumaha urang ngajaga awak tetep bersih sareng 'séhat'. Aspék kabersihan ngagaduhan dua fungsi:

Primero, kabersihan perlu pikeun fungsi sosial. Jalma-jalma sanés, khususna déwasa, ngarepkeun yén jalma-jalma anu aranjeunna padamel tiasa beresih. Teu aya jalma mangrupikeun pulau, janten tiasa urusan sareng jalma sanés mangrupikeun kaparigelan penting pikeun nonoman sareng déwasa.

Kadua, kabersihan ngamungkinkeun urang janten higienis, panginten henteu bébas tina kuman, tapi seuseueurna bebas tina kuman ngabahayakeun. Kabersihan anu saé ngamungkinkeun urang pikeun berinteraksi sareng jalma sanés sareng ngirangan résiko kaserang panyakit.

Budak lalaki maén sareng hapé

Diajar gaduh kabersihan anu saé

Dimana anjeun diajar ngeunaan kabersihan? Barudak diajar kabiasaan sareng ngagaduhan kabersihan anu langkung saé atanapi goréng ku niténan conto anjeun, nyaéta niténan tingkah paripolah anu utama.

Upami anjeun gaduh rutinitas anu wajar pikeun tetep bersih, anak awéwé anjeun bakal ningali ieu salaku kabiasaan normal. Patandang ogé nangtoskeun kumaha tingkah laku nonoman. Upami rerencangan putra anjeun anu paling teras-terasan beresih sareng pinuh ku koln, tong heran nalika putra anjeun datang ka bumi sareng nyeuseuh awak anyar sareng sabotol hal anu bau “maskulin”!

Dasar kabersihan pikeun nonoman

Tapi kumaha kabersihan anu saé pikeun nonoman sapertos? Ieu mangrupikeun garis besar pikeun ngartos sareng ngartos:

  • Pancuran atanapi mandi unggal dinten atanapi unggal dinten sanés
  • Ngumbah rambut unggal dinten sanés
  • Anggo deodorant atanapi antiperspirant sakumaha diperyogikeun
  • Sikat huntu anjeun dua bulan sapoé sareng floss sakali sapoé unggal dinten
  • Anggo kaos kaki sareng baju jero anu bersih unggal dinten

Aturan ieu mangrupikeun pitunjuk sareng kedah disayogikeun ka putra atanapi putri anjeun. Upami rumaja anjeun ngagaduhan kulit atanapi rambut berminyak, anjeunna panginten peryogi pancuran unggal dinten. Upami kulit anjeun garing, maka tiasa dimandian unggal dinten sanés, komo éta pikaresep kusabab mandi anu kaleungitan ngaleungitkeun minyak pelindung alami kulit.

Deodorant atanapi antiperspirant mangrupikeun pilihan pribadi tapi anu kedah dianggo unggal dinten. Upami rumaja anjeun ngagaduhan masalah ngésang, deodorant antiperspirant tiasa dianggo langkung saé. Ati-ati sareng antiperspirants, sabab éta tiasa ngahalangan kelenjar kesang handapeun panangan anjeun sareng nyababkeun benjolan anu nyeri anu kedah diuji ku dokter pediatrik anjeun. Upami anak anjeun mandi unggal dinten sareng henteu nganggap deodorant perlu, sareng anjeun satuju sabab henteu bau bau, maka anjeun tiasa teraskeun sapertos kieu.

Kabersihan gigi anu saé diperyogikeun pikeun nyegah sagala rupa panyakit. Sikat waos ngaleungitkeun sababaraha baktéri umum anu tiasa nyababkeun bau napas. Ngaleungitkeun baktéri ieu ogé ngabantosan dina ngirangan résiko tina sagala rupa panyakit, ti mimiti gingivitis (inféksi tina gusi) dugi ka rongga. Flossing ngaleungitkeun baktéri sareng kokotor anu kajebak antara huntu anjeun. Bakteri-baktéri éta, upami henteu dicabut, tiasa lebet kana aliran getih bahkan tiasa nyababkeun panyakit jantung. Berita parantos nunjukkeun yén flossing unggal dinten bahkan tiasa ningkatkeun harepan hirup anjeun ku maéhan baktéri anu bahaya ieu. Budak ngora anjeun panginten henteu ngémutan perkawis umur langkung lami, tapi panilitian ieu mangrupikeun alesan anu hadé pikeun saha waé pikeun flos.

Naon kajadian upami anjeun teu mandi?

Sanaos ditingali langkung sering di taun-taun dalapan taun, nonoman kadang nolak mandi atanapi mandi. Mimiti, penting pikeun ngartos naha kamar mandi atanapi henteu masalah pikeun nonoman anjeun atanapi masalah pikeun anjeun.

Upami anjeun pikir anak anjeun kedah mandi unggal dinten, tapi anjeunna nyangka yén unggal dinten henteu kunanaon sareng bersih, meureun satuju teu satuju bakal janten jalan anu wajar. Upami anjeunna henteu mandi sareng katénjona kotor, bau bau, atanapi ngagaduhan masalah sakola kusabab éta, maka éta janten masalah.

Upami nonoman anjeun henteu mandi atanapi henteu ngagaduhan kabersihan dasar, salah sahiji cara pikeun merangan ieu nyaéta mésér produk kabersihan pikeun nonoman sasarengan sareng anjeunna. Deodorant, sabun, semprot awak, atanapi bahkan sabun pikeun ngubaran jarawat.

Entong mésér naon anu anjeun mésér pikeun anjeun, tibatan anjeun kedah milari produk anu ditujukeun ka para nonoman. Cara séjén nyaéta gaduh diskusi dasar ngeunaan kabersihan sareng ngabahas pentingna sareng nonoman anjeun. Kadang-kadang nonoman henteu sadar kana kabersihanna atanapi bau anu aranjeunna hasilkeun ... Tapi anu penting anjeun jaga obrolan ieu nétral, dina tempat sapertos mobil nalika nyetir sareng anu paling penting, anjeun ulah nyerang atanapi ngajantenkeun aranjeunna ngarasa gelo . Anjeun kedah ngawartosan anjeunna naon anu anjeun ngarepkeun anjeunna ngeunaan kabersihanana.

Budak awéwé calik dina jandéla

Tungtungna, upami masalahna cukup serius sareng mangaruhan cara anjeun berinteraksi sareng nonoman sanés, bantosan propésional panginten janten ide anu saé. Janjian sareng pediatrik atanapi panyayogi Podomoro kulawarga anjeun, sareng diskusikeun masalahna tanpa sieun. Kadang-kadang rumaja anjeun bakal ngupingkeun sawawa anu sanés, tapi sanés anjeun ... Janten nganggo batur anu dipercaya ku rumaja anjeun. Upami ieu sigana henteu cekap, pasini sareng psikolog rumaja ogé tiasa jauh.

Kabersihan biasana henteu masalah dina nonoman, tapi nalika éta, éta tiasa janten masalah ageung dina kahirupan sosial kulawarga sareng kulawarga. Kalayan sakedik inpormasi sareng hidayah, rumaja anjeun bakal dina jalan ka perawatan diri anu saé.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   NestorYT cenahna

    Hola

  2.   Kanu Arturo cenahna

    Hola

  3.   denise munoz cenahna

    Hola

  4.   cantinflas cenahna

    éta leres