Kabersihan dina irung, panon, ceuli, leungeun sareng suku barudak

kabersihan di barudak

Kabersihan penting pisan pikeun sadaya jalma, tapi langkung seueur pikeun murangkalih. Kusabab ieu kedah nyiptakeun kabiasaan kabersihan kondusif pikeun ngadegkeun rutin sapopoé, sahingga teu mangaruhan kaperluan dasar maranéhanana pikeun mangsa nu bakal datang. Urang parantos terang yén gaduh jadwal sareng kabiasaan ti alit sok aya mangpaatna. Ku alatan éta, dinten ieu kami masihan anjeun sababaraha saran ngeunaan kabersihan umum pikeun barudak.

Aranjeunna kedah ngagaduhan pendidikan kabersihan anu saé, gumantung kana sadaya indera. Nyaéta, leungeun sareng suku, irung, panon sareng ceuli, sareng henteu hilap ka buuk sareng kulit. Sadayana mendasar pikeun kamampuan sareng katerampilan aranjeunna langkung akurat sareng akurat. Ku kituna saeutik-saeutik urang moal deui kudu ngabejaan aranjeunna yen geus waktuna pikeun mandi atawa ngan kudu ngumbah leungeun atawa huntu maranéhanana. Hayu urang ngaléngkah!

Kabersihan irung barudak

Mukosa nasal ngalaksanakeun fungsi ngamurnikeun hawa, nyaring sareng nahan partikel aneh ngandung. Dina waktos anu sami, nalika inspirasi, irung nyayogikeun suhu sareng kalembaban anu pas kana hawa sateuacan dugi ka bayah. Pikeun ngajaga fungsi ieu perlu ngaleupaskeun kaleuwihan mukus. Lamun mukus pisan loba pisan, sababaraha tetes leyuran saline fisiologis dituang kana unggal liang irung bisa dipaké pikeun mempermudah éliminasi na. Kaleuwihan mukus ogé tiasa mangaruhan sistem auditory. Ku kituna lamun urang nempo yén maranéhna teu engapan ogé alatan tiis, contona, urang bisa ngalakukeun nyeuseuh nasal, utamana peuting. Tangtosna, ieu henteu dilakukeun unggal dinten salaku kabersihan dasar, tapi kedah diperhatoskeun nalika diperyogikeun.

beberesih ceuli orok

kabersihan ceuli

Saluran auditory éksternal ngagaduhan sistem ngabersihkeun diri, Sangkan bulu nu nutupan eta ngaleungitkeun cerumen ka luar jeung teu merlukeun sagala jinis kabersihan for geus dewasa. Lamun ayana sékrési, nyeri, itching pengkuh atawa turun dédéngéan dititénan dina anak, nu pediatrician kudu consulted. Sabalikna, pikeun ngajaga kabersihan ceuli anu saé, disarankeun yén cangkang ceuli anu ngalaksanakeun sagala beberesih. Bagian pangluarna ieu ogé tiasa nyimpen kokotor sareng alesan ieu, éta bakal aya dina kabiasaan unggal dinten. Kantun ku swab katun dipped dina cai sarta sabun saeutik, tapi nétral, bakal cukup. Teras we bakal garing ogé ku anduk lemes. Kami bakal nyandak léngkah ieu nalika éta kamar mandi budak leutik. Émut yén nyelapkeun swab, sabab kami parantos nyarioskeunana, leres-leres henteu disarankeun. Ieu bakal ngagampangkeun!

Kabersihan pikeun panon barudak

Dina kaayaan normal, éta henteu kedah dianggo naon waé jinis sabun atanapi produk beberesih dina kabersihan panon. Nanging, aranjeunna kedah dikumbah unggal dinten ku cai, khususna nalika gugah, pikeun ngaleungitkeun sésa-sésa sékrési (legañas). Upami ieu caket pisan, maka urang tiasa ngabaseuhan gauze steril kalayan sérum fisiologis sareng nyobian ngaleungitkeun sékrési éta. Tapi tanpa nyered, tapi nyobian sangkan eta lengket gauze pikeun nyabut eta leuwih gampang. Lamun masih teu mungkin, coba whey haneut. Ieu hal anu biasana lumangsung dina newborns. Sateuacan ngamimitian, émut pikeun ngumbah leungeun anjeun saé sareng henteu nganggo jinis lawon atanapi lawon anu henteu steril.

Bebersih panon orok

Nalika sababaraha zat atanapi awak asing asup kana panon, Hal kahiji anu kudu dipigawé nyaéta ngumbah aranjeunna dina cai ngocor. Hindarkeun ngusap panon sabab tiasa nyababkeun tatu dina konjungtiva atanapi kornea, sareng ulah nganggo barang anu tiasa ngaruksak struktur panon, sapertos pinset atanapi swab katun. Upami ngumbah ku cai gagal ngaleungitkeun awak asing, anjeun kedah konsultasi ka dokter.

Ngumbah leungeun jeung suku

Pikeun ngumbah leungeun barudak, urang kudu baseuh heula. Teras, sababaraha tetes sabun nétral bakal janten protagonis supados nalika anjeun ngagosok leungeun anjeun, busa anu anjeun resep pisan kaluar. Nyeuseuh anu saé kedahna sakitar 50 detik, kirang langkung. Dampal leungeun bakal digosok, ramo-ramo dijait tuluy bagian luhur digosok-gosok. Jempol ageung kedah dicekel ku panangan sabalikna supados beberesihna khusus. Upami aya kokotor handapeun kuku, teras émut yén aya sababaraha sikat anu lemes pisan sareng anu dimaksudkeun pikeun padamelan ieu. Sanggeus kabéh ieu, éta waktu pikeun rinsing leungeun jeung drying. Urang bakal ngalakukeunana ku anduk lemes sareng éta. Émut yén léngkah ieu kedah sateuacan tuang, saatos maén atanapi nyabak sato, jsb.

ngumbah leungeun barudak

Kumaha urang ngumbah suku urang? Nya, unggal dinten, suku ogé kedah nyandak bagian tina perhatian di kamar mandi. Kusabab aranjeunna biasana mangrupikeun daérah anu paling késang, khususna nalika aranjeunna langkung kolot. Tanpa hilap yén sakapeung sapatu katingali ku henteuna sareng kulitna ditinggalkeun dina hawa kabuka. Janten, éta ogé kedah sabun aranjeunna saé sareng tanpa hilap ngaliwat antara ramo. Sakali deui, cai sareng sabun nétral bakal cekap. Tangtosna, dina hal ieu émut yén pengeringan ogé penting pisan. Kusabab lamun aranjeunna henteu garing ogé antara ramo, maranéhna bisa jadi jengkel sarta ngabalukarkeun nyeri ka budak leutik di imah. Kuku kudu dipotong, tapi teu pondok teuing jeung tungtungna, anjeun bakal nerapkeun moisturizer a. Léngkah ieu ogé dasar sareng teu aya anu sapertos ngamimitian nalika aranjeunna ngora pisan supados aranjeunna akrab. Kusabab kulit peryogi hidrasi supados katingali langkung dirawat sareng elastis.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   josue cenahna

    Abdi resep topik ieu kusabab jamban