Kabiasaan gaya hirup séhat pikeun hirup dina ménopause séhat sareng lengkep

Ménopause séhat

Ménopause lumangsung kusabab ovarium lirén ngahasilkeun éstrogén sareng progesteron. Éta biasana lumangsung sakitar 48-50 taun, sanaos tiasa muncul sateuacan 45 atanapi engké dina 55. Pikeun tiasa negaskeun yén awéwé nyaéta ménopause anjeunna kedah ngalaman henteuna haid, tanpa sabab patologis, salami 12 bulan.

Sababaraha taun ka pengker, nalika harepan hirup awéwé langkung handap, ménopause dipikasieun sabab éta sinonim sareng sepuh sareng ngahontal tungtung umur. Nanging, dinten ieu, harepan hirup urang parantos ningkat pisan ménopause mangrupikeun awal tahapan énggal. 

Kumaha hirup ménopause dina cara séhat sareng lengkep

Sugan anjeun masih keneh ngora teuing pikeun mikirkeun ngeunaan éta atanapi langkung fokus kana indung sareng sepuh. Tapi anjeun kedah terang éta gaya hirup anjeun tiasa mangaruhan kumaha anjeun hirup ménopause komo dina némbongan ménopause precocious, nyaéta nyaéta, sateuacan 40 taun.

Menopause prématur biasana aya di awéwé anu indungna, atanapi sadulurna anu kantos ngalaman, tapi aya ogé faktor sanés anu tiasa mangaruhan awal dini. Nya kitu, kabiasaan anjeun tiasa nangtoskeun kumaha anjeun ngalaman ménopause.

Kabiasaan gaya hirup séhat, investasi pikeun gaduh ménopause "saé"

Menopause dina fullness sareng kaséhatan

Ngalakukeun kagiatan fisik

Olahraga sababaraha kali saminggu henteu ngan tiasa reureuh mimiti ménopauseUpami henteu, éta ngirangan résiko kaserang osteoporosis, diabetes, panyakit kardiovaskular atanapi kanker payudara.

Entong ngaroko

Résiko ngarokok dipikaterang. Tapi éta salian, bako ngirangan produksi estrogen Janten upami anjeun parantos ngaroko salami mangtaun-taun, anjeun tiasa majukeun ménopause anjeun dugi ka tilu taun dibandingkeun sareng awéwé anu teu ngaroko. Salaku tambahan, bako ningkatkeun résiko patologis anu sanés sapertos osteoporosis, panyakit kardiovaskular, patah tulang sareng jinis kanker anu bénten-bénten. Roko ogé nyababkeun kulit anjeun langkung garing, yén anjeun langkung tekanan pikeun nyeri sirah sareng ayun-ayunan.

Tuang séhat sareng saimbang

Parobihan hormonal nalika ménopause tiasa nyababkeun metabolisme urang kalem sareng sababaraha kilo tambahan dialungkeun ka kami. Ieu, salian ti masalah éstétis, hartosna éta ningkatkeun résiko panyakit kardiovaskular, tulang atanapi diabetes.

Dahar diet anu saé ngamungkinkeun urang henteu ngan ukur pikeun ngendalikeun beurat, tapi ogé gaduh cadangan gizi anu saé pikeun nyegah panyakit ieu. Aya tuangeun sapertos kécap anu, dikonsumsi sacara rutin, tiasa ngabantosan kasulitan menopause anu khas sapertos hot flashes. Salaku tambahan, nutrisi anu beunghar vitamin sareng mineral bakal ngajantenkeun kulit sareng rambut urang langkung saé.

Tetep setrés

Ménopause séhat sareng lengkep

Setrés henteu saé dina sagala tahap kahirupan, janten anjeun kedah nyingkahanana sadayana. Tapi, sajaba ti éta, awéwé anu ngalaman setrés kedah a 80% leuwih gampang kakurangan tina ménopause dini. 

Sareng sanés ngan ukur éta, gugup teras-terasan damel gejala ménopause beuki parah ku alatan éta, kualitas hirup awéwé diréduksi. Ogé, setrés mangrupikeun faktor résiko panyakit sanés, janten anjeun kedah nyobian tetep tetep teluk.

Ngurus lantai panggul anjeun

Mangtaun-taun, ngalahirkeun sareng faktor sanésna, otot panggulna leungit nada. Ieu langkung parah langkung parah dina ménopause, sabab sering muncul masalah sapertos kabocoran cikiih. 

Éta pisan sababna naha penting pisan yén ti saprak ngora pisan, anjeun jaga lantai panggul anjeun ku latihan pikeun nada éta. Ku cara ieu anjeun bakal nyingkahan patologis anu diturunkeun tina kurangna pageuhna.

Tetep sikep positip

Ieu leres pikeun sadaya tahap kahirupan, tapi khususna nalika ménopause. Sikep positip bakal ngabantosan anjeun nyanghareupan parobihan anu ditimbangkeun ku tahap ieu. Coba tingali éta salaku hiji tahap deui dina siklus kahirupan anjeun. Pikirkeun yén ku harepan hirup ayeuna, anjeun masih gaduh sababaraha taun payun anjeun.

Awéwé anu nampi anjeunna ménopause sacara alami sareng dina wanda anu saé, kirang kapangaruhan ku parobihan hormonal, hirup sacara séksualna sapinuhna sareng ngararasakeun kahirupan sosial anu saacanna dilarang ku anjeunna kusabab anjeunna kedah ngurus murangkalihna.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, anjeun henteu kedah sieun ménopause. Leres éta penting éta anjeun nyiapkeun diri sacara fisik sareng méntal sahingga, nalika waktuna sumping, anjeun tiasa hirup sapinuhna sareng sadar. Ngarasakeun unggal waktos sareng ngamangpaatkeun naon anu ditawarkeun ku masing-masing tahap.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.