Kabiasaan gaya hirup séhat pikeun ngalawan kanyeri

Poé Dunya Ngalawan Nyeri

Numutkeun statistik dugi ka ayeuna, langkung ti satengah jalma anu angkat ka GP na, ngalakukeun éta kusabab nyeri. Dinten ieu mangrupikeun Poé Dunya Ngalawan Nyeri, prakarsa lahir tina kabutuhan pikeun milarian solusi, metode anu épéktip anu ngirangan nyeri fisik anu disababkeun ku sababaraha panyakit. Nyeri kronis ngiringan jutaan jalma unggal dinten, ngirangan kualitas hirupna.

Dina langkung ti 25% populasi di Spanyol anu hirup kalayan nyeri kronis, éta tumuh tina kagumantungan. Jenis panyakit ieu teu mungkin pikeun kapasitas fisik, leumpang, damel, ngajaga hubungan, hirup mandiri dina pondok. Nyeri kronis mangrupikeun masalah kaséhatan anu serius, anu mangaruhan sadaya tingkatan dina kahirupan pasién, nyababkeun dina seueur kasus gangguan sanés sapertos déprési.

Perawatan pikeun ngirangan pangaruh tina nyeri fisik

Pangobatan tiasa ngabantosan anjeun ngirangan épék nyeri, sanaos ubarna henteu salawasna épéktip. Jenis nyeri ieu biasana disababkeun ku panyakit radang, sapertos rematik, osteoarthritis atanapi fibromyalgia. Sacara umum, nyeri mangrupikeun akibat tina sadaya panyakit anu mangaruhan kana otot sareng rorongkong manusa.

Perlakuan kimia dumasar-ubar tiasa ngabantosan nyeri samentawis. Sanaos upami anjeun kaserang salah sahiji panyakit ieu, anjeun bakal parantos terang yén éta tambalan samentawis. Kusabab seueur alesan, penting pikeun salian ti nuturkeun perlakuan médis anu ditangtukeun ku spesialis anjeun, nyandak peta dina anjeun kabiasaan tina kahirupan. Ku ngenalkeun sababaraha parobihan sareng sababaraha rutinitas, anjeun bakal ngabantosan awak anjeun pikeun ningkatkeun peradangan sareng anjeun bakal tiasa ngendalikeun nyeri anjeun langkung épéktip.

nyoco

Kadaharan anu séhat

Léngkah munggaran pikeun ningkatkeun kaséhatan sacara umum aya dina cara tuang. Kadaharan diperyogikeun pikeun kahirupan, tapi dina cara anu sami, produk anu anjeun candak tiasa mangaruhan négatip kana kasihatan anjeun. Penting pisan yén anjeun angkat ka ahli nutrisi khusus, anu tiasa nawiskeun sababaraha tungtunan pikeun ningkatkeun pola makan anjeun sahingga kaséhatan anjeun.

Sakumaha anu parantos urang sebatkeun, peradangan mangrupikeun panyabab utama panyakit anu nyababkeun nyeri fisik. Seueur katuangan anu ngamajukeun peradangan ieu sapertos daging beureum atanapi pangan olahan. Ogé pastries sareng utamina gula, nyaéta kadaharan anu henteu ngamajukeun kaséhatan pisan.

Sabalikna, diet dumasar kana buah sareng sayuran, lauk, kacang-kacangan atanapi daging bodas sapertos hayam atanapi kelenci, nyayogikeun awak pikeun vitamin, mineral sareng nutrisi anu diperyogikeun pikeun ngajaga kaséhatan.

Kalebet dina diét anjeun dahareun kalayan sipat anti radang alami sapertos kayu manis, jahé sareng buah beureum.

Ngaso

Mandi anu reureuh

Kurangna istirahat resep kana peradangan. Numutkeun kana panilitian anu dilakukeun, jalma anu bobo kirang ti 6 jam sadinten gaduh tingkat protéin C-réaktif anu langkung luhur, anu janten sabab peradangan. Kusabab kitu, penting pisan anjeun istirahat sahenteuna 8 jam unggal dinten. Pikeun ngahontal éta anjeun tiasa ngenalkeun sababaraha rutinitas wengi pikeun ngamajukeun sare sareng ngahontal sésa anu diperyogikeun. Nganggo tuang siang, mandi santai, atanapi latihan tapa.

Laksanakeun tapa

Indung sareng putri latihan semedi

La tapa nyayogikeun seueur manpaat kaséhatan, utamina kusabab mantuan nurunkeun tekanan darah. Salaku tambahan, éta mempermudah istirahat sareng ningkatkeun kualitas na, ngirangan tingkat setrés, ngagentoskeun tegangan otot, ningkatkeun ingetan sareng konsentrasi.

Anjeun ngan peryogi 15 menit unggal dintenna badé cicing sareng latihan tapa. Anjeun tiasa diajar ngalangkungan buku anu béda sareng bahkan online anjeun tiasa mendakan pitunjuk anu pikaresepeun pikeun ngabantosan anjeun.

Jaga kaséhatan méntal anjeun

Sangsara tina nyeri kronis tiasa pangaruh pisan négatip kana kaséhatan méntal anjeun. Nyeri fisik pakuat-pakait sareng kasihatan émosional anjeun. Sanaos seueur jalma anu hoream nampi terapi, anjeun kedah terang éta aya seueur manpaat pikeun ngubaran diri ka therapist. Pangaruh anu nyeri fisik tiasa gaduh dina kaayaan émosional anjeun tiasa nganyenyeri kaséhatan anjeun sacara umum ku sababaraha cara.

Entong ragu milarian ahli kaséhatan anu terang kumaha ngabantosan anjeun ngatur sareng ngendalikeun nyeri anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.