Kegiatan ekstrakurikuler: kumaha milih pilihan anu pangsaéna pikeun murangkalih kuring?

Budak awéwé di kelas ballét ekstrakurikuler

Dina Séptémber waktosna kanggo milih kagiatan ekstrakurikuler barudak pikeun kursus ieu: olahraga, bahasa, musik, bengkel, jsb. Wawaran ageung! Kegiatan ekstrakurikuler mawa manpaat pikeun budak sareng mangrupikeun pilihan anu saé pikeun ngembangkeun katerampilan anu henteu diwanohkeun di sakola. Aranjeunna ogé ngabantosan badé nyusun jadwal damel kolot sareng murangkalihna.

Anjeun panginten panasaran naon kagiatan anu paling merenah saatos sakola pikeun budak anjeun sareng upami anjeun henteu overload dinten na. Émut kana éta barudak ogé peryogi waktos pikeun bersantai, maén, ngobrol sareng kulawarga, sareng malah bosen.

Kagiatan ekstrakurikuler iraha sareng kumaha

  • Kagiatan ekstrakurikuler henteu disarankeun pikeun handapeun tilu taun.
  • Antara tilu sareng lima taun. Dina umur ieu, barudak kedah nyéépkeun bagian tina waktos luangna pikeun maén. Midangkeun henteu terstruktur ningkatkeun kreativitas, sosialisasi sareng diajar, sareng ogé ningkatkeun harga diri sareng ngendalikeun diri. Upami aranjeunna ngalakukeun naon waé kagiatan ekstrakurikuler, penting pikeun ieu saluyu sareng poténsi budak, yén metodologi diluyukeun sareng umur na anu dugi kirang ti sajam. Langkung saé milih kagiatan ekstrakurikuler anu berorientasi pikeun mindahkeun, diajar sareng henteu bersaing sareng ngahontal hasil anu luhur.
  • Ti umur genep taun barudak parantos sadar kana naon anu aranjeunna resep sareng tiasa mutuskeun naon anu kedah dilakukeun saatos sakola. Anu paling penting nyaéta anak anjeun resep kana kagiatan ieu sareng yén éta henteu janten kawajiban kalayan tingkat permintaan anu luhur. Nalika milih, mamatahan anjeunna supados pilihan na adaptasi kana kamampuan sareng kabutuhan pribadi. Numutkeun ka para ahli, langkung saé milih anu maksimal dua kagiatan ékstrakulikuler. Hiji olahraga sareng anu sanés akademik atanapi artistik anu maksimal tilu dinten saminggu.

Barudak di kelas musik ekstrakurikuler

Mangpaat kagiatan ekstrakurikuler

  • Aktivitas olahraga. Maén olahraga sacara rutin ngagaduhan sababaraha manpaat pikeun barudak. Olahraga langkung milih pangembangan fisikna sareng ngamajukeun kabiasaan gaya hirup séhat. Éta ogé ningkatkeun kamampuan konsentrasi sareng ningkatkeun prosés diajar. Ngamajukeun rélaxasi sareng ngahasilkeun perasaan karaharjaan. Nilai-nilai asuh olahraga tim sapertos babarayaan, toléransi pikeun hanjelu, sareng sumanget ningkat. Éta tiasa ngabantosan barudak anu introvert ngungkulan rasa isinna.
  • Kegiatan akademik. Aranjeunna mangrupikeun pangrojong pikeun murangkalih anu gaduh sababaraha jinis kasusah diajar sareng cara pikeun nguatkeun naon anu dikerjakeun di kelas. Éta ogé cara pikeun nyugemakeun panasaran barudak anu hoyong langkung terang.
  • Kegiatan artistik. Aranjeunna ngamajukeun katerampilan motor sareng katerampilan manual sareng langkung resep ngembangkeun imajinasi, kréativitas sareng éksprési dina basa. Numutkeun ka para ahli, kagiatan sapertos musik, téater atanapi ngalukis ningkatkeun mémori sareng konsentrasi sareng ningkatkeun kecerdasan émosional.

Barudak ngamimitian karir

Kasalahan paling umum nalika milih kagiatan ekstrakurikuler

  1. Maksakeun budakna ngalakukeun kagiatan ekstrakurikuler anu anjeunna henteu acan milih atanapi anu anjeunna henteu resep. Hal anu paling aman nyaéta anjeun moal kéngingkeun hasil anu diarepkeun sareng anak anjeun bakal tungtungna benci.
  2. Overloading dinten ku seueur teuing kagiatan. Barudak setrés gampang ambek, hariwang, sareng moody. Kadang, kirang langkung ". Kuring keukeuh penting pisan pikeun barudak anu mikaresep waktos luang anu teu dijadwalkeun.
  3. Tambihan langkung seueur kagiatan akademik pikeun ngahontal hasil anu langkung saé. Overloading jadwal anjeun henteu produktif.
  4. Henteu ngémutan umur, motivasi atanapi kamampuan pribadi murangkalih nalika milih. Sateuacanna henteu langkung saé langkung saé.
  5. Ngagaduhan ekspektasi anu luhur teuing pikeun hasilna. Tujuan anu paling penting pikeun ngalakukeun kagiatan saatos sakola sanés hasilna tapi prosésna nyalira. Barudak kedah resep kana kagiatan ieu sareng henteu kedah anjeunna ngalaman éta salaku kawajiban atanapi hal négatip.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.