Kegiatan sareng gim pikeun damel koordinasi mata manual sareng murangkalih di bumi

Kegiatan sareng gim pikeun damel koordinasi mata manual sareng murangkalih di bumi

Anu ckoordinasi panon manual (eye-hand) mangrupikeun kamampuan anu mendasar pikeun jalma. Langkung ageung kamampuan orok pikeun ngendalikeun panangan sareng ramo na, langkung seueur pangalaman anu bakal dialaman na sareng kamungkinan na hubunganana sareng lingkunganana bakal ningkat, ogé ngamungkinkeun anjeunna ngalakukeun hal-hal anyar, janten langkung mandiri, jst. Salajengna, paningkatan koordinasi panon manual langsung aya hubunganana sareng kamekaran katerampilan grafomotor.

Dinten ieu kami bakal ningali séri kaulinan sareng kagiatan rekreasi Naon anu tiasa urang lakukeun ku barudak di bumi -atapi dimana waé- pikeun ngabantosan aranjeunna ningkatkeun tingkat koordinasi panon manual ogé persépsi dirina nyalira.

Kaulinan idéntifikasi awak

Kaulinan ieu diwangun ku ngaidéntifikasi bagian-bagian awak anu béda ku panon anu ditutup. Pikeun maén, barudak mindahkeun bagian awakna tanpa muka panon. Éta pikaresepeun pikeun mindahkeun bagéan anu sanés, henteu ngan ukur anu aya hubunganana sareng panangan, supados aranjeunna tiasa ngabédakeun sadayana.

Kaulinan ieu tiasa direngsekeun ku nambihan patarosan kanggo murangkalih nyarios naon bagian awak anu nuju kanggo atanapi ku ngirim proposal gerak dina bentuk tatarucingan - nyaritakeun panggunaan barudak pikeun mindahkeun bagian awak anu dipaké pikeun éta.

Barang ngangkut

Kaulinan ieu diwangun ku mawa cangkir plastik atanapi wadah sanés anu dieusi cai ti hiji tempat ka tempat anu sanés, ngahindaran halangan. Tujuanana pikeun ngahontal tujuan bari henteu tumpah cai. Sangkan gampang, anjeun ngan ukur tiasa ngeusian gelas satengahna, sareng nambihan deui cai.

Anjeun ogé tiasa nempatkeun wadah ageung di tungtung sareng ngajukeun salaku tujuan pikeun ngeusianana ku gelas alit, sahingga anjeun kedah langkung seueur perjalanan. Janten, langkung seueur cai anu murag, bakal langkung seueur kali nyandak cai.

Tulisan anu aya hubunganana:
5 kaulinan pikeun ngagarap stimulasi indrawi barudak

Luncat hurup

Pikeun ngalakukeun kaulinan ieu urang peryogi kartu, kartu atanapi anu sami, anu bakal kami pasang handap dina méja. Tujuan tina kaulinan nyaéta ngahurungkeun saloba kartu sabisa ku cara méja méja. Kalayan ieu, budak bakal ngembangkeun kakuatan pananganna. Dina murangkalih alit pisan, éta kedah dilakukeun kalayan katuhu sareng kénca, kumargi lateralitas - dominasi hiji panangan atanapi anu sanésna - peryogi waktos pikeun ngahartikeun nyalira.

Balap tombol

Tombol sareng muka konci kaos atanapi bib sakola mangrupikeun padamelan anu meryogikeun koordinasi panangan tangan anu hadé, tapi henteu sering dipikaresep ku barudak. Dina format lomba, kagiatan ngenceng sareng ngencarkeun tiasa langkung pikaresepeun. Sanés perkawis menang, tapi ngeunaan motivasi pikeun ngalakukeunana - langkung gancang langkung saé. Tugas ieu tiasa dikenalkeun dina sirkuit gim.

Baris objék leutik

Nempatkeun objék leutik sakaligus mangrupikeun kagiatan anu peryogi seueur kaparigelan, mimiti nyokot objék leutik (token, tombol, koin, patung, sayuran, sareng sajabana), teras nempatkeun éta tanpa mindahkeun anu sanés. Ngagunakeun tombol atanapi ubin alit urang tiasa ngajukeun murangkalihna ngajantenkeun jajaran anu ngahontal titik anu tangtu. Mangrupikeun kagiatan anu saé pikeun ngagabung sareng kaulinan anu sanés.

Ditumpukkeun leungeun

Pikeun maén, sababaraha jalma nangtung dina bunderan. Dina urutan, masing-masing nempatkeun panangan di tengah, dina urutan panempatan. Nalika sadayana parantos bérés, sisi sanésna ditumpukeun dina luhur. Nalika aranjeunna sadayana ditumpuk, aranjeunna dihapus. Pikeun ngahesekeunana, anjeun tiasa nyetél wirahma (mangpaatkeun musik, contona).

Kaulinan séjén

Tulisan anu aya hubunganana:
4 kaulinan pendidikan DIY pikeun dilakukeun sareng barudak

Kaulinan sanés anu ngabantosan ngembangkeun koordinasi sareng kamandirian gerakan ramo, ogé ngembangkeun kakuatan, nyaéta bayangan tradisional Cina sareng kaulinan pawayangan, ogé kagiatan palastik - corétan, lukisan ramo, sareng sajabana) sareng karajinan (maén adonan, ngadamel bal, sareng sajabana). Maénkeun liat, kokotor sareng keusik ogé ngabantosan pikeun ningkatkeun koordinasi panon tangan, ogé kaulinan pin.

Kami moal hilap ngeunaan kaulinan sareng puzzles konstruksi. Dina hal ieu, disarankan pikeun teras-terasan nganggo bahan anu diadaptasi kana umur sareng ukuran na.

Kegiatan saderhana sanés, sapertos nempatkeun barang-barang dina sareng nyandak barang-barang tina kotak, nempatkeun leungeun anjeun dina kantong anu pinuh ku barang-barang sareng maénkeun naon anu aya di jero, atanapi maén nyokot cocooan mangrupikeun kagiatan saderhana anu nguntungkeun pisan pikeun ngembangkeun koordinasi. Tangtosna, tuang nganggo panangan anjeun mangrupikeun kagiatan anu penting pisan pikeun barudak.

 

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Everth, Rivera. cenahna

    Halo babaturan || Dina jaman pandemi ieu sareng dimana urang salaku guru pendidikan jasmani kedah milari alternatif anu sanés anu nyumbang kana kamekaran budak, sigana kuring yén latihan-latihan anu dibahas di luhur bakal ngabantosan pisan dina padamelan kuring salaku guru. hatur nuhun sareng ucapan salamet.