Kakandungan di luar rahim, naha mungkin?

Kakandungan Ectopic

Dina kakandungan normal, ovum, sakali dibuahan, ngumbara ngalangkungan tabung fallopian dugi ka ngahontal rahim dimana implants dirina dina témbok rahim sareng mimiti tumuh. Tapi dina sababaraha kasus, sakitar 2% tina kakandungan, endog éta susuk di tempat anu sanés rahim. Ieu disebat kakandungan ectopic. 

Dina kakandungan ectopic, endog anu dibuahan biasana tetep dina tabung fallopian, tapi éta ogé tiasa sayang dina ovarium, cervix, atanapi beuteung. Di daérah éta teu aya cekap jaringan atanapi rohangan kanggo orok tumuh, janten jinis ieu kakandungan henteu ngahontal istilah. Sering kali éta awak éta nyalira anu ngusir cikal bahkan sateuacan awéwé terang yén anjeunna hamil. Tapi dina waktos anu sanés, kakandungan teraskeun, nempatkeun kahirupan indung dina résiko ku perdarahan internal.

Nyababkeun kakandungan ectopic

Dokter diagnosa kakandungan ectopic

Saha waé awéwé tiasa kakandungan ectopic, tapi résiko langkung ageung di:

  • Awéwé langkung 35 taun
  • Perokok awéwé
  • Ngagunakeun IUD. Hésé pisan pikeun kakandungan kajantenan dina kasus ieu, tapi upami éta kajantenan, éta sigana bakal ékopis.
  • Inféksi atanapi peradangan dina tabung fallopian, rahim, atanapi ovarium.
  • Rahim bentukna mah biasana atanapi cacad tuba bawaan
  • Perawatan pikeun kasuburan.
  • Saatos ngalaman kakandungan ectopic sateuacan.
  • Endometriosis
  • Scars di daérah panggul ti operasi saméméhna.

Naon tanda-tanda kakandungan ectopic?

Awéwé anu kakandungan ectopic

Gejala beda-beda ti awéwé ka awéwé. Mimitina, anjeun sigana bakal ngalaman tanda awal anu sami kakandungan normal: seueul, pusing, atanapi nyeri payudara. Awéwé anu sanésna henteu ngaraos nanaon sareng bahkan henteu sadar yén aranjeunna hamil.

Gejala sanés anu tiasa muncul nyaéta:

  • Teu aya waktos
  • Spotting atanapi perdarahan
  • Pelvic atanapi nyeri beuteung dina hiji sisi.
  • Nyeri deui nyeri

Upami reuneuhna maju, cimata tiasa janten pendarahan atanapi perdarahan, parah gejala na:

  • Ngabuburit
  • Tekanan sengit dina réktum
  • Tekanan darah rendah
  • Nyeri dina taktak atanapi beuheung daérah
  • Nyeri seukeut dina beuteung sareng daerah pelvis.

Nyanghareupan salah sahiji gejala ieu, anjeun kedah langsung ka dokter kumargi upami pendarahan lumangsung, hirup anjeun tiasa janten résiko.

Naha kakandungan tiasa saatos kakandungan ectopic?

Kaseueuran awéwé anu parantos kakandungan ectopic mungkin gaduh kakandungan normal kapayunna. Kamungkinan ngagaduhan kakandungan anu suksés saatos kakandungan di luar rahim bakal gumantung kana umur awéwé, naha anjeunna parantos gaduh murangkalih sareng anu nyababkeun kakandungan ectopic.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.