Kakandungan Ectopic

Kakandungan Ectopic

Henteu sadayana terang naon a kakandungan éctopic sareng naon anu nyababkeun éta, tapi seueur awéwé sangsara dina sapanjang kahirupan. Dina kakandungan normal, ovarium ngaleupaskeun endog kana tabung fallopian. Upami endog minuhan spérma, endog anu dibuahan ngalih kana rahim pikeun tetep dina lapisan sareng terus tumuh salami salapan bulan.

Naon anu kakandungan ectopic

Éta kajantenan dina 1 tina 50 kakandungan sakitar, endog anu dibuahan henteu dugi kana tujuanana sareng tetep dina tabung fallopian. Dina hal ieu, éta disebut kakandungan ectopic. Dina kasus ieu, anu rada jarang, ovum anu dibuahan nempel kana salah sahiji ovarium, sanaos ogé tiasa taat kana cervix. Kumaha waé ogé, hiji kakandungan ectopic henteu tiasa disatujuan, naon deui, éta tiasa ngancam kahirupan. Kakandungan Ectopic meryogikeun pangubaran darurat.

Sering pisan, kakandungan ectopic lumangsung dina sababaraha minggu mimiti kakandungan, bahkan nalika anjeun mendakan anjeun ngagaduhan, anjeun bahkan henteu terang anjeun hamil. Nyaan, Pikeun awéwé pikeun terang yén anjeunna kaserang kakandungan ectopic tiasa janten kejutan anu gedé utamina upami aranjeunna milari tetep séhat.

Paling umum, dokter mendakan awéwé anu hamil ku kakandungan éctopic dina Minggu ka-8 kehamilan. Kakandungan ectopic tiasa pikasieuneun sareng sedih. Orok moal tiasa salamet sareng kakandungan kedah dihentéan. Sanaos aya kasus anu langka - sareng bahaya - dimana orok tiasa dilahirkeun.

Tapi kanyataanna nyaéta pikeun awéwé ngalaman kakandungan ectopic hartosna kedah kaleungitan orok anjeun, sareng panginten peryogi sababaraha waktos kanggo ngalangkunganana. Aya beja anu henteu pati négatip sareng éta lamun anjeun ayeuna kakandungan kakandungan ectopic, kahareupna henteu hartosna yén anjeun moal tiasa janten indung deui, sabalikna, anjeun tiasa hamil normal.

Naon gejala kakandungan ectopic

Awéwé anu kakandungan ectopic

Aya sababaraha gejala kakandungan ectopic yén anjeun moal tiasa maliré supados alarm pareum dina waktosna sareng anjeun tiasa angkat ka dokter anjeun supados anjeunna tiasa mamatahan anjeun kalayan tindakan anu saluyu. Sababaraha gejala ieu nyaéta:

  • Perdarahan beuteung
  • Seueul sareng utah ku nyeri
  • Nyeri beuteung
  • Kram beuteung rada seukeut
  • Pusing atanapi kalemahan
  • Nyeri dina taktak, beuheung, atanapi réktum
  • Upami tabung fallopian beulahan, nyeri sareng perdarahan tiasa cukup parah pikeun nyababkeun anjeun pingsan.

Upami anjeun ngalaman kakandungan ectopic atanapi ngagaduhan salah sahiji atanapi langkung gejala anu ku kuring parantos disebatkeun, perlu anjeun gancang ngahubungi dokter anjeun atanapi, dina sagala hal, angkat ka ruang darurat pikeun ngirangan résiko perdarahan sareng tiasa ngajaga kasuburan anjeun pikeun ka hareup.

Naon sababna kakandungan ektopik?

Kehamilan ectopic tiasa disababkeun ku sababaraha alesan salaku conto:

  • Inféksi atanapi peradangan tabung fallopian anu tiasa sabagian atanapi parna.
  • Jaringan tapak tatu tina inféksi sateuacanna atanapi prosedur operasi ogé tiasa nyegah gerak endog anu cekap dugi ka tujuanna.
  • Operasi samemehna di daérah panggul
  • Pertumbuhan anu normal atanapi cacat lahir ogé tiasa nyababkeun kaabnormalan anu nempatkeun anjeun résiko pikeun kakandungan ectopic.

Saha anu paling résiko pikeun kakandungan ectopic?

Aya sababaraha faktor résiko anu tiasa ngajantenkeun awéwé ngagaduhan kakandungan ectopic. Sababaraha faktor résiko ieu nyaéta:

  • Gaduh umur indung antara 35-44 taun
  • Ngagaduhan kakandungan ectopic sateuacanna
  • Saatos operasi panggul atanapi beuteung sateuacanna
  • Gaduh panyakit radang pelvis (PID)
  • Disababkeun aborsi
  • Nyandung saatos gaduh ligation tubal atanapi gaduh IUD dina tempatna
  • Janten tukang ngaroko awéwé
  • Kagungan endometriosis
  • Ngalaksanakeun panguburan ubar

Diagnosis kakandungan ectopic

Dokter diagnosa kakandungan ectopic

Sakali anjeun sumping di rumah sakit sareng aranjeunna ngalakukeun tés kakandungan, ujian panggul sareng ultrasound, anjeun bakal tiasa terang kumaha rahim sareng tabung fallopian. Upami kakandungan ectopic dikonfirmasi, dokter bakal mutuskeun pangobatan pangsaéna gumantung kana kasus anjeun sareng upami anjeun hoyong hamil di pikahareupeun atanapi henteu.

Ngubaran kakandungan ectopic

Upami dokter anjeun curiga yén tabung fallopian anjeun parantos pecah, anjeun peryogi operasi darurat pikeun ngeureunkeun perdarahan. Dina sababaraha kasus, tabung fallopian sareng ovarium tiasa rusak sareng karusakanna kedah dilereskeun.

Upami tabung fallopian henteu kabobol sareng kakandungan henteu maju pisan, bedah laparoskopik panginten sadayana anu diperyogikeun pikeun nyabut émbrion. sareng ngalereskeun karusakan. Laparoskop mangrupikeun alat anu ipis sareng fleksibel anu dilebetkeun ngalangkungan sisipan alit dina beuteung. Salila operasi ieu, sayatan alit dilakukeun dina tabung fallopian sareng cikal bakal dicabut. Penting pisan pikeun ngajaga integritas tabung fallopian. Dina sababaraha kasus, pangobatan tiasa dianggo pikeun ngeureunkeun tumuhna jaringan kakandungan. Pilihan pangobatan ieu tiasa cocog upami aya karusakan anu langkung serius sareng kakandungan henteu acan maju pisan.

Sanggeus perlakuan médis pikeun kakandungan ectopicSacara umum, awéwé anu parantos kakandungan ectopic kedah ngalakukeun tés getih pikeun mastikeun yén sakabéh kakandungan ectopic parantos réngsé.

Naon kajadian Saatos Kakandungan Ectopic

Awéwé mikirkeun ngagaduhan murangkalih saatos kakandungan ectopic

Kaseueuran awéwé anu parantos kakandungan ectopic gaduh kakandungan sareng pangiriman normal di pikahareupeun, sanaos tabung fallopian parantos dipiceun. Upami kakandungan ectopic disababkeun ku panyakit anu tiasa diubaran sapertos panyakit anu ditularkeun séksual, kamungkinan pangubaran sahingga anjeun tiasa ningkatkeun kasempetan kakandungan ogé suksés.. Idéalna saatos ngalaman kakandungan ectopic nyaéta ngantosan 6 dugi 8 sasih sateuacan hamil deui, tapi buka dokter anjeun pikeun naséhat numutkeun kasus anjeun.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.