Kakandungan minggu ku minggu

Kalkulator minggu kakandungan

Kakandungan mangrupikeun waktos gaib pikeun awéwé anu hoyong janten indung. Éta nalika awak anjeun mimiti nyiptakeun kahirupan, nalika alam masihan anjeun kakuatan pikeun nyiptakeun mahluk anyar dina rahim anjeun.. Kakandungan lumangsung kurang leuwih 40 minggu sareng sanaos masing-masing bénten ti hiji awéwé ka awéwé séjén, Penting pikeun terang naon anu lumangsung dina unggal trimester sareng minggu ka minggu pikeun mendakan henteu ngan ukur kumaha awak awéwéna robih, tapi ogé kumaha kamekaran émbrionna, teras fétus sareng akhirna orok, anu tumuh dina rahim indung. .

Parobihan fisik indung sareng evolusi fétus penting pisan, ogé penting diperhatoskeun aspek-aspek sanésna, sapertos parobihan émosional anu kajantenan kusabab angin puyuh hormon anu sangsara awéwé salami salapan bulan éta kakandungan.

Teras anjeun bakal tiasa terang naon parobihan dina awak awéwé, dina épolusi orok kahareup ogé parobihan émosional anu kedah diperhatoskeun. Anjeun bakal terang tilu perempat ogé, naon parobihan anu lumangsung dina unggal minggu anu ngawangun unggal kuartal.

Trimester munggaran kakandungan

Trimester mimiti kakandungan

Triméter mimiti kakandungan mimitian ti minggu kahiji (dinten mimiti période terakhir) dugi ka akhir minggu 13. Anjeun panginten henteu terang yén anjeun masih hamil, sanaos dina minggu-minggu akhir trimester ieu anjeun bakal mimiti merhatoskeunana . Dina minggu-minggu ieu anjeun bakal mimiti perhatoskeun banjir hormon anu bakal ngabantosan awak anjeun pikeun kahirupan anyar. Anjeun tiasa mimiti lieur, utah, capé, kakantun, sareng gejala ciri anu sanés saatos kira-kira minggu ka genep.

Salami trimester ieu, orok bakal robih tina janten sél anu dibuahan (zigot) janten émbrion anu nyisip dina témbok rahim anjeun. Bakal tumuh janten sapertos persik sareng sistem awakna bakal mimiti fungsina. Organna bakal dibentuk sareng orok bakal mimiti obah.

Anjeun ogé bakal perhatoskeun parobihan dina trimester ieu kusabab anjeun ngaraos seueul sareng utah. Anjeun bakal ngarasa yén payu anjeun langkung peka sareng bahkan tiasa nyeri pisan sareng anjeun bakal perhatoskeun langkung ageung. Anjeun ogé tiasa perhatosan ayun-ayun haté sareng seueur gejala sanés nalika kakandungan kamajuan sapertos: nyeri haté, konstipasi atanapi diaré, teu resep bau atanapi raos, nyeri sirah ...

Seueur kajadian pikeun anjeun dina trimester kahiji, ogé. Sababaraha gejala mimiti kakandungan anu langkung umum anu anjeun tiasa alami:

Minggu ku minggu Trimester Mimiti Kakandungan

Trimester kadua kakandungan

Trimester kadua kakandungan

Triméter kadua kakandungan dimimitian dina minggu ka-14 kakandungan sareng tahan dugi ka akhir minggu ka 27. Triméter kakandungan ieu pikeun seueur awéwé anu paling pikaresepeun tina tilu, kusabab pikeun seueur awéwé lieur sareng teu ngarareunah lirén sareng angkat. aranjeunna ngaraos langkung énergi tibatan nalika trimester mimiti kakandungan. Awéwé hamil ti trimester ieu bakal ngalaman seueur parobihan anu positip. Hal anu héran ngeunaan éta nyaéta dina akhir trimester ieu kakandungan anjeun bakal pinuh diperhatoskeun.

Salami trimester ieu orok anjeun bakal sibuk pisan tumuh sareng berkembang, éta bakal ti minggu ka 18 kehamilan yén orok anjeun bakal beuratna sapertos payudara hayam, anjeunna bakal tiasa nguap, anjeunna bakal gaduh hiccup, sidik na bakal kabentuk sapinuhna . Dina minggu 21 anjeun bakal mimiti ngaraosan ditajong kahijina sareng sakitar minggu 23 budak anjeun bakal orok sareng bakal mimiti ngiringan beurat, sahingga anjeunna sanggup ngagandekeun beurat na dina 4 minggu ka payun.

Salami trimester ieu bakal aya sababaraha gejala kakandungan anu masih bertahan di anjeun sapertos nyeri haté atanapi kabebeng. Salaku tambahan kana gejala anu parantos anjeun terang dugi ka ayeuna ieu, meureun aya anu énggal kusabab beuteung anjeun henteu lirén tumuh, sareng hormon éta ogé henteu lirén ningkat. Sababaraha gejala ieu tiasa caket irung, permén karét anu langkung sénsitip, pembengkakan suku sareng ankles (bahkan sakedik), kram suku, pusing, teu ngarareunah dina beuteung handap komo urat varikos.

Minggu ku minggu Trimester Kadua Kadua

Trimester katilu kakandungan

Trimester katilu kakandungan

Trékuénsi katilu dimimitian dina minggu 28 kakandungan sareng réngsé sakitar minggu 40. Nyaéta, trimester katilu dibasajankeun bulan katujuh dugi ka kasalapan bulan. Anjeun bakal mimiti sadar kumaha gedé beuteung anjeun. Bagéan na tiasa ngamimitian sababaraha minggu sateuacan atanapi saatos minggu ka 40 kakandungan (50% orok biasana dilahirkeun engké ti minggu 40. Sanaos nalika 42 minggu kakandungan sumping, éta dianggap sacara resmi réngsé sareng éta bakal janten waktos nalika dokter mutuskeun pikeun nyababkeun kuli upami henteu ngamimitian sacara alami.

Orok anjeun langkung ageung tibatan dina trimester katilu, anjeunna tiasa beuratna antara dua sareng opat kilo (atanapi langkung dina sababaraha kasus) nalika lahir, anjeunna bakal ngukur antara 48 sareng 55 cm nalika lahir. Orok tumuh gancang pisan sareng ieu ogé tiasa nyababkeun anjeun ngaraos nyeri na nyeri dina peujit anjeun. Dina minggu ka-34 kakandungan orok bakal ngagolér kana beuteungna janten dina posisi kalahiran, Kacuali anjeun cicing dina posisi panyawat, hiji hal anu tiasa nyababkeun dokter anjeun ngajadwalkeun bagian sesar sateuacan tanggal jatuh tempo anu parantos ditangtoskeun.

Kamungkinan yén dina awak anjeun anjeun bakal aya perhatosan seueur kagiatan, utamina dina beuteung anjeun bakal aya perhatosan seueur kagiatan fétus. Anjeun ogé tiasa ngalaman parobihan dina awak kusabab ageung orok anjeun. Anjeun kamungkinan ngaraosan hal-hal sapertos: kacapean, nyeri otot sareng khususna nyeri beuteung, nyeri haté, kontraksi Braxton Hicks, urat varikos, tanda régang, nyeri punggung, sciatica, impian anu jelas, kagok, kurang kontrol kandung kemih, colostrum buah dada leaky, jst.

Minggu ku minggu Trimester Katilu Kakandungan

Kakandungan minggu ku minggu

Nalika kakandungan dugi ka istilah sareng orok anjeun lahir, anjeun bakal tiasa minuhan cinta hirup anjeun sareng anjeun bakal sadar kumaha unggal minggu anjeun ngalaman nalika kakandungan, sadaya rasa teu ngarareunah ngalaman sareng parobihan anu anjeun alami salami salapan bulan kehamilan, parantos pantes.