Pangobatan nyalira nalika kakandungan

pangobatan sareng kakandungan

Seueur tina ibu hamil meakeun obat anu henteu meryogikeun resép nalika kakandungan, hilap ngeunaan épék kasihatan anu nginum obat nyalira éta tiasa nyababkeun duanana sareng orok. Kusabab kitu, urang terus keukeuh kana pentingna konsultasi ka dokter anjeun sateuacan nyandak pangobatan.

salila kuartal kahijiPangobatan diri ieu ngagaduhan résiko langkung luhur, sareng tiasa nyababkeun malformasi bahkan ngabahayakeun salamet janin. Dina trimester kadua tiasa nyegah tumuh sababaraha jaringan atanapi organ sareng, dina trimester katilu, éta tiasa nyababkeun gangguan fungsi organ.

Konsultasi ka dokter anjeun bakal ngabantosan anjeun pikeun nginum obat naon waé tanpa hariwang sabab anjeunna bakal nginpokeun ka Anjeun tentang anu paling pas, kalayan merhatoskeun anjeun tahap kakandungan sareng dosis anu diperyogikeun sahingga anjeun tiasa ngeureunkeun masalah kaséhatan éta tanpa nempatkeun kaséhatan anjeun dina résiko. Bebe, ogé waktos anjeun kedah nginum obat.

Pangobatan tiasa dibagi kana sababaraha kategori:

  • Kategori A

Éta mangrupikeun anu salami studi anu teu ditepikeun résiko janin dina salah sahiji tahap kakandungan.

  • Kategori B

Dina grup ieu kami mendakan obat-obatan éta anu henteu nunjukkeun bukti résiko fétus sareng anu nginum na sacara umum ditampi. nalika kakandungan.

  • Kategori C

putera obat yén aranjeunna kedahna ngan ukur dikaluarkeun nalika manpaat anu badé diala cekap menerkeun résiko anu dikaluarkeun pikeun fétus.

  • Kategori D

Dina kategori ieu nyaéta ubar-ubaran anu dikaluarkeun ku cara anu pohara dikontrol sareng ngan ukur dina kasus hirup pasién anu dipertaruhkeun. risiko atawa panyakit yén anjeunna sangsara serius sareng henteu tiasa direngsekeun ku ubar anu langkung aman.

  • Kategori X

Éta mangrupikeun anu dilarang pisan nalika atanapi bahkan sateuacan kakandungan sabab manpaatna henteu ngahontal résiko anu ageung pikeun anak. orok kahareup.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.