Kalender Kakandungan Mingguan (Bagéan 6)

fétus-minggu

Dina minggu ieu, orok anjeun parantos parantos ngawangun sadaya organ vital sareng aranjeunna parantos ngamimitian damel babarengan.

Kalayan parobihan éksternal, sapertos pamisahan ramo sareng toes, sareng leungitna tonjolan tulang tonggong, perobihan internal ogé kajantenan. Nabrak leutik kabentuk dina jero sungut anu bakal janten huntu, sareng upami orok budak lalaki, téstis na bakal ngamimitian ngahasilkeun hormon jalu anu disebut "téstostéron."

Dina jaman ieu masih kénéh teu dipikaresep mendakan anomali bawaan Lumangsungna. Minggu ieu ogé nyirian akhir jaman émbrionik. Sacara umum, cikal bakal ayeuna katingali manusa sareng minggu payun orok anjeun sacara resmi bakal janten fétus.

Anjeun bakal dimimitian ku cék médis anjeun, sapertos beurat, getih, cikiih, sareng tekanan getih. Anjeun ogé tiasa gaduh ujian beuteung éksternal, pikeun mariksa ukuran sareng posisi orok na.

Anjeunna ogé bakal ngawas detak jantung orok ku stétoskop Doppler, dimana anjeun tiasa ngadangu aranjeunna pikeun kahiji kalina.

Dina akhir kunjungan anu munggaran, dokter anjeun panginten bakal mesen tes getih pikeun ningali naha anjeun keuna kana cacar air, campak, gondong sareng rubella, ogé pikeun nangtoskeun naon jinis getih sareng faktor Rh anu anjeun gaduh.

Dimimitian minggu ieu, sareng ngalangkungan minggu 20, orok anjeun bakal tumuh gancang, naék ukuranana tina 5 séntiméter janten sakitar 20 séntiméter ti makuta kana buntut. Pikeun sadayana tumuh lumangsung, saluran getih dina plasénta kedah ningkat dina ukuran sareng kuantitas pikeun nyayogikeun orok langkung seueur nutrisi.

Ceuli parantos aya dina tempatna sareng dina waktos ieu sirah kira-kira satengah panjang awak.

Sanaos organ réproduktif orok berkembang pesat, alat kelamin éksternal jalu sareng bikangna mirip pisan penampilanna dugi ka akhir minggu 11. Bédana na bakal ditandaan pisan dina minggu 14.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.