Pangiriman kembar: naon anu anjeun kedah terang

kiriman kiriman

Kehamilan kembar parantos ningkat dina sababaraha taun terakhirs. Sateuacan éta mangrupikeun hiji kasus dina 100, sareng ayeuna éta mangrupikeun hiji kasus dina 80 sareng jumlahna ningkat. Hal ieu disababkeun, diantara alesan anu sanésna, kanaékan panggunaan téhnik kasuburan sareng umur lanjut ibu (ti umur 35 taun aya kamungkinan langkung ageung kakandungan). Upami ieu hal anjeun sareng anjeun ngarepkeun kembar atanapi kembar, bakal saé pikeun anjeun maca tulisan ieu pikeun terang sadayana anjeun kedah terang ngeunaan kalahiran kembar.

Naon kalahiran kembar sareng naon risikona?

Kelahiran kembar nyaéta kajadian nalika anjeun hamil ku 2 orok. Éta tiasa kembar idéntik (nyaéta nalika endog tunggal beulah janten dua) atanapi kembar (dua endog dibuahan ku spérma anu béda). Anjeun tiasa ningali langkung seueur ngeunaan ieu dina pos kami "Kakandungan kembar atanapi kembar".

Pangiriman sababaraha gaduh résiko langkung luhur tibatan pangiriman ka orok tunggal. Biasana aranjeunna pangiriman prématur, aranjeunna biasana salamina 35-37 minggu ngan nalika kakandungan normal ngahontal 40 minggu. Ieu naha rahim moal tiasa ngagedéan deui ku dua orok di jero. Orok prematur henteu acan dikembangkeun sapinuhna, janten bakal aya résiko gumantung kana minggu kakandungan. Aranjeunna biasana bakal bérés saatos dikintunkeun dina inkubator.

La preeclampsia ogé mangrupikeun faktor résiko nalika kakandungan, anu biasana aya nalika seueur kakandungan. Peryogi ngalaksanakeun tindak lanjut pikeun ngendalikeun faktor résiko ieu.

Kakandungan kembar mangrupikeun pangalaman anu unik sareng pikaresepeun, tapi ogé nyandak seueur mamang sareng takwa. Nyaho kumaha kalahiranana, upami éta bakal langkung nganyenyeri, upami anjeun tiasa ngalahirkeun alami ... ieu mangrupikeun keraguan umum awéwé hamil kembar.

Kumaha kiriman kembar?

Waktos ngantunkeun mangrupikeun waktos anu nyingsieunan seueur ibu-ibu, utamina upami langkung ti hiji orok di jalan. Résiko yén aranjeunna bakal sumping langkung tiheula sareng kumaha waktos ngantunkeun nyaéta hal anu matak hariwang seueur ibu anu bakal datang.

Dokter anjeun bakal janten anu munggaran ngajawab sadaya mamang anjeun ngeunaan waktos pangiriman. Upami tiasa bisi anjeun cobian a pangiriman heunceut atanapi kedah ku bagian sesar (sigana). Upami duanana ka handap, pangiriman heunceut tiasa nyobian. Upami duanana mangrupikeun breech, bagian caesar bakal dilakukeun. Upami salah saurang nyanghareupan handap sareng anu sanésna breech, upami anu kedah lahir heula nyaéta nyanghareupan handap, pangiriman heunceut tiasa nyobian. Upami henteu, éta bakal ku bagian sesar. Aya masalah sanés anu tiasa nangtoskeun yén éta dilakukeun ku bagian caesar sanajan upami aranjeunna mimiti, Éta bakal janten dokter anjeun anu bakal nangtoskeun naon anu paling cocog pikeun anjeun.

kembar kalahiran

Lahir heunceut kembar

Upami éta ku pangiriman heunceut, nalika kuli dimimitian aranjeunna bakal nyambungkeun anjeun ka monitor fétus pikeun ngendalikeun kaayaan orok. Kontraksi bakal langkung sengit sareng teratur, sareng fase dilation biasana langkung laun tibatan kakandungan ku orok tunggal. Ieu bakal masihan anjeun langkung seueur waktos sateuacan angkat ka rumah sakit. Datang lalaunan tapi pasti.

Nalika anjeun dilebarkeun ku sakitar 4 séntiméter, aranjeunna bakal nempatkeun épidural ka anjeun, upami teu aya anu bertentangan. Kuring bakal janten dokter atanapi bidan anu bakal ngawartosan anjeun nalika ngadorong. Siga teh orok kembar biasana langkung alit tibatan dina kakandungan hiji, fase pengusiran biasana langkung gampil. Anu pangpayunna bakal lanceuk. Anjeun bakal tiasa nangkeup aranjeunna pas aranjeunna dilahirkeun pikeun ngajantenkeun kulit kana kulit.

Saatos nganteurkeun, pangiriman plasénta leungit. Sababaraha kakandungan ngagaduhan ningkat résiko perdarahan janten anjeun kedah nonton ogé pikeun ngendalikeun. Upami murangkalih anjeun beuratna kirang ti 2,5 kilo maka aranjeunna kedah nyéépkeun sababaraha dinten dina inkubator pikeun ngasilkeun deui beurat. Upami éta pangiriman caesar, anjeun ogé tiasa ngalakukeun kulit-ka-kulit saatos nganteurkeun. Anjeun kedah ngalakukeun langkung istirahat salaku pamulihan.

Naha émut ... kakandungan kembar dua kali kabagjaan. Ngarasakeun momen anu istiméwa ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.