Kelainan beungkeut: beungkeutan rasa anu lemes, teu katingali, sareng kuat

tautan

Dina waktos dimana hubungan tali éta mimiti ngawujud antara indung sareng murangkalih? Urang tiasa nyarios tanpa kasalahan éta Salami 9 bulan kehamilan, beungkeut ieu kéngingkeun bentuk sareng zat ngalangkungan tali pusat. Union sampurna, harmonis sareng fungsional: kadaharan, sensasi, tenang sareng kaamanan dikirimkeun.

Ayeuna, hayu urang mikir, contona, ngeunaan "kalakuan lahir." Ayeuna, kalahiran di seueur pusat parantos janten séri "pedoman protokol" dimana datang ka dunya tiasa janten hal anu traumatis. Bayi anu anyar dibawa tina hiji leungeun kana leungeun anu sanésna sareng saatos sababaraha waktos, dikumbah pikeun ngaleungitkeun sadaya kesan prosés intim antara indung sareng budak. Indung sareng murangkalih peryogi silih saatos ngalahirkeun, sareng ieu tiasa janten awal -atawa penguatan- tina beungkeut éta saatos "pecahna tali pusat" ngajak urang pikeun nyiptakeun jinis beungkeut anu tujuanna pikeun nawiskeun kantétan anu asak, mangpaat sareng pikahareupeun kalayan anu, pikeun masihan dunya barudak anu langkung aman pikeun ngajajah dunya sareng ngahontal impianana. Dina "Mothers Today" urang nyarioskeun perkawis éta.

Gangguan beungkeutan sareng beungkeutan anu henteu katingali

celah upah indung damel (Salin)

Nalika ngeunaan ngobrolkeun beungkeutan atanapi bahkan kantétan, seueur jalma ngajaga ideu yén jinis-jinis konsép ieu anu aranjeunna peroleh nyaéta «overprotect anak«. Ayeuna, kedah ngabongkar gambar ieu sakedik. Kantétan, atanapi hubungan anu kuat antara indung sareng anak, sanés tali anu ngabeungkeut atanapi ngadominasi barudak urang sapertos wayang.

Ikatan mangrupikeun rangkulan anu teu katingali sareng éta mangrupikeun negeskeun yén dina unggal léngkah anu dilakukeun ku barudak urang, naha urang sareng aranjeunna atanapi henteu, aranjeunna dipikacinta, aranjeunna dipikahoyong sareng kami yakin kana aranjeunna. Penting pikeun diémut yén sagala pangalaman anu diolah ku budak salaku négatip, boh nalika lahir atanapi iraha waé di jaman budakna, nganggap sidik dina tingkat otak sareng émosi anu diciptakeun anu bakal nyegah anjeunna adaptasi ka lingkunganana kalayan épéktip.

Kami terang yén éta mangrupikeun hal anu rumit sareng anu langkung saé, khususna kusabab bapa, indung, henteu pernah ngartos atanapi nganggap kalakuan naon anu urang lakukeun tiasa mangaruhan négatip barudak urang, ngabalukarkeun naon anu katelah gangguan beungkeutan. Hayu urang tingali dina detil.

Pangalaman traumatis dina umur dini

Gangguan beungkeut na asalna dumasarkeun kana jinis-jinis pangalaman anu urang sadayana tiasa ngaidentipikasi: ninggali, kurangna rasa sayang, batal dina éksprési émosional, nyiksa ...

Sadaya ieu ngahasilkeun henteu ngan ukur masalah serius dina kasalametan émosi budak, dipikaterang éta Pangalaman traumatis ieu tiasa nyababkeun tunda maturational, masalah paripolah sapertos ambek, agrésif, hiperaktif ...

Pangalaman anu sanés anu henteu dipikaterang ku indung sareng bapak (kadang)

Seueur urang nyandak balik naon anu urang percanten, éta kedah janten "kendali anu cekap" pikeun naon hartosna ngabesarkan murangkalih dina kabagjaan.. Urang maca buku, ngalatih, urang gaduh pangalaman kulawarga, babaturan malah naha henteu, urang parantos ngagaduhan murangkalih sareng urang mikir yén anu salajengna, "bakal sami."

Najan kitu, gangguan beungkeutan tiasa muncul dina salah sahiji murangkalih urang tapi henteu di anu sanés. Sareng sabab-musababna tiasa khusus sareng bahkan teu disangka.

  • Orok anu kedah nyéépkeun waktos dina pangalaman inkubator, contona, istirahat awal sareng indungna, anu dina seueur kasus tiasa akibat.
  • Ninggalkeun murangkalih di daycare ti alit pisan ogé tiasa dialaman sakumaha traumatis. (Tiasa waé salah sahiji dulurna ngalaman sakumaha anu normal, tapi tibatan, anu sanésna mangrupikeun hal anu traumatis).
  • Jam anu ibu sareng bapak nyéépkeun ti bumi di padamelan ogé tiasa janten sumber sangsara dina otak budak.

gangguan émosional

Gejala gangguan beungkeut

Ayeuna urang terang yén kaayaan anu tangtu tiasa gaduh pangaruh émosional sareng traumatis ka sababaraha murangkalih tapi henteu ka batur, hayu urang ayeuna tingali kumaha urang tiasa niténanana dina unggal dinten.

  • Barudak teras-terusan nguji urang milari ka deukeut sareng kaasih urang.
  • Aranjeunna biasana nampilkeun seueur ayunan haté, dina hiji waktos aranjeunna marahmay, sareng anu kadua aranjeunna ngabeledug ku serangan amarah sareng agresif.
  • Aranjeunna timburu, aranjeunna masihan kami ultimatum sapertos "upami anjeun badé damel éta kusabab anjeun henteu bogoh ka kuring." Éta mangrupikeun kaayaan anu ogé sacara émosional pisan kanggo ibu sareng bapak, sareng sumber setrés konstan.
  • Éta ogé umum pikeun barudak pikeun somatize karusuhan beungkeutan ngaliwatan nyeri sirah, masalah pencernaan, enuresis ...
  • Dina hal henteu ngaganggu na atanapi ngahubungkeun paripolah ieu ku cara anu salah sareng sabab anu bahaya sapertos "anak manja", tiasa maju kana déprési mimiti, anu sakedik-sakedik, bakal terjun mahluk éta kana kaayaan anu diperyogikeun ku perhatian ahli anu gancang atanapi engké. Penting pikeun tetep émut ieu.

Tuang murangkalih anjeun cinta sareng kasieun bakal kalaparan.

Pentingna kantétan

Dinten ayeuna, nyarioskeun ngeunaan kantétan, sakapeung, ngabalukarkeun kabingungan kusabab disiplin anu sanés, tina garis anu langkung spiritualis dimana éta muji tina "Nempel kana sesuatu mangrupikeun sumber sangsara", sabab éta nyegah urang maju dina kabébasan. Kitu ogé, tiori sapertos Walter Riso ngeunaan kantétan pasangan ngajagi kabutuhan pikeun nyingkahan konsép ieu, kusabab kantétan hubungan pasangan, numutkeun sudut pandang ieu, sumber kasangsaraan.

Janten urang kedah netelakeun konsep. Dina hal ieu urang nyarioskeun ngeunaan pendidikan, pendidikan, hubungan indung-anak sareng dina hal ieu, kantétan penting pisan pikeun nyegah gangguan hubungan.

John mangkok Anjeunna mangrupikeun psikoanalis Inggris anu, berkat pangalamanana di taun atikan sareng lembaga médis, nyiptakeun naon anu ayeuna urang kenal salaku "Teori lampiran."

  • Kantétan nyaéta kabeungharan sareng kakuatan hiji beungkeutan émosional anu numuwuhkeun antara anak sareng kolotna (atanapi pangasuh) sanggup nyayogikeun émosional émosional pikeun ngembangkeun kapribadian anu saé.
  • Pikeun ngembangkeun kantétan anu séhat, aman sareng déwasa sareng barudak urang, penting pikeun terang kumaha ngaganggu sareng mareuman takwa, tiasa diakses, janten sumber utama sayang, tanpa meres, tanpa hartos dobel, janten indung sareng bapak 24 jam sapoé sanajan urang henteu sareng aranjeunna sacara fisik.
  • Kantétan nyaéta pikeun ngamajukeun, ti mimiti lahir, kulit ngahijikeun fisik dugi ka kulit indung sareng orok (sanajan éta pinuh ku getih) anu engkéna bakal dilanjutkeun sareng taun-taun nyusuan, ku rangkulan, ku wengi-wengi pikeun ngareunah ceurik sareng ngabuai.

kaparigelan barudak

Engké bakal datang paguneman, imut anu simpati sareng dua juta waleran kana jutaan patarosan anu ku barudak urang pikahoyong. Mangrupikeun lampiran nyaéta, kalakuan anu sacara émosional aya dina unggal tahapan barudak urang, hiji beungkeut anu luar biasa anu urang kedah jaga, hadir sareng ngawangun unggal dinten.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Macarena cenahna

    Wah! Valeria ... naon anu kedah dicarioskeun? Éta dijelaskeun kalayan hadé 🙂, nyatana saur anjeun anjeun ngawangun basa ku cara anu saé pikeun ngajelaskeun hal anu rada rumit, sareng maca anjeun bahkan gampang pikeun kuring ngartos.

    Sakumaha anjeun terang, kuring terang masalah kantétan, tapi sabagéan ageung: takwa parantos nyegah kuring tina neuleumkeun diri kana élmu éta kusabab interior kuring terang yén dua jam kuring sareng putra cikal kuring dipisahkeun ku protokol rumah sakit anu anjeun nyarioskeun, parantos nandaan urang duaan. Maka penyembuhan tiasa dilakukeun, tapi kumargi henteu teras-terasan dina panangan sepuh pikeun "ngubaran" tanpa bantosan; Perlu dipikanyaho yén pikeun nyingkahan gangguan beungkeutan, henteu langkung saé tibatan ngantep alam nyandak jalanna ku ngantepkeun ibu tetep sareng orokna.

    Leres sigana mah luar biasa tapi ngan peryogi sakedik logika pikeun ngarti yén lamun ngahijina anu parantos dilakukeun salami 9 bulan dipotong sateuacan duanana nyanghareupan anu sanésna, sababaraha akibat tiasa aya.

    Pondokna, sakumaha anjeun parantos nyarios, pipisahan dini sanes ngan ukur panyabab karusuhan ieu, sareng tangtosna hoyong ngajaga éta teu aya hubunganana sareng hiperprotéksi. Sareng leres, anjeun parantos leres nyarioskeun lampiran anu sanés anu tiasa ngarugikeun kami, sabab leres anu ieu anu kami carioskeun henteu aya hubunganana sareng aranjeunna.

    Salam, sareng parantos pikaresepeun maca anjeun.

    1.    Valeria sabater cenahna

      Hatur nuhun pisan, macarena! Penting pikeun menyentuh masalah ieu, kuring yakin yén aya seueur konsep ngeunaan masalah ieu anu kabur ti urang atanapi anu ngan saukur teu dikenal, sapertos masalah protokol rumah sakit nalika ngalahirkeun. Mudah-mudahan seueur konsép ieu anu urang bawa dina rohangan urang bakal ngabantosan atanapi sahenteuna masihan patarosan ngeunaan seueur hal anu aya disakuriling urang atanapi anu ayeuna urang lakukeun.

      Nuhun deui ka anjeun 🙂