Kaséhatan méntal dina nonoman

Kaséhatan méntal dina nonoman

Nonoman mangrupikeun waktos sesah kanggo nungkulan, Boh pikeun kolot boh nonoman sorangan. Budak lalaki kudu diajar adaptasi kana tahap sosial anu anyar. Nalika dugi ka ayeuna aranjeunna janten murangkalih sareng paripolah anu tangtu ditampi, ujug-ujug aranjeunna kedah kalakuanana sareng tanggung jawab anu tangtu. Adaptasi ka nonoman mangrupikeun tantangan pikeun kaseueuran murangkalih.

Lintasan ti budak nepi ka umur ngora tiasa janten waktos anu sesah pikeun seueur murangkalih. Seueur parobihan anu kedah disanghareupan, parobahan fisik, hormonal, séks, inteléktual atanapi sosial. Parobihan anu sering kajadian dumadakan, destabilizing fragility anak. Sadaya parobihan émosional ieu tiasa samentawis, tapi dina kaseueuran kasus, aranjeunna mangrupikeun pemicu pikeun masalah kaséhatan méntal anu serius.

Petikan ti budak nepi ka umur rumaja mangrupikeun faktor résiko

Kaséhatan méntal dina nonoman

Seueur anu tiasa janten faktor anu mangaruhan budak pikeun ngaliwat gangguan anu patali jeung kaséhatan méntal:

  • Lintasan ti sakola ka lembaga, dimana budakna bakal ngagaduhan tanggung jawab sakola anu langkung ageung. Salian ti tekanan akademik, aya ogé tekanan pikeun nyieun babaturan anyar sareng kagolong kana kalangan sosial.
  • Silaturahmi énggal anu mangaruhan kapribadian budak, anu négatip tiasa mangaruhan harga diri. Maksakeun budak pikeun ngarobih tingkah paripolahna sareng kapribadianana pikeun dirasa ditampi ku batur.
  • Parobihan dina struktur kulawarga Aranjeunna tiasa ngaheureuyan murangkalih ngalangkungan panto nonoman.

Naon kalungguhan kolot?

Masalah-masalah tina kaséhatan méntal tiasa sareng kedah diubaran, murangkalih tiasa ngalangkungan sajumlah kaayaan anu mangaruhan stabilitas émosina. Penting pisan pikeun budak nampi perhatosan anu diperyogikeun, sahingga masalahna tiasa diungkulan sareng akibat na minimal. Upami henteu kitu budakna tiasa ngalaman akibat tina masalah-masalah ieu sapanjang hirupna.

Sikep anu dicandak ku bapak sareng ibu bakal penting pisan pikeun méréskeun masalah. Kamungkinan pisan yén bapa atanapi indung kaleungitan kasabaran dina nyanghareupan tingkah goréng ti anakna, éta henteu diragukeun, sadaya kolot henteu ngagaduhan alat anu cekap pikeun nyanghareupan kaayaan ieu. Tapi alat pangpentingna anu anjeun gaduh nyaéta cinta anjeun ka anak anjeun, pamahaman anjeun, kasabaran anjeun sareng dukungan anjeun, éta anu pangsaéna anjeun tiasa nawiskeun rumaja anu ngalaman masalah.

Ngobrol sacara terbuka sareng jujur ​​ka murangkalih ngabantosan aranjeunna pisan pikeun ngartos yén aranjeunna henteu nyalira. Pikeun unggal jalma masalahna paling serius, pendak sareng jalma sanés anu parantos ngaliwat hal anu sami ngabantosan aranjeunna ngarasa bagian tina hiji hal. Caritakeun ka putra anjeun ngeunaan pangalaman anjeun, kumaha parasaan anjeun dina yuswa na sareng kumaha anjeun ngalangkungan jaman hirup anjeun. Barudak kedah terang yén aranjeunna tiasa ngobrol sareng sepuhna tanpa sieun.

Tanda peringatan kamungkinan masalah kaséhatan méntal

Déprési dina nonoman

Dina kaseueuran kasus éta tanda-tandana tiasa katingali gancang, tapi dina sababaraha kasus anu sanésna, éta kajadian sakedik-sakedik sareng tiasa manjangan anu matak pikabungaheun kana waktos. Anjeun kedah perhatoskeun kana paripolah budak anjeun, janten upami anjeun niténan parobihan anu penting, kedah dipasihan panangan anjeun kamungkinan ditingali gancang-gancang. Transisi ka umur rumaja sesah, tapi sababaraha paripolah tiasa janten indikator hal anu langkung serius.

  • Parobihan dina rutinitas bobo. Insomnia, sesah bobo bahkan bobo teuing.
  • Parobihan di cara tuangeun. Panolakan anyar ngeunaan tuangeun, kalebet piring karesepna atanapi upami anjeunna ngantunkeun méja pas anjeunna réngsé tuang sareng ngonci dirina di kamar mandi. Éta tiasa janten indikator tina gangguan dahar anu kedah diawaskeun.
  • Kaleungitan harga diri, Anu tiasa dibarengan ku latihan anu kaleuleuwihi, hoyong ujug-ujug ngarobih gambar anjeun atanapi ngarobih hobi budak leutik pikeun anu langkung dewasa.
  • Isolasi, budakna henteu hoyong berinteraksi sareng rerencangan lami, henteu hoyong kaluar ti bumi bahkan sangsara unggal dinten nalika badé angkat ka kelas.
  • Ayunan ngadadak sareng ngadadak. Balik tina ceurik kana kabungah, tina ambek sareng ngagorowok kana kahadéan, terus-terusan milari persetujuan ti sawawa saatos parobihan parobihan.

Sikep ieu, diantarana, tiasa janten tanda yén aya kajadian dina tingkat méntal dina murangkalih. Tapi henteu hartosna yén sadaya murangkalih sangsara gangguan émosional ngaliwat ka nonoman. Peran anjeun salaku indung atanapi bapak dina tahap ieu nyaéta waspada, bekel diri ku kasabaran sareng pangertian, sareng janten di sisi anak anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.