Kasadaran stroke anak di kulawarga

Budak kalindih ku gejala anu mangaruhan biantara na nempatkeun leungeun kana sirah.

Aspék psikologis penting pisan dina stroke budak leutik. Barudak kedah nampi perhatian pikeun ngahanca pidato sareng mobilitas dina cangkéng.

Sanaos kapercayaan yén ngan déwasa tiasa ngalaman stroke, aya stroke murangkalih. Kajadian stroke di barudak langkung handap tibatan déwasa, nanging éta kedah ngagaduhan tempat dina méntalitas kolotna. Stroke bahkan tiasa lumangsung nalika reuneuh. Hayu urang terang langkung rinci ngeunaan panyakit ieu.

Naon éta, gejala sareng kajadian stroke di barudak

Stroke atanapi kacilakaan kardiovaskular lumangsung nalika jalma éta ngagaduhan masalah nampi oksigén dina uteuk. Cukang lantaranana tiasa panyakit panyakit jantung, inféksi atanapi gangguan getih. Stroke di barudak mangrupikeun panyabab sering tina maotna di nagara maju. Sababaraha tina gejala anu dipikaresep tina stroke orok di handap ieu:

  • Masalah visi.
  • Kejang rebutan
  • Turun kakuatan tina tungtung awak.
  • Kasulitan kognitif sareng émosional.
  • Seueul sareng utah
  • Lumpuh.
  • Masalah biantara
  • Inkontinensia kemih

Strok orok biasana némbongan nyalira saatos orok ngahontal bulan anu mimiti hirupna. Dina waktos éta, kolot tiasa ragu jinis-jinis gerakan anu dilakukeun ku budakna. Kajadianana panginten tiasa disababkeun ku sababaraha aspek indung. Salaku aturan dina jalma anu langkung seueur manifes nyaéta barudak anu henteu ngahontal 2 taun. Masalah kalahiran anu tangtu sapertos meningitis aranjeunna tiasa nyababkeun stroke budak leutik.

Diagnosis stroke budak leutik

Stroke tiasa iskemik atanapi hemorrhagic. Stroke hemorrhagic ngabalukarkeun hemorrhage cerebral jeung perlakuan kudu pisan urgent. Ischemic leuwih hese pikeun didiagnosis. Hal anu sami kajadian dina orok. Salami mangbulan-bulan anjeun tiasa damel pikeun ngahontal alesan masalah orok sareng rumit pisan, bahkan teu aya gunana.

Nalika murangkalih ngalaman stroke budak leutik, umum pikeun kolotna ningali paripolah anu henteu normal atanapi gerakan anu henteu hadé dilakukeun dina budakna sareng matak hariwang. Nalika éta leutik pisan, tunduh ieu langkung hésé ditingali, sanés ngan ukur kusabab gerakan orok anu henteu teratur sareng repot, tapi kusabab kolotna jelas-jelas henteu sadar kana gejalana. Dina waktos ngadeteksi hal anu narik perhatian sareng ngajantenkeun salah sahiji tersangka, konsultasi sareng dokter pediatrik kedah dipénta atanapi ahli terapi fisik atanapi ahli psikomotor kedah didatangan.

Konsékuansi sareng pengobatan stroke di murangkalih

Pikeun mastikeun diagnosis, ahli médis kedah ngalaksanakeun séri tés, kalebet MRI atanapi CT scan tina tangkorak. Tés getih sareng kardiologi sareng uteuk ogé bakal diperyogikeun. Detéksi penting pisan mimiti, langkung saé 3 jam kahiji saatos niténan atanapi ngaintipikeun gejalana. Peta ieu bakal ngirangan karusakan anu bakal datang.

Ampir 50% jalma anu ngungkulan stroke ngalaman cacad serius. Konsékuansi anu dihasilkeun ku stroke di barudak dibasajankeun retardation, epilepsy, cerebral palsy dugi ka maot. Dina tingkatan inteléktual, aranjeunna ngagaduhan langkung kasusah pikeun ngembangkeun sacara normal. Aranjeunna ngagaduhan masalah mémori, tingkah laku, atanapi perhatian.

Otak masih kabentuk dina murangkalih sareng langkung gampang dilereskeun. Pamulihan maka dina murangkalih langkung diantisipasi. Sacara umum, murangkalih peryogi bantosan propésional, fisioterapi atanapi terapi pidato, kaduana pikeun tiasa tuang deui sareng komunikasi saujutna. Pamakéan gelas atanapi alat bantu dengar tiasa diperyogikeun. Kalayan terapi anu cekap, anak sacara positip tiasa kéngingkeun pidato sareng mobilitas dina anggota awakna. La familia sareng aspék psikologis penting, salian ti adaptasi rohangan dimana budakna aya dina kabutuhanana.

Kasadaran kolot

Budak ngagolér kusabab seueul.

Sababaraha gejala stroke budak leutik nyaéta masalah visi, lieur atanapi paralisis.

Di lingkungan kulawarga, anjeun kedah ngobrol sareng sepuh, ngawartosan aranjeunna dina ceramah ti sakola, boh ku pembimbing atanapi psikolog di pusat. Profésional atikan mangrupikeun anu tiasa mendakan anomali dina budak leutik, upami henteu kajantenan di bumi. Kitu ogé murangkalih murangkalih. Henteu ngan ukur dianggo pikeun niténan, perlu digawé pikeun nganormalkeun protokol tindakan pikeun barudak. Barudak, saatos didiagnosis, peryogi tindak lanjut sareng hartosna pikeun perbaikan na.

Éta diperyogikeun pisan masihan pisibilitas kana panyakit ieu sahingga murangkalih tiasa ngagaduhan pilihan pikeun pulih sareng kahirupan anu berkualitas. Kuduna ningkatkeun kasadaran tina bidang sosial anu béda-béda, henteu ngan ukur ka kolot tapi ka masarakat sacara gembleng. Salaku kolot anu sadar kana épék dahsyat sareng gejala stroke di murangkalihna, aranjeunna kedah ngainternalisasi sareng ngalaksanakeun pamariksaan visual sahingga mastikeun éta. Upami gejala dititénan, gancang angkat ka ruang darurat.

  • Ménta budakna seuri tur ningali naha anjeunna ngadamel raray.
  • Tanya murangkalih angkat leungeun sareng tingali naha anjeunna tiasa ngalakukeun éta.
  • Ajak budak nyarios hiji frasa sareng parios naha anjeunna leres ngalaksanakeunana.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.