Iraha sareng kumaha cara diet tanpa gluten

Kiwari seueur jalma anu resep diet bébas gluten. Sababaraha ngalakukeun éta tina modeu atanapi kusabab aya anu ngawartoskeun aranjeunna yén aranjeunna parantos kaleungitan beurat ku lirén ngeureunkeunana sareng aranjeunna ngaluncurkeun éta tanpa mikirkeun akibat anu mungkin.

Upami aya hal anu matak pikahariwangeun indung, éta mangrupikeun kaséhatan sareng nutrisi murangkalihna. Maka anjeun henteu kedah, maén sareng jinis ieu sareng masihan conto, anu ogé tiasa ngabahayakeun kaséhatan.

Naha anjeun henteu ngaleungitkeun gluten tina diet anjeun tanpa konsultasi sareng dokter?

La Panyakit celiac mangrupikeun kalainan otoimun, kalayan faktor, anu tiasa diaktipkeun atanapi henteu, salami saat-saat hirup.

Ku alatan éta, mungkin panyakit tetep resesif sareng diaktipkeun nalika gluten dilebetkeun deui kana diet anjeun. Éta ogé kamungkinan yén gejala anu disababkeun ku karusuhan ieu entéh atanapi anjeun henteu ngahubungkeun aranjeunna kana panggunaan gluten.

Sababaraha gejala panyakit celiac henteu dicerna, anémia, nyeri sendi, kaku otot, setrés, psoriasis, sariawan atanapi nyeri dina sungut, sareng sajabana tiasa janten.

nyeri beuteung

Alesan penting sanés pikeun henteu ngaleungitkeun tina diet nyaéta panyakit celiac moal tiasa leres didiagnosis upami teu aya asupan gluten, kumargi nalika ninggali konsumsi na, analisis sareng tés diagnostik tiasa masihan négatip palsu. Ieu nyababkeun salah diagnosa anu bakal ngarugikeun kasehatan anjeun atanapi murangkalih anjeun, gumantung kana pasualanna.

Gangguan anu patali sareng gluten anu sanés

Aya alesan anu sanés henteu ngaleungitkeun gluten tina diet, sareng éta anjeun tiasa ngembangkeun teu sabar kana éta, tanpa janten celiac, kumargi sistem imun tiasa ngadeteksi salaku asing sareng henteu tiasa nyerna leres-leres na. Ieu leuwih gampang lumangsung upami Intoleransi pangan sanés atanapi alergi pangan parantos aya.

Dina kasabaran gluten, pikeun kaperluan praktis, gejalana sami sareng panyakit celiac, tapi anu baheula ngagaduhan faktor genetik sareng intoleransi tiasa dipicu ku panyakit anu sanés (sapertos panyakit Crohn atanapi bowel jengkel) atanapi ku batur anu teu sabar.

Éta kedah dicatet ayana sensitipitas gluten non-celiac. Ieu anu paling hese dideteksi, kusabab teu aya tes diagnostik anu ngadeteksi éta, ngan ukur pamutahiran gejala nalika ngaleungitkeun tina diet. Sateuacan ngalakukeun éta, anjeun kedah ngaluarkeun dua anu sateuacanna, salian ti gangguan otoimun sanés anu tiasa nyababkeun gejala ieu.

Perlakuan nuturkeun saatos diagnosis anu épéktip

Hiji-hijina perlakuan anu aya pikeun sadaya gangguan ieu nyaéta: ngaleungitkeun gluten tina diét.

Éta mangrupikeun hal anu katingalina saderhana, tapi rumit dina waktos anu sasarengan. Henteu cekap pikeun ngeureunkeun tuang roti sareng produk anu didamel sareng tipung atanapi séréal. Gluten ogé aya dina sosis, daging olahan, inuman, ubar, jst. Ti momen gluten dileungitkeun tina diet, anjeun kedah maca unggal brosur leutik sareng masing-masing label kalayan jéntré.

Intoleransi Gluten atanapi Sensitipitas, Naon Bedana?

Aya alternatif bébas gluten pikeun tuang sapertos pasta

Hal sanés anu anjeun kedah perhatoskeun khusus perhatian nyaéta meuntas kontaminasi. Anjeun teu tiasa masak bébas gluten dina meja anu anjeun parantos motong roti, sanaos anjeun miceun remuk, partikelna tiasa tetep, janten Beberesih anu lengkep disarankeun sateuacan ngamimitian damel bébas gluten. Ieu ogé lumaku pikeun alat makan sareng parabot, ogé kana panci, oven, alat keur manggang roti sareng alat naon waé anu anjeun anggo pikeun panaskeun atanapi masak produk nganggo ketan.

Penting pisan yén sadayana ieu diperhatoskeun nalika masak sareng ngaladénkeun méja tempat jalma anu tuang dina pola bébas gluten. Roti sareng tuangeun anu ngandung éta kedahna dugi ka jauhna sareng roti éta henteu kedah diliwatan dina piring anjeun, partikel tiasa murag anu nyababkeun wabah sareng hirup dina kaayaan anu henteu pikaresepeun.

Pentingna ngarti

Aya beuki seueur tempat dimana anjeun tiasa ngagaleuh produk anu cocog pikeun diét atanapi tempat-tempat dimana anjeun tiasa tuang bébas gluten kalayan tengtrem dina pikiran.

Tapi tetep, anu keur diét bébas gluten, asa bénten sareng kedah raos kahartos.

alternatif amis bébas gluten

Manisan bébas gluten pikeun pésta Natal

Upami murangkalih anjeuna, anjeunna peryogi anjeun ngajantenkeun anjeunna ngaraos henteu salah upami janten salah, yén anjeunna bénten sareng anjeunna kedah nonton diétna, tapi éta waé. Éta mangrupikeun dukungan anu penting pikeun harga diri anjeunGangguan ieu tiasa ngajantenkeun anjeun ngasingkeun di pésta sapertos ulang taun.

Upami diulem, ibu kedah terang topik sareng padomanna. Upami diperlukeun, nyiapkeun camilan anu diadaptasi ngarah tiasa dilayanan. Tapi penting pisan ieu henteu janten hal anu ngabatesan hirup anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.