Kasalahan anu dilakukeun dina prosés miceun popok

miceun popok

Pikeun seueur ibu-ibu sareng seueur bapak prosés miceun popok éta tiasa janten tantangan pisan. Tapi éta henteu kedah sapertos kitu, nyatana, kolot henteu kedah langkung seueur ngan ukur ngabimbing budakna dina prosés ieu kusabab éta mangrupikeun hal épolusi anu bakal tumali sareng kematangan budakna sorangan. Aya murangkalih anu tiasa nyéépkeun dirina dina wc dina yuswa dua taun, sedengkeun anu sanésna dugi ka ampir 4 taun langkung resep kasalametan popok, sareng henteu aya anu kajantenan.

Tapi kajadian ogé seueur ibu-ibu rumaos tekanan nalika murangkalih ti TK dugi ka sakola sareng sigana ujug-ujug buru-buru ngahontal éta dimimitian. Nalika babaturan sakelas anu sanés di binih mimiti ninggali popok ka kolot, kahariwang lebet aranjeunna, naha urang bakal tiasa ngalakukeun éta? Mangrupikeun prosés lalaunan anu henteu kedah dipaksa, Kusabab kitu perlu diperhatoskeun sababaraha kasalahan anu biasana dilakukeun pikeun nyingkahan éta ti ayeuna. Henteu ngalakukeun kasalahan ieu penting supaya anak ngaraos motivasi anu diperyogikeun pikeun ngahontal éta, salami aranjeunna parantos cukup dewasa.

Latihan toilét mangrupikeun prosés individual pikeun tiap murangkalih sareng hal terakhir anu dilakukeun nyaéta ngabandingkeun wirahma hiji budak sareng anu sanésna, sumawona buru-buru! Anjeun kedah niténan budakna sareng terang naha anjeunna siap atanapi henteu: upami anu ngabédakeun popok na kotor, upami anjeunna tiasa nahan kencing salami sajam (popok garing), upami anjeun nyungkeun pipis di "jamban jalma kolot", jst.

Aya barudak anu nalika ngancik tilu taun henteu nunjukkeun minat kana WC sanaos sadayana rerencanganna henteu gaduh deui popok. Tapi sadaya murangkalih diajar angkat ka kamar mandi, tong sieun yén éta moal hasil sabab ku bimbingan anjeun sareng kasabaran anjeun, aranjeunna bakal. Tapi supados prosés na henteu ngalambatkeun langkung ti peryogi atanapi murangkalihna henteu rumaos lieur, penting pisan henteu ngalakukeun sababaraha kasalahan.

miceun popok

Obsessing leuwih sphincters

Budak anjeun bakal ngahontal latihan jamban anu aman, henteu kedah obsesi, ngan ukur fokus dina ngabimbing anjeunna pikeun ngahontal éta. Anjeun langkung saé ngantosan éta lumangsung sacara alami. Chen anak anjeun siap, sadayana bakal saderhana, Upami anjeun obsess sareng nyobian supados anjeunna ngalakukeun éta sateuacan waktos, éta tiasa frustasi sareng hiji hal anu kedah kajantenan sacara alami janten ngimpina, pikeun anjeun duaan.

Ngaraos yén anjeun gagal salaku indung

Ibu sareng bapak tanggung jawab ngabimbing murangkalihna dina sagala prosés kahirupan, sareng dina prosés ieu ogé. Ngaraos siga anjeun gagal salaku kolot nalika murangkalih anu sanés angkat ka kamar mandi sateuacan anak anjeun sanés jalan anu saé. Kaleresan nyaéta unggal murangkalih ngagaduhan wirahma nyalira sareng anjeunna bakal nyirian waktos kanggo anjeun. Upami anjeun ningali anjeunna parantos siap, anjeun tiasa ngajantenkeun anjeunna ningali pentingna angkat ka jamban sareng memotivasi anjeunna, tapi tong maksakeun anjeunna upami ningali yén anjeunna kawalahan, anjeun moal gagal anjeunna! Naha anjeun kantos ningali popok nganggo déwasa? Sadayana diajar éta! Éta lumrah!

miceun popok

Mikir teu aya kakirangan

Latihan jamban kahontal, tapi éta prosés anu panjang sareng kadang panginten aya kemunduran. Sababaraha barudak henteu diajar ngagunakeun kamar mandi dugi aranjeunna nunjukkeun minat, anu sanésna nyandak waktos bari sareng anu sanés tiasa ngareureuhkeun diri kusabab henteu cukup ngendalikeun WC ... tapi hal anu penting nyaéta unggal barudak diajar kana waktos sareng kasabaran sareng kaasih anjeun bakal janten konci dina prosés ieu.

Tingali kacilakaan salaku gagal

Ningali kacilakaan kencing atanapi kotoran barudak kusabab kagagalan mangrupikeun kalepatan anu ageung. Éta sanés kagagalan anjeun, sareng ogé barudak anjeun. Rasa ambek atanapi hoream kedah musna. Barudak tiasa mundur sareng gaduh kacilakaan dina baju jero na dina waktos émosional anu teu stabil sareng ieu sanés anu nyababkeun frustasi, tapi pikeun pamahaman sareng dukungan.

Sadayana murangkalih hoyong kaluar tina popok sakedap

Henteu, ieu henteu leres. Unggal murangkalih hoyong kaluar tina popok dina hiji waktos, tapi henteu kedah gancang-gancang waé. Barudak anu ngagaduhan seueur tanaga langkung raoseun upami nganggo popok sareng henteu kedah lirén kagiatan angkat ka jamban. Éta praktis sareng saderhana, sareng aranjeunna terang éta.

miceun popok

Henteu gaduh kasabaran

Kasabaran mangrupikeun konci dina sadaya prosés parobihan popok ieu. Upami anjeun gugup, ambek atanapi ngarékrut anjeunna kusabab parantos ngalaksanakeun dirina, sigana prosés miceun popok bakal lami sareng anjeun duaan bakal frustasi, anjeun kusabab anjeun ngarepkeun langkung seueur tina murangkalih sareng murangkalih anjeun kusabab aranjeunna henteu ngaraos sanggup naon anu anjeun pénta ku keukeuh.

Langkung saé anjeun nganggo pérsuasi, hadiah, sareng gaduh seueur (seueur!) Baju cadang Teras, kuring tiasa mastikeun yén anjeun bakal kéngingkeunana, duanana. Anjeun ogé. Anjeun kedah nampi yén teu aya tombol sihir pikeun murangkalih diajar ngendalikeun jamban, aya kalan-kalan barudak henteu siap-siap sareng anjeun kedah ngahargaanana.

Henteu mésér baju jero cekap

Nalika anjeun ngamimitian prosés mareuman popok, penting pisan pikeun ngagaduhan baju jero anu cekap supados murangkalihna teras-terasan gaduh parobihan anu bersih sanaos anjeunna kacilakaan kadang-kadang. Milarian baju jero anu anjeun resep sareng anu pikaresepeun, sahingga nalika anjeun nempatkeun éta anjeun resep sareng ngaraos saé sareng nyaman nganggo éta.

Sanaos aranjeunna tiasa masihan pituduh kumaha prosés nyabut popok anak, éta henteu tiasa digeneralisasi, atanapi anjeun kedah hanjelu upami naon anu dianggo pikeun anak sobat anjeun henteu tiasa dianggo pikeun anak anjeun. Unggal budak lalaki sareng awéwé awéwé béda-béda sareng anjeun ngan ukur terang naha anak anjeun parantos siap atanapi henteuhenteu paduli naha anjeun umur 24 atanapi 36 bulan. Entong maksa sareng anjeun bakal ngahontal éta babarengan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Macarena cenahna

    Halo María José, tulisan anu saé pisan, utamina nalika anjeun nyarioskeun kasabaran sareng urang henteu kedah kasurupan ku éta. Kuring ngabuktoskeun yén nalika urang ngalakukeun anu terakhir sareng nyobian tekanan (bahkan sacara halus - anu saatos halus teu aya nanaon, tapi hé -) hiji-hijina hal anu urang kahontal nyaéta ngabahekeun diri sareng ngabandungan orok, kusabab urang henteu ngahargaan waktuna.

    Dua murangkalih, dua cara ngalakukeun, dua hasil:

    - Seueur keukeuh dina 2 usum panas = latihan jamban dina 3 satengah taun, kalayan mundur sareng ngajaga popok wengi dugi ka 5 satengah.

    - Bersantai sareng percaya diri = sami sareng kontrol total (pee, wengi sareng poop) jam 3 nembé tos.

    Teu aya anu ngajar urang janten ibu sareng bapak, tapi urang kurang seueur naluri sareng ngahargaan wirahma unggal murangkalih.

    Nuhun kana tulisanana!

    (Sareng leres: kemunduran sok lumrah, upami anu alit ngalaksanakeunana ku panarimaan déwasa aranjeunna bakal langkung yakin, jelas)