Duka saatos ngalahirkeun, naha normal?

blues bersalin

Abdi nembé ngalahirkeun sareng kuring ngarasa sedih. Naon anu lumangsung kuring?

Pangiriman réngsé, urang gaduh putra atanapi putri urang dina panangan kami, sadayana parantos kaluar pikeun mesen sareng di sakitar urang sadayana bagja sareng ningali ngan ukur alesan perayaan. Nanging, kami henteu jelas ngeunaan éta. Kami capé, capé, kami karaos rada sedih sareng teu aya anu ngartos naon anu kajantenan. Tapi naha normal?
Naon anu kajantenan ka urang gaduh seueur panjelasan.


Saatos pangiriman dimimitian periode parobahan, Diajar. Mangsa anu diperyogikeun pikeun terang, adaptasi sareng diajar ngurus orok urang. Mangrupikeun waktos nalika perobihan lumangsung dina sadaya indera. Mangrupikeun jaman anu rentan, tina henteu stabilitas émosional sareng karawitan fisik anu aya rasa sieun, teu aman, mamang patalina sareng perawatan orok, ngeunaan kamampuan kolot urang… Urang kedah nyéépkeun waktos pikeun silih kenal sareng adaptasi sareng parobihan kulawarga anu nembé kaalaman. Sareng anjeun kedah ngartos éta a robih dina modél kulawarga urang Éta rada setrés dina kaayaan naon waé, kumaha teu tiasa ngabagéakeun anak urang anu meryogikeun urang sadayana !!
Di sisi anu sanésna, dugi ka ayeuna urang perhatoskeun orok di jero urang, urang komunikasi sareng anjeunna ngalangkungan gerakanana, ngusapan anjeunna ngalangkungan kulit urang, nyarios sareng anjeunna, nyanyi ka anjeunna ... Sareng perasaan anu ngaraos putra kami di jero urang mangrupikeun hal teu tiasa dibandingkeun yén ayeuna anu parantos lahir urang sono pisan, janten kadang anu raos tina rugi Kuat pisan sahingga hésé pikeun urang mikawanoh orok éta yén urang ayeuna nyepeng anak urang dina panangan.

Kadang oge urang harepan Aranjeunna teuing henteu nyata sareng urang ngimpi kalahiran anu sampurna sareng orok idéal, tapi babaranana henteu mungkin sampurna sareng anu ngawartosan urang pikeun silih ngarti ku orok, adaptasi ka mahluk anyar anu gumantung kana sagala rupa anu aya dina diri urang, anu kabutuhan ngabatesan kahirupan urang sareng nandaan poé ka poé.

Ogé teu tiasa hilap yén kami parantos ngalaman kakandungan sareng ngalahirkeun, kami capé sareng urang pasti bakal ngalaman anémia, janten normal upami henteu gaduh seueur vitalitas.

 

Naséhat kuring

  • Ngartos yén anjeun nembé ngalangkungan kakandungan sareng ngalahirkeun, logis yén anjeun capé sareng dina kaayaan goréng, beristirahat naon anu anjeun mampu sareng henteu nungtut janten salah "Supermom". Ménta tulung
  • Ngadeg Di jalma sanés, sadaya padamelan anu henteu penting pikeun anjeun laksanakeun, nyusuan orok parantos nungtut cekap.
  • Kontrol dina kunjunganKamungkinan anjeun moal dina posisi ngatur éta tapi pasangan anjeun pastina bakal. Sadayana bakal hoyong pendak sareng bayi anu anyar sareng kadang, langkung ti perusahaan anu pikaresepeun, aranjeunna janten alesan kacapean sareng nambihan setrés.
  • Ati-ati jaga diri. Dahar leres sareng henteu liren ngadamel tuangeun.
  • Inuman seueur cairan, anjeun kedah henteu kunanaon caian pikeun ngatasi panyusuan.
  • Nyéépkeun waktos sadidinten pikeun perawatan pribadi anjeun, upami anjeun katingali saé anjeun bakal nempatkeun sisikian keusik supados mood anjeun langkung gancang.
  • Ganti baju sareng jalan-jalan Pas anjeun tiasa, hawa terbuka sareng matahari ngabantosan urang supados langkung saé.
  • Bagikeun tugas sareng perawatan orok sareng pasangan anjeun, penting yén anjeun duaan janten sadar parobihan dina cara hirup anjeun yén datangna orok hartosna sareng bapa bakal hébat anjeun sekutu pikeun beternak.
  • Pakta Kalayan pasangan anjeun waktos luang pikeun masing-masing anjeun, penting yén anjeun duaan tiasa istirahat tina perasaan "ibu" atanapi "bapak" sapinuh waktu. Anjeun tiasa ngatur "soré gratis" saminggu pikeun masing-masing, atanapi ngan satengah jam unggal dinten kanggo maca buku atanapi ngajalajah jaring ...
  • Konsultasi sareng bidan sareng dokter anjeun pikeun meunteun kaayaan anjeun sareng kabutuhan pikeun masihan anjeun suplemén vitamin.
  • Candak waktos ka adaptasi kana kaayaan énggal, normal yén, kadang-kadang, anjeun karaos kalimpudan ku kaayaan.
  • Ngadaptarkeun sababaraha kursus postpartumDi Pusat Kaséhatan anjeun anjeun bakal mendakan lokakarya pijet murangkalih, kursus pamulihan postpartum atanapi kelompok pangrojong nyusuan. Dina sadayana éta anjeun bakal mendakan ibu-ibu sanés anu bakal ngartos kaayaan émosional anjeun sareng masalah anjeun kalayan saé pisan sabab kajadian anu sami kajadian di aranjeunna.
  • Coba tong dipalire ulasan sing saha waé di sakuriling anjeun bakal masihan anjeun, anjeun bakal ningali yén sadayana siga anu terang naon anu kedah dilakukeun sepanjang waktos, tapi aranjeunna ngan ukur pangalaman sareng opini sareng aranjeunna henteu kedah manpaat pikeun anjeun, nalika anjeun ngagaduhan masalah, konsultasi langkung saé sareng spesialis.
  • Sareng émut yén kaayaan duka puerperal Éta normal saatos ngalahirkeun, tapi henteu kedah lami pisan, dina sababaraha dinten anjeun bakal mulai perhatoskeun sakedik-sakedik yén épisode déprési kirang sareng anjeun mimiti gaduh langkung saatos katenangan, upami henteu, konsultasi sareng anjeun dokter, henteu ngantep éta lulus.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.