Kaséhatan sareng kabahagiaan dumasarkeun kana pendidikan

seuri bagja

Janten dinten kaséhatan dunya, teu aya pilihan tapi ngan hubungan antara kabagjaan sareng kaséhatan. Hubungan ieu dirojong ku seueur panilitian anu nyimpulkeun yén kaséhatan, khususna kaséhatan méntal, kapangaruhan sacara serius ku kabagjaan individu atanapi henteuna éta. Ogé dinten ieu kami ngajelaskeun yén dasar pikeun duanana kahontal ku cara anu pangsaéna, nyaéta pendidikan.

Kami bakal nyaritakeun naha penting pisan pikeun ngadidik murangkalih anjeun dina kahirupan anu séhat. Sareng naha anjeun kedah ngajar sareng ngadorong aranjeunna pikeun ngupingkeun nyalira sareng nyayogikeun udagan nyalira pikeun ngahontal kabagjaan.

Hubungan antara faktor penentu kaséhatan sareng kabagjaan

Numutkeun kana watesan WHO ngeunaan kaséhatan, aya sababaraha faktor anu nangtukeun kabagjaan, sareng salah sahijina nyaéta Kaséhatan. Definisi ieu disebatkeun dina tulisan anu ngarujuk kasaimbangan antara kaséhatan émosional jeung fisik. Éta ngajelaskeun pentingna ngajaga kadua daérah kasihatan urang. Henteu ngan ukur penting pikeun ngurus awak urang, kasaimbangan pikiran urang ogé penting. Sakumaha urang parantos ditangtoskeun dina postingan anu sami, upami pipikiran henteu saimbang, éta bakal mangaruhan kaséhatan awak sareng ieu mangrupikeun siklus jahat anu ngan ukur bakal nyusahkeun urang.

kaséhatan méntal

Kasaimbangan émosional penting pisan pikeun kaséhatan urang sareng barudak urang.

Faktor penentu kaséhatan urang ieu di handap:

  • Nangtukeun unsur karaharjaan fisik. Kayaning kaayaan fisik jalma, upami aranjeunna ngagaduhan masalah atanapi panyakit.
  • Nangtukeun unsur kaséhatan Méntal. Manajemén émosi, upami anjeun ngalaman sagala jinis gangguan atanapi setrés. Sadaya ieu ogé ditangtoskeun pikeun kaséhatan.
  • Unsur anu tiasa diidentifikasi dina karaharjaan sosial. Kulawarga sareng lingkungan damel sareng réréncangan ogé tiasa ditangtoskeun, sabab éta kaayaan anu mangaruhan kaayaan pikiran urang.
  • Lingkungan fisik sareng biologis. Lingkungan fisik urang ogé mangaruhan urang, iklim, parobihan, sanaos bentangna pikaresepeun atanapi henteu, tiasa ditangtoskeun.
  • Watesan atanapi pangurangan karaharjaan, anu sacara langsung atanapi henteu langsung mangaruhan faktor-faktor sanés. Kaayaan naon waé anu ngawatesan karaharjaan urang, mangaruhan anu disebut di luhur, tiasa hartosna ngarugikeun kaséhatan urang.

Harti hirup séhat

Definisi leres hirup séhat aya hubunganana sareng tuangeun sareng kagiatan fisik, tangtosna. Nanging, éta henteu ngan ukur kedah ngalakukeun éta. Éta ogé bakal gumantung pisan kana stabilitas émosional masing-masing, lingkungan sosialna sareng sadaya faktor anu disebatkeun dina bagian saencanna. Hirup anu séhat mangrupikeun faktor-faktor ieu aya dina parameter anu optimal. Nyaéta, dimana sadaya kaayaan anu dipikabutuh pikeun kaséhatan urang, fisik sareng méntal, dina kaayaan anu pangsaéna.

Kadaharan anu séhat

Diét anu beunghar sareng rupa-rupa sanés ngan ukur peryogi pikeun ngajaga kaséhatan urang.

Pikeun ngajaga kahirupan anu séhat, urang kedah diajar ngadangukeun dimana awak urang hoyong parameter-parameter éta. Nya, masing-masing jalma bénten sareng ngagaduhan kabutuhan anu béda tibatan sésana, kaséhatanana, dumasarkeun kana kabutuhan pribadi sareng henteu pernah dina generalisasi.

Didik pikeun kahirupan anu séhat

Kahoyong anu paling ageung pikeun unggal indung atanapi bapak nyaéta murangkalihna janten séhat sareng bahagia. Nyatana, duanana hal pakait sareng teu salah tanpa anu sanésna. Sakumaha anu parantos urang sebutkeun, kaséhatan méntal mangrupikeun faktor anu nangtukeun dina kaséhatan umum jalma éta. Ngatur émosina penting pisan pikeun kaséhatan barudak sareng jalma anu bakal datang.

Éta dina domain publik éta leuwih gampang pikeun ngabangkitkeun barudak anu séhat sacara émosional tibatan ngalereskeun déwasa anu rusak. Hayu urang perhatoskeun kana data ieu sareng ngadidik murangkalih urang ku pendidikan émosional séhat, ambéh aranjeunna ngagaduhan kahirupan anu langkung séhat. Entong salah nyieun kasalahan mikir yén ngan ku ngajarkeun aranjeunna tuang kalayan saé, olahraga, urang parantos ngalaksanakeun tugas éta. Anjeun ogé kedah ngokolakeun tali, nyiptakeun momen sareng kenangan.

Kabiasaan séhat di barudak

Diét sareng latihan bakal ngajarkeun anjeun sababaraha disiplin sareng tanggung jawab, anu ogé bakal mangaruhan tingkat pribadi sareng émosionalna, ngeuyeuban aranjeunna, ngabantosan aranjeunna supaya tumuh. Tapi anu langkung penting nyaéta anjeun ngokolakeun kanyataan éta ngupingkeun nyalira, yén aranjeunna nyalira ngagaduhan kakawasaan pikeun ngajaga harga diri, pikeun mihak ka dirina assertiveness.

Urang kedah henteu mopohokeun éta pendidikan sok janten alat dasar pikeun tumuh sareng diajar. Mangrupikeun salah sahiji cara pikeun nunjukkeun kanyaah urang ka barudak urang. Nikmat anu pangsaéna pikeun urang tiasa ngalakukeun éta ngarah aranjeunna tiasa ngahontal otonomi, ngalaksanakeun sagala hal anu parantos dipelajari ku cara anu pangsaéna. Komo deui nalika diajar diwangun ku ngurus diri, dina sagala rupana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.