Ketahanan: faktor konci pikeun pendidikan émosional

Katahanan

Ketahanan nyaéta kamampuan pikeun hirup deui tina diri saatos ngalaman kaayaan anu parah. Kalayan kecap séjén, kamampuan pribadi pikeun ngungkulan kaayaan négatip ku cara anu pangsaéna.

Sanaos konsép anu cukup abstrak sareng sesah dipedar, katahanan kedah didorong ku murangkalih sabab penting pisan pikeun ngatur émosional anu pas. Kuring sanés ngarujuk leres kana konsép ketahanan tapi kumaha ngembangkeun sareng ngalamunana dina kahirupan aranjeunna.

Di lingkungan tempat urang hirup penting yén barudak terang kumaha pulih tina kasusah sareng siap nyanghareupan tantangan-tantanganna.

Kumaha ngawangun katahanan barudak

Ketahanan ngembang nalika budakna tumuh, nyayogikeun alat anu gunana pikeun nyanghareupan tantangan nonoman sareng déwasa.

Aspék fundamental pikeun ngamajukeun katahanan barudak urang:

  • Rutinitasna.Kabiasaan sadidinten masihan kaamanan barudak, khususna anu leutik. Aranjeunna ngantepkeun aranjeunna terang sateuacanna urutan temporal tina tindakan anu paling sadidinten.
  • Kabiasaan séhat.Ti leuleutik urang kedah diajar pentingna jaga kaséhatan urang ku perolehan kabiasaan séhat (tuangeun, istirahat, olahraga, jst.). Diét anu séhat sareng saimbang mangrupakeun konci pikeun ngagaduhan sistem imun anu saé.

La harga diri

Kasusah nguatkeun urang sareng nyiapkeun urang nyanghareupan tangtangan anu bakal datang. Urang kedah ngawangun kayakinan barudak urang ka dirina nyalira sareng kamampuanna pikeun ngungkulan masalah. Upami kolot biasana ngarengsekeun sagala kasusah barudak urang, pesen anu kami kirimkeun nyaéta aranjeunna henteu sanggup ngalakukeun éta nyalira. Ieu ningkatkeun rasa teu aman anjeun sareng nurunkeun kasabaran anjeun kusabab hanjelu.

Hubungan pribadi sareng kulawarga

Sadaya murangkalih kedah ngaraos dipikacinta, dihormat, sareng ditampi. Ngaraosan dukungan kulawarga sareng sosial bakalan nguatkeun ketahananana sareng ngadorong aranjeunna pikeun nganyatakeun émosi sareng pangalaman. Numutkeun ka Dr Kenneth Ginsburg "barudak kedah terang yén aya déwasa dina kahirupan aranjeunna anu percanten ka aranjeunna sareng anu mikanyaah aranjeunna tanpa syarat." Pediatrina ieu mangrupikeun panyumbang kana pituduh anu diciptakeun ku American Academy of Pediatrics pikeun ngabantosan kolot ngawangun ketahanan barudakna. (Ngawangun Ketahanan di Barudak. Barudak anu Séhat).

Kumaha cara ngajar murangkalih supaya tangguh

  • Pangetahuan diri. Saatos nyanghareupan kaayaan anu sesah, waktosna pikeun muhasabah kumaha paripolah sareng naon anu parantos dipelajari. Jenis réfléksi ieu bakal ngabantosan murangkalih ageung sareng langkung kenal diri.
  • Rasa syukur. Konci anu sanés pikeun ngawangun ketahanan nyaéta ngajantenkeun barudak ningali sagala hal anu saé dina kahirupan aranjeunna sareng raos syukur pikeun éta.
  • Positipitas. Salaku kolot urang kedah ngabina sikap positip sareng tenang ka barudak urang nalika nyanghareupan masalah sareng parobihan. Sanaos dina waktos éta sigana dunya leuleus, urang terang yén saatosna tenang bakal balik. Hal anu goréng ogé ngagaduhan sisi anu positip sareng parobihan mangrupikeun bagian tina kahirupan.
  • Tujuanana. Ajak budak anjeun pikeun netepkeun sababaraha tujuan anu réalistis sareng tiasa kahontal. Ngahontal tujuan éta mangrupikeun salah sahiji cara pikeun ngalaman perasaan kahontal. Éta ngajarkeun aranjeunna pikeun langkung tetep sareng bajoang dina nyanghareupan tantangan kahirupan.

Barudak katahanan

Mangpaat ngawangun daya tahan barudak

  • Éta ngamungkinkeun anjeun nyerep positip unggal waktos atanapi pangalaman hirup.
  • Éta ngabantosan kaayaan anu ekstrim kalayan sababaraha kalenturan.
  • Ngajarkeun kumaha nungkulan masalah ngagunakeun katerampilan pribadi.
  • Nguatkeun dina nyanghareupan kasusah.
  • Ngabantosan pikeun nguntungkeun nyalira.
  • Ngamajukeun kamekaran pribadi
  • Ningkatkeun harga diri

Budak anu tahan banting bakal terang kumaha nahan tekanan, anjeunna bakal diajar ngungkulan masalah na ku rasa humor sareng anjeun bakal terang kumaha kalakuanna pikeun ngaraos tenang upami anjeun kalindih. Anjeun bakal ngagunakeun kamampuan pribadi pikeun ngungkulan kaayaan konflik sareng ngagunakeun pangalaman dina cara positip.

Pondokna, anjeun bakal langkung nyanghareupan kasusah hirup, anjeun bakal terang kumaha ngungkulanana sareng ngamanfaatkeunana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.