Talasemia dina murangkalih

Anémia di barudak

Anémia sering mangaruhan barudak ngora, éta mangrupikeun hal anu umum pisan anu tiasa disababkeun ku gancangna ...

Orchitis di barudak

Orchitis di barudak

Orchitis nyaéta peradangan hiji atanapi duanana téstis. Anu nyababkeun tiasa rupa-rupa, sanaos di murangkalih biasana inféksi

Harga diri rendah sareng konsep diri dina jalma anu bulimia.

Bulimia di nonoman

Nonoman tiasa sangsara tina masalah tuang sapertos bulimia, janten kolot kedah waspada pikeun tanda-tanda anu tiasa narik ati.

anoréksia dina nonoman

Anorexia: masalah nyata dina nonoman

Anorexia mangrupikeun masalah anu parah pisan anu utamina mangaruhan nonoman sareng nonoman déwasa. Kami nyaritakeun gejala sareng pangobatanana.

barudak amandel

Tonsillitis di budak leutik

Tonsillitis di budak leutik pisan umum. Kami nyaritakeun naon sababna, gejala sareng pangubaranana, sareng dina kasus éta tiasa dioperasikeun.

Napas bau di barudak

Napas bau di barudak

Napas bau mangrupikeun hal anu umumna pakait sareng déwasa, tapi, éta mangrupikeun hal anu ...

Tumpukan barudak

Tumpukan barudak

Tumpukan mangrupikeun salah sahiji kaayaan anu paling ngaganggu sareng anu paling mangaruhan kualitas kahirupan jalma ...

Nomophobia dina nonoman

Nomophobia dina nonoman

Nomophobia ngarujuk kana kasieun yén jalma ngora ngarasa ninggalkeun imah tanpa telepon sélulérna atanapi tanpa konéksi Internét teras-terasan

buuk anyar lahir

Perawatan rambut énggal

Rambut anu énggal lahir lemes pisan, ku sabab éta, anjeun kedah terang kumaha ngurusna supados tetep séhat.

Kukus kayu putih pikeun Orok

Kukus kayu putih pikeun Orok

Eucalyptus mangrupikeun pepelakan ubar anu sampurna pikeun mitigasi akibat tina selesma umum, boh déwasa anu ngagaduhan murangkalih alit

Suplemén nalika kakandungan: tardyferon

Tardyferon sareng kakandungan

Tardyferon mangrupikeun suplemén beusi anu kedah dicandak ku seueur awéwé nalika kakandungan, biasana nalika aranjeunna ngagaduhan anémia.

BLW kadaharan orok

BLW sareng kamekaran lisan orok

Pendakan hubungan anu aya diantara BLW sareng kamekaran lisan barudak, naha éta saé pikeun aranjeunna tuang purees saatos 2 taun?

masalah diksi barudak

Masalah ngucapkeun barudak

Kiwari urang nyarioskeun masalah pelafalan ka barudak, kumaha cara mendakanana sareng iraha aranjeunna tiasa janten masalah pikeun milarian jalan kaluarna.

Bubur heula orok

Bubur orok anjeun mimiti

Hidangan anu pangpayunna kanggo orok anjeun mangrupikeun waktos anu khusus, anu mangrupikeun awal tahapan énggal nalika ...

kulit orok

Perawatan kulit bayi

Kulit budak anyar lemes, lemes sareng lemes. Kami ngawartosan anjeun kumaha perawatan kulit anu dilahirkeun dina bayi.

Séréal béas kanggo orok

Bubur lauk kanggo orok

Bubur lauk diwanohkeun kana diét orok sakitar 10 bulan, éta mangrupikeun katuangan anu seueur manpaatna, penting pisan pikeun kamekaranana

bak mandi orok

Bak mandi orok: kumaha kuduna

Aya sababaraha model bak mandi orok di pasar. Kami ngawartosan anjeun naon fitur anu kedah dipibanda sareng modél utama pikeun dipilih.

Bubur heula orok

Bubur ku susu indung

Dina sababaraha kasempetan kami parantos nyarioskeun seueur manpaat anu disayogikeun ku susu ibu pikeun orok. Nyatana, dinten ayeuna ...

waktos mandi orok

Mandi orok dina tungtung dinten

Upami anjeun salah sahiji jalma anu ngamandian orok anjeun saatos dinten, naha langkung saé ngalakukeun éta sateuacan atanapi saatos tuang? Datang salajengna, urang béjakeun ka anjeun.

dibantuan téhnik baranahan

Jinis téhnik beternak anu aya

Ayeuna aya sababaraha jinis téhnik réproduksi anu ngamungkinkeun seueur pasangan janten kolot. Kami ngawartosan anjeun anu mana.

Éta ngabantosan sareng nawiskeun kahirupan ku sumbangan getih.

Getih aman pikeun sadayana

Sumbangan getih anu sukarela sareng kualitas diperyogikeun pisan pikeun pasién sareng donatur, maka moto na "Getih aman pikeun sadayana."

Impian dina Orok

Orok ngimpina teuing

Sanaos ngimpina sigana siga hal anu déwasa, kaleresan orok ogé tiasa sangsara sabab ...

kakandungan bako

Roko nalika kakandungan

Urang sadayana terang pangaruh anu ngabahayakeun tina bako. Dinten ieu kami bakal nyaritakeun kumaha roko nalika kakandungan mangaruhan awak sareng orok anjeun.

prolaps rahim

Naon prolaps rahim?

Prolaps rahim mangrupikeun masalah anu gampang diubaran upami urang ngadeteksi awal. Terang naon prolaps rahim sareng gejalana.

Gebeg ku nyeri sirah

Ngabandungan nalika kakandungan

Nyababkeun anu béda tiasa nyababkeun pingsan dina kakandungan, parobihan hormonal mangrupikeun panyabab utama, tapi aya alesan anu sanés

sapédah warna-warni

Sapédah munggaran

Sapédah anu munggaran tiasa nandaan budak leutik urang. Diajar ngeunaan manpaat bersepeda didieu sareng pentingna sapédah munggaran anjeun.

Bubur heula orok

Séréal orok: kumaha milih anu leres

Naha anjeun hoyong terang mana séréal anu paling saé pikeun orok? Anjeun teu kedah mésér anu paling mahal di pasar, cara kéngingkeunana langkung saderhana

Naon Parkinson di budak leutik?

Parkinson mangrupikeun panyakit biasana aya hubunganana sareng déwasa, nanging perséntase alit nunjukkeun ka budak leutik. Dihandapeun Parkinson nuju alit nyertakeun perséntase alit sareng biasana disababkeun ku riwayat kulawarga.

homeopati

Naon homeopati?

Kami ngajelaskeun naon homeopathy diwangun, saha anu nyusunna, kumaha pangubaran anu dilakukeun sareng urang nyarioskeun reliabilitasna.

barudak harga diri handap

Tanda harga diri handap dina barudak

Barudak ogé kakurangan tina harga diri handap. Kusabab kitu ayeuna urang masihan anjeun sababaraha tip pikeun ngadeteksi tanda-tanda harga diri handap pikeun barudak.

Dahar jam 12 bulan

Ngasuh orok dina 12 bulan

Ku taun munggaran, bubuka pikeun dahareun sacara praktis réngsé. Orok bakal mimiti tuang tuangeun anu sami sareng sésa kulawarga

mikawanoh anak autis

Kumaha mikawanoh anak anu autisme

Masih seueur pikeun ningkatkeun kasadaran ngeunaan autisme. Kusabab kitu ayeuna urang hoyong ngobrol sareng anjeun kumaha cara mikawanoh anak anu autisme.

Alergi spring budak leutik

Alergi Spring Budak

Kami nembé ngabagéakeun cinyusu sareng, alergi spring anu pikasieuneun. Perséntase luhur ...

Katresna nginum cai murni di tengah kebon.

Pentingna cai dina kaséhatan kulawarga

Kaseueuran manusa sadar kana kabutuhan cai di planét sareng kasihatanana nyalira, naha, leres-leres dipikaterang? Nilai hirup séhat anu kalebet pentingna cai minum kedah aya dina inti kulawarga.

Kamekaran orok umur 3 bulan

Masalah bobo dina orok

Bobo barudak mangrupikeun topik anu matak pikahariwangeun ku kolot. Éta sababna dinten ayeuna urang badé nyarioskeun perkawis masalah bobo dina orok.

ngimpina di indung

Bédana nightmares sareng night terror

Kadang-kadang urang sesah ngabédakeun antara impian buruk sareng gangguan sapertos wengi pikasieuneun, dinten ieu kami ngajelaskeun bédana antara aranjeunna sareng masihan anjeun pedoman pikeun ngatur éta.

Nyusuan

Nyusu sareng bobo, tandem anu sampurna

Nyusuan langkung resep kana sésa indung sareng orok. Naha anjeun hoyong terang kumaha? Kami nyaritakeun ngeunaan éta dina tulisan ieu ngeunaan nyusu sareng bobo

setrés indung

Setrés janten indung sareng awéwé

Éta kabuktosan yén awéwé anu damel di jero sareng luar bumi ngalaman setrés anu luhur. Hayu urang tingali kumaha setrés janten indung sareng awéwé sapertos kumaha.

barudak diabetes

Kumaha Diabetes mangaruhan Barudak

Diabetes ogé mangaruhan barudak sareng nonoman. Éta mangrupikeun panyakit anu henteu tiasa diubaran anu kedah hirup. Hayu urang tingali kumaha diabetes mangaruhan barudak.

barudak sedih

Kumaha barudak nganyatakeun kasedih

Barudak ogé ngaraos hanjakal sanaos henteu nganyatakeun dina cara anu sami sareng déwasa. Hayu urang tingali kumaha barudak nganyatakeun kasedih.

tés kasuburan

Tés Peryogi Tingali Kasuburan

Saatos waktos ngantosan kanggo kakandungan, studi kasuburan dimimitian. Kami ngawartosan tés anu diperyogikeun pikeun ningali kasuburan.

Jarawat orok

Masalah kulit orok umum

Kulit orok lemes pisan sareng sering pisan nampilkeun sababaraha masalah. Seueur diantara aranjeunna ...

Budak anu nganggo OCD ngumbah parabot dapur sababaraha kali.

Barudak anu ngagaduhan gangguan obsesip obsesip (OCD)

Éta murangkalih nungtut, sakapeung manik atanapi sesah, mangrupikeun hal anu janten kolot tiasa kahartos sareng ditampi. Kanyataanna sakapeung OCD ieu mangrupikeun gangguan kahariwang anu biasana dideteksi nalika budak sareng ngaganggu rutinitas sadidinten barudak.

Indung angkat putra bari latihan yoga di luar rohangan.

Yoga kanggo ibu-ibu sareng murangkalihna

Saatos gaduh murangkalihna, ibu kedah pulih sakedik-sakedik sacara fisik sareng émosional. Sadaya parobihan anu kajantenan mangaruhan kana kaayaanna. Yoga pikeun ibu kalayan orokna mangrupikeun cara anu paling saé pikeun ngajaga kantétan sareng sakaligus jaga diri sacara fisik sareng méntal.

radang paru-paru di barudak

Ponia dina murangkalih

Pneumonia di murangkalih lumayan biasa, utamina pikeun barudak di handapeun umur 5 taun. Kami ngawartosan anjeun gejala, pangobatan sareng jinis radang paru-paru.

tuangeun orok

Barang orok henteu kedah dicandak

Éta téh tanggung jawab kolot pikeun terang upami murangkalih urang tuang sareng asuh. Kami ngawartosan anjeun naon hal anu henteu kedah dicandak ku orok.

ngalirkeun dada kana botol

Kumaha jalan tina dada kana botol

Anjeun tiasa balik damel atanapi atos mutuskeun henteu nyusuan deui. Kami ngantepkeun anjeun sababaraha tips tentang kumaha cara milih tina dada kana botol.

jaga baju orok

Kumaha ngurus baju orok

Kulit orok lemes pisan sareng éta sababna perawatan khusus kedah dijaga ku papakéanana. Kami ngawartosan anjeun kumaha cara ngurus baju orok.

Bobo rumaja

Kabersihan nalika nonoman

Kabersihan dina masa remaja penting pisan, henteu ngan ukur pikeun kaséhatan tapi ogé pikeun ngajagi hubungan antarpribadi. Naha anjeun terang kumaha ningkatkeunna?

Aranjeunna ngalakukeun tés médis ka mojang di rumah sakit.

Gaduh murangkalih kangker

Sagala kolot anu mikanyaah budakna sangsara nalika anjeunna sangsara, utamina nalika anjeunna didiagnosa kaserang panyakit. Nalika murangkalih ngagaduhan panyakit anu matak nyeri haté pikeun mendakan yén murangkalih kanker. Kerjasama kulawarga sareng dokter, ngahiji sareng murangkalih sareng dukungan psikologis mangrupikeun konci.

Indung anu gaduh seueur sclerosis ngaraos capé sareng ngagolér dina ranjang.

Mangrupikeun indung anu ngagaduhan seueur sklerosis

Janten indung nyalira rumit, anu sadayana ningkat nalika aya tambahan panyakit. Nalika awéwé kapangaruhan ku sclerosis Awéwé anu ngagaduhan sababaraha sclerosis tiasa janten indung sareng kedah nganilai kaayaan, masa depan budakna sareng anjeunna, kakuatan fisik sareng méntalna sareng gelut sapopoé kalayan bantosan.

orok kabebeng

Sembelit dina Orok

Orok ngagaduhan sistem pencernaan anu henteu dewasa sareng sensitif pisan. Éta sababna konstipasi dina orok normal pisan.

Ayunan budak ditumpurkeun.

Karya cacad sareng murangkalih

Nyaho yén budakna cacad mangrupikeun inuman anu sesah pikeun kolot pikeun asimilasi. Unggal dinten mangrupikeun perjuangan anu tetep dina bagian kolot sareng Hésé nyanghareupan cacad budak. Bapa kedah ngerjakeunana unggal dinten, ngalangkungan fase sareng nuturkeun rekomendasi anu tangtu supados janten tihang dasar.

Orok indung HIV

Pangiriman HIV ti indung ka orok

Kaseueuran murangkalih HIV ngagaduhan éta ti indungna. Hayu urang tingali kumaha anjeun tiasa nyegah panularan HIV ti indung ka orok.

Budak awéwé leutik muka sungutna ka dokter pikeun mariksa vegetasi na.

Naon ari vegetasi?

Barudak kakeunaan seueur masalah, utamina nalika aranjeunna alit sareng henteu cekap dijagaan dina tingkat imunitas. Organisme kedah Anak ngagaduhan pepelakan anu nalika diperadukeun nyusahkeun istirahat sareng jalan napasna. Dina budak leutik aranjeunna panginten kedah dipiceun.

Nyusu-di-prématur

Mangpaat nyusu dina orok prématur

Susu payudara mangrupikeun pilihan anu pangsaéna pikeun orok anjeun, tapi utamina dina kasus orok prématur. Pilarian terang naon manpaatna.

Leungeun Serikat, kulawarga sareng réréncangan, pikeun ngadukung penderita diabetes.

Diabetes sareng kulawarga: 6 konci pikeun kahirupan anu langkung gampang

Dina kasus jalma anu ngagaduhan diabetes, dukungan anu dipikacinta penting pisan. Pikeun aranjeunna penting pikeun aya dina lingkungan anu kondusif sareng kakuatan. Konci pikeun jalma anu ngagaduhan diabetes pikeun hirup anu cekap nyaéta katekunan sareng dukungan kulawarga. Kulawarga kedah ngiringan aranjeunna tanpa ngaganggu aranjeunna.

Pancake dihias ku buah-buahan anu nyaruakeun rupa beurit.

Sarapan resep nyanghareupan dinten sakola

Sadaya sepuh paduli ngeunaan karaharjaan barudakna. Ngurus diét ku kituna anjeun henteu ngan sacara saé sacara fisik tapi ogé émosional mangrupikeun prioritas. A Anak kedah nyanghareupan dinten sakola kalayan sumanget sareng tanaga, janten nyiapkeun asakan sarapan anu pikaresepeun bakal ngajantenkeun langkung raos.

beberesih botol

Tips kanggo ngumbah botol

Kumaha anjeun nyeuseuh botol ogé? Naha sok perlu pikeun disterilkeunana? Kami ngawartosan anjeun kiat pikeun ngumbah botol kalayan leres.

Budak anu angkat ka sakola mawa ransel tradisional dina tonggongna.

Ransel barudak nganggo roda kerung

Ransel murangkalih kalayan roda ngagoler dina perdebatan naha cekap cekap. Sanaos kitu, biasa ningali barudak nyérédkeunana. Ransel barudak nganggo roda tiasa ngabantosan beurat anu dibebankeun ku anak henteu mangaruhan tonggongna. Bisa boga pilihan pikeun dibabawa dina tonggong.

Stroke di barudak

Gejala Stroke di Barudak

Infarction cerebral sanés panyakit anu mangaruhan ngan ukur déwasa. Stroke di murangkalih oge tiasa, mendakan gejalana

Budak kalindih ku gejala anu mangaruhan biantara na nempatkeun leungeun kana sirah.

Kasadaran stroke anak di kulawarga

Sanaos kapercayaan yén ngan déwasa tiasa ngalaman stroke, aya stroke murangkalih. Kajadian stroke di barudak langkung handap tibatan Stroke henteu ngan ukur lumangsung di déwasa, tapi ogé di murangkalih. Kudu aya langkung pisibilitas sareng kasadaran ka sepuh sareng masarakat pikeun ngungkulanana.

merangan gejala ménopause

Merangan gejala ménopause

Menopause mangrupikeun prosés perobihan pikeun awéwé. Pilarian terang naon gejala ménopause sareng kumaha meranganana.

Budak anu ngagaduhan masalah méntal anu ngajantenkeun anjeunna kasieunan.

Naon anu kedah dipikanyaho ku kolot ngeunaan kaséhatan méntal?

Sok disebatkeun yén anak anu séhat mangrupikeun anak anu bageur, utamina dina tingkat méntal. Kolot kedah sadar kana pentingna kaséhatan méntal pikeun barudak. Kaséhatan méntal pikeun barudak kedah ditujukeun di masarakat sareng diinterpénsi sareng perawatan anu pantes. Kolot kedah ngagaduhan inpormasi sareng bantosan.

Méja kosong di kelas saatos pésta tuangeun anu séhat.

Tuang séhat di sakola

Masalah diét di budak leutik nalika mimiti tahap sakola na penting pisan sareng kedah ditujukeun ku cara anu dibutuhkeun. Komitmen Perbaikan parantos dilakukeun di sababaraha sakola ngeunaan masalah tuangeun anu séhat, nanging masih aya tindakan anu kedah diterapkeun.