Lactation paménta

Naha aya rasa pikeun manjangkeun nembak?

Patarosan anu sering nyaéta upami orok parantos manjangan penyusuan tapi naha masuk akal pikeun aranjeunna pikeun ngalakukeunana atanapi kedah nyusui sok aya dipénta ku orok?

Nguseup

Nyeri nyeri kakuatan tina nyusuan

Éta kabuktosan yén urang tiasa nyusuan orok urang salami prosedur médis anu nyeri pikeun masihan kasalametan sareng ngirangan nyeri.

Kegel latihan

Naon latihan Kegel sareng kanggo naon?

Pasti anjeun kantos nguping latihan kegel anu terkenal, tapi kanggo naon sareng naon pikeun aranjeunna? Kami nyaritakeun manpaatna pikeun kaséhatan sareng seksualitas

Ngaleungitkeun rambut nalika kakandungan

Seueur awéwé gaduh masalah anu aya hubunganana sareng waxing dina kakandungan. Naha aman? Naha kuring kedah ngapungkeun pubis? Kalayan produk naon? Sadaya waleran

Budak awéwé nginum téh bari nyusuan

Téh héjo sareng nyusuan

Naha green tea sareng lacatancia cocog? Pilarian terang naha séhat nginum inuman ieu nalika nyusuan sareng kontédiji anu aya dina tahap ieu

Orok ku irung boneka

Kumaha cara ngabongkar irung orok

Naha anjeun terang kumaha cara ngabongkar irung murangkalih? Kami ngajarkeun anjeun cara anu béda pikeun terang kumaha nyabak irung orok. Naha anjeun terang sadayana ubarna?

Puting peureup

Itchiness puting nalika kakandungan cukup umum. Gatal-gatal ieu tiasa ngaganggu, mendakan alesan na kumaha meringankeun masalah ieu.

Naon gejala anu anéh nalika kakandungan?

Nalika anjeun reuneuh anjeun mimiti ngaraos sababaraha gejala kakandungan anu anéh dina sababaraha dinten munggaran. Upami anjeun terang kami, anjeun tiasa sieun. Pilarian terang naon éta

ovulasi

Pendarahan dina ovulasi

Hatur nuhun kana ovulasi di awéwé urang ngagaduhan menstruasi sareng urang tiasa hamil. Tapi naon hartosna perdarahan nalika ovulasi?

kamungkinan kakandungan

Ovariasi polycystic

Naha anjeun terang naon éta ovarium polikistik? Pendakan naon sababna, gejalana, kumaha éta mangaruhan anjeun upami anjeun hoyong hamil atanapi naon pangobatanana.

Kakandungan dina karantina

Upami anjeun hoyong terang naha séhat hubungan séks atanapi kakandungan dina karantina, lebetkeun sareng mendakan résiko anu disababkeun pikeun awéwé éta

Orok tapak suku ngembangkeun suku langkung saé

Orok tataranjang suku, orok bagja!

Barudak tataranjang suku ngagaduhan manpaat anu teu aya tungtungna. Urang kedah ngantepkeun alas kaki aranjeunna salami mungkin pikeun ngamajukeun pangwangunanna.

Susu payu sareng jarum suntik

Naon ari BFHI?

BFHI mangrupikeun Inisiatif pikeun Humanisasi Perawatan nalika Lahir sareng Laktasi di puskesmas anu disponsoran ku WHO sareng UNICEF.

Indung nyusuan

Nyusu nyusu hak

Orok ngagaduhan hak disusui iraha sareng dimana anjeunna meryogikeunana. Indungna ngagaduhan hak nyusuan orokna dimana sareng iraha diperyogikeun.

ngaran keur orok

Perawatan waos dina orok

Perawatan huntu orok dimimitian sateuacan huntu munggaran némbongan. Pendakan konci pikeun perawatan gigi anu hadé pikeun barudak.

Impian dina Orok

Kumaha salamet kolik orok

Pilarian kumaha salamet kolik orok sareng henteu mangaruhan inti kulawarga teuing. Anu paling parah nyaéta orok anjeun.

medis

Amoxisilin barudak

Amoxicillin atanapi acid clavulanic mangrupikeun antibiotik anu dianggo pikeun murangkalih, tapi kanggo naon éta? Pilarian terang sareng épék na, sisipan rangkep sareng seueur deui

awéwé hamil posing

Tetep aktip nalika kakandungan

Upami anjeun reuneuh, anjeun kedah kabur tina gaya hirup cicing waé anu ngan ukur bakal mawa anjeun masalah. Idéalna, anjeun kedah tetep aktip sareng olahraga rutin.

Apiretal di murangkalih

Dosis Apiretal di murangkalih

Terang naon anu dosis anu cocog pikeun Apiretal di murangkalih. Kadé ulah ngaleuwihan dosis sabab tiasa ngabahayakeun pikeun barudak leutik. Kumaha cara nyandakna?

Jinis pentil, kumaha pangaruhna nyusu

Bagian penting tina dada pikeun mimiti laktasi nyaéta puting. Kalayan sagala jinis puting urang tiasa nyusu, sanaos sababaraha langkung pikaresepeun.

Minggu ka-20 kakandungan

Minggu ka 20 kakandungan. Dokter bakal ngalakukeun trimester kadua atanapi ultrasound morfologis. Orok anjeun gerak sareng tiasa nguping sora luar.

Awéwé anu kakandungan ectopic

Kakandungan Ectopic

Pitunjuk pikeun kakandungan ectopic, masalah anu urang carioskeun ngeunaan gejala, pangobatan, panyabab anu nyababkeunana sareng nalika éta dideteksi. Nyingkahan kakandungan ectopic

suku datar

Suku datar di murangkalih

Kaki alas kaki di murangkalih mangrupikeun kaayaan anu cukup umum sareng perlu dipikanyaho naon éta sareng gejala naon anu dipilampah pikeun milari perlakuan anu pas.

Napas bau di barudak

Huntu pasti di murangkalih

Huntu primér penting, tapi huntu permanén ogé prosés anu penting pikeun sadayana anu dimimitian dina umur 6 taun.

Tuang séhat ogé dina usum panas

Usum panas mangrupikeun waktos pikeun liburan sareng istirahat, masak sareng ngajaga pola dahar anu séhat sesah. Penting pikeun jaga diét dina usum panas.

Ngasuh orok: tong campur gaul sareng gizi

Ngasuh orok: tong campur gaul sareng gizi

Kami masihan anjeun kiat pikeun ningkatkeun hubungan barudak anjeun sareng tuangeun, atanapi paling henteu supados anjeun langkung ngartos langkung henteu nganggo tekanan.

Nyusuan campuran: kamungkinan sanés

Nyusuan campuran mangrupikeun kamungkinan pikeun tuang orok urang bari ngajaga nyusuan. Sanaos bentuk panyusuan ieu henteu teras-terasan dipikahartos.

hariwang dina murangkalih

Kahariwang sakola di murangkalih

Kahariwang sakola langkung umum tibatan anu anjeun bayangkeun, tapi pikeun milari jalan kaluarna, anjeun kedah langkung ngartos éta.

Mastitis, musuh jempé tina nyusuan

Mastitis mangrupikeun musuh anu hébat tina nyusuan, sanaos nyusuan henteu kedah dieureunkeun sababaraha kali nyeri maksakeun ibu-ibu pikeun ngagantungkeun tuangeun.

Budak awéwé sindrom subuh

Naon kalainan kromosom?

Nalika hamil, robahan kromosom tiasa lumangsung anu nyababkeun komplikasi dina fétus nalika kakandungan. Kanggo naon ieu?

Huntu sareng cangkéng orok

Caries mangrupikeun masalah anu penting ogé nalika budak, Huntu orok henteu dijagaan tina masalah, perlu jaga-jaga

Cageur deui inohong saatos janten indung

Cageur tokoh saatos ngalahirkeun

Turutan tip ieu pikeun meunangkeun deui inohong anjeun saatos pangiriman. Kumaha carana supados beuteung anjeun ngaleungit sareng awak anjeun normal deui? Pendakan!

Pébruari 4 Poé Kanker Dunya

Kanker mangrupikeun panyakit anu nyababkeun rébuan maot sataun, tapi tiasa dicegah. Nalika kakandungan urang henteu kedah nurunkeun hansip urang. Hayu urang ngalakukeun pencegahan

Masalah lisan nalika kakandungan

Masalah lisan nalika kakandungan sering sareng akibat tina parobahan hormon, tapi ogé kabiasaan goréng. Dinten ieu kami diajar ngajauhan aranjeunna.

Kontraséptif sareng nyusu

"Kami ngawartosan anjeun ngeunaan kontraséptip aman dina postpartum sareng nyusu. Sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan metode kontraséptif saatos ngagaduhan orok"

Gadis tuang sadayana

Kadaharan pikeun barudak ti 2 dugi ka 3 taun

Sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan tuangeun pikeun barudak ti umur 2 dugi ka 3 taun. Pendakan tip-tip anu kudu diémutan supados murangkalih tuang sadayana sareng tumuh séhat

Budak awéwé muriang sareng gondong

Mitos sareng bebeneran mumps

Kami ngawartosan anjeun gejala mumps ogé mitos sareng kebenaran panyakit ieu anu mangaruhan barudak sareng déwasa anu henteu kantos katépaan.

Iraha urang tiasa masihan coklat orok?

Ieu patarosan anu matak sadayana ibu naros ka diri urang sorangan. Upami anjeun hoyong masihan coklat ka orok sareng anjeun henteu terang ti sabaraha umur disarankeun ... lebetkeun ka dieu!

muriang beureum, gejala sareng pangobatan

Muriang Scarlet, kumaha sumebar?

Gejala sareng pangobatan demam beureum, mendakan naon éta sareng kumaha cara mendakanana. Kami ngawartosan anjeun kumaha ngubaran muriang beureum dina déwasa atanapi murangkalih sareng hindarkeun katépaan

Kukupu atanapi panyakit kulit kristal, Epidermolysis bullosa

Kulit kukupu

Kulit kukupu: sabab, gejala sareng épék Epidermolysis bullosa, mangrupikeun panyakit genetik anu mangaruhan kulit ku ngabentuk lepuh sakedik sakedik

Pencegahan diphtheria

Diphtheria mangrupikeun panyakit anu tiasa dicegah, tapi pikeun ieu urang kedah waspada nyabak sadayana urang.

Fungsi kabel pusat

Pilarian terang naon ari pusar na kanggo naon. Kagum alam anu ngahijikeun orok sareng indung sareng ngamungkinkeun aranjeunna tuang.

Pentingna kosmétik alam

Dina tulisan ieu urang badé nyarioskeun pentingna ngagunakeun kosmétik alami sareng kumaha ngabédakeunana sareng anu henteu alami.

ibu-ibu saatos 40an

Gebeg saatos 40

Dina tulisan ieu urang badé nyarioskeun sababaraha kaunggulan hamil saatos opat puluh taun.

pamariksaan heunceut

Pamariksaan heunceut

Dina tulisan ieu urang nyarioskeun ngeunaan prosés anu dilakukeun ka awéwé hamil sateuacan ngalahirkeun. Pamariksaan heunceut ngumpulkeun sadaya inpormasi awéwé hamil.

Pentingna nyaah ka dokter kandungan

Pentingna nyaah ka dokter kandungan

Dina tulisan ieu urang nyarioskeun kumaha pentingna pikeun buka dokter kandungan pikeun pamariksaan rutin, sahingga nyingkahan résiko naon waé.

Leuleus orok

Naon Lépéy?

Dina tulisan ieu kami bade masihan inpormasi ngeunaan Lethargy, kaayaan rasa ngantuk anu mangaruhan barudak leutik.

Kasakit sering di usum salju

Kasakit sering di Autumn-Winter

Dina tulisan ieu urang nyarioskeun panyakit anu paling sering kajadian dina waktos taun ieu, kumargi tiis pisan ngabahayakeun pikeun murangkalih sareng sepuh.

Pelat kai pikeun barudak

Dina tulisan ieu kami nunjukkeun sababaraha piring kai anu matak pikeun anu leutik. Dina bentuk rupa sato, waktos tuangeun bakal pikaresepeun pisan.

Helm orthopedic pikeun orok

Dina tulisan ieu kami nampilkeun anjeun sababaraha helm orthopedic dihias ku Paula Strawn, anu hoyong ngabantosan orok sindrom sirah datar.

Bak Pop Pop Up pikeun Pancuran

Dina tulisan ieu kami nunjukkeun bak mandi anu megah pikeun orok anu napel dina pancuran déwasa, sahingga mandi orok langkung raoseun.

Taneuh fisiologis dina orok

Sérum fisiologis

Dina tulisan ieu urang nyarioskeun hiji unsur anu teu tiasa leungit dina kabersihan budak leutik, uyah fisiologis, saé kanggo ngaleungitkeun sisina orok.

Barang orok

Barang penting pikeun bayi

Dina tulisan ieu kami nyerat anjeun sadaya tulisan penting anu diperyogikeun ku bayi dina 6 minggu kahiji.

Asak masak kanggo murangkalih

Asak masak pikeun murangkalih

Dina tulisan ieu kami nunjukkeun anjeun sababaraha piring anu didamel di dapur supados barudak tiasa gampil tuang ku cara anu lucu sareng lucu.

Ménu orok

Menu mingguan pikeun orok ti 9 bulan (Minggu 1)

Naha anjeun henteu terang naon anu kedah dipasak pikeun orok anjeun? Di Ibu dinten ayeuna kami masihan anjeun ménu mingguan diadaptasi pikeun orok anjeun kalayan ngenalkeun progresif katuangan énggal.

Suppositori dina Orok

Supositoria, leres atanapi lepat?

Dina tulisan ieu kami nyarioskeun ngeunaan prakték sering aplikasi tina supositoria antara orok, netelakeun naha éta nguntungkeun atanapi ngabahayakeun.

Urat dina popok

Kristal urat dina popok orok

Dina tulisan ieu kami nyarioskeun kristal urat anu has dina popok orok, sabab anjeunna henteu nginum susu anu diperyogikeun.

Hives dina kulit orok

Hives dina kulit orok tina panas

Dina tulisan ieu urang nyarioskeun késang atanapi hives dina kulit orok, anu disababkeun ku panas sareng teu kedah bingung sareng cacar air.