kakandungan ectopic kronis

Kakandungan ectopic kronis

Hanjakalna henteu sadayana kakandungan nuturkeun jalan alami na. Dinten ieu kami ngobrol ngeunaan kakandungan ectopic kronis sareng naon diwangunna.

payudara kakandungan

Parobihan payudara dina kakandungan

Dada kami dimana sateuacan anjeun tiasa ningali parobihan anu kakandungan nalika kakandungan. Dinten ieu kami nyaritakeun ngeunaan parobihan payudara dina kakandungan.

Gebeg ku nyeri sirah

Ngabandungan nalika kakandungan

Nyababkeun anu béda tiasa nyababkeun pingsan dina kakandungan, parobihan hormonal mangrupikeun panyabab utama, tapi aya alesan anu sanés

Awéwé hamil napas bari noél beuteungna.

Kumaha terang upami kuring nuju damel

Salah sahiji patarosan anu paling umum anu nyerang pikiran awéwé hamil, nyaéta terang nalika anjeunna nuju padamelan. Dina tulisan ieu sababaraha bakal dipasihkeun. Aya indikasi anu tangtu anu ngamungkinkeun urang terang yén awéwé éta nuju padamelan.

barudak silaturahim

Nilai babaturan di indung

Kami ngajelaskeun pentingna ngajaga babaturan anjeun salami tahap keibuan, aranjeunna pituduh anjeun, perusahaan pangsaéna nalika teu aya lampu.

makalah bapak kakandungan

Peran bapak nalika kakandungan

Salami kakandungan sadaya perawatan sareng perhatian diarahkeun ka indung. Hayu urang tingali kumaha ngalibatkeun peran bapak nalika kakandungan.

urut nyandung

Pijat pikeun ibu hamil

Kakandungan mangrupikeun waktos magis tapi setrés pisan dina tingkat fisik sareng émosional. Kami nyaritakeun manpaatna pijatan pikeun ibu hamil.

eling kakandungan

Mangpaat émutan nalika kakandungan

Seueur anu nyarios sareng sakedik kanyaho ngeunaan émutan. Dinten ieu kami nyaritakeun naon éta sareng naon manpaat émut nalika kakandungan.

Buku pikeun ibu hamil

5 buku anu pangsaéna pikeun ibu hamil

Buku-buku pikeun ibu hamil bakal ngabantosan anjeun pikeun méréskeun seueur mamang anu anjeun pasti bakal gaduh. Wawaranana lega pisan maka didieu anjeun ngagaduhan pilihan

dina tahap kasuburan vitro

Fase pembuahan in vitro

Langkung seueur pasangan kedah ngaksés téhnik réproduktif dibantuan. Dinten ieu kami nyaritakeun fase pupuk in vitro.

pembuahan

Pembuahan léngkah-léngkah

Kami ningali éta normal pisan yén kami henteu sadar kana kaajaiban anu lumangsung dina unggal kakandungan. Hayu urang tingali pembuahan step by step.

Awéwé hamil nyiapkeun jus

3 resep jus buah séhat pikeun ibu hamil

Kakandungan mangrupikeun waktos anu pangsaéna pikeun ngamimitian ngurus diri, megatkeun sababaraha kabiasaan henteu séhat, sareng ngenalkeun kabiasaan anu hadé. Hurung ...

valentine hamil

Kado Poé Valentine pikeun Awéwé hamil

14 Pébruari caket sareng anjeun panginten henteu terang naon anu kedah dipasihkeun ka pamajikan anu hamil. Kami masihan anjeun ideu kado Valentine pikeun ibu hamil.

reureuh reuneuh

Ngungkulan Sésana Nalika Kakandungan

Istirahat nalika kakandungan tiasa matak pikaboseneun sareng hariwang. Kami mamatahan anjeun ngeunaan kumaha cara ngungkulan istirahat nalika kakandungan.

mimiti gejala kakandungan

Gejala mimiti kakandungan

Unggal awéwé ngalaman unggal kakandungan ku cara anu béda. Kami ngantepkeun anjeun gejala mimiti kehamilan anu paling umum anu biasana di awéwé.

kembar atanapi kakandungan kakandungan

Kakandungan kembar atanapi kembar

Dua orok datang! Kakandungan sareng kembar atanapi kembar mangrupikeun ilusi dobel. Kami ngantunkeun anjeun sababaraha rinci anu pikaresepeun ngeunaan kakandungan ieu.

résiko kakandungan

Naon anu kakandungan résiko?

Gaduh kakandungan anu résiko pikasieuneun. Kami ngajelaskeun yén éta mangrupikeun kakandungan résiko sareng ngabédakeun éta tina kakandungan normal.

orok

Naon orok éta?

Babymoon mangrupikeun mode anu parantos tetep. Entong sono kana sagala hal anu anjeun kedah terang ngeunaan babymoon.

Orok indung HIV

Pangiriman HIV ti indung ka orok

Kaseueuran murangkalih HIV ngagaduhan éta ti indungna. Hayu urang tingali kumaha anjeun tiasa nyegah panularan HIV ti indung ka orok.

Awéwé hamil siap ngalahirkeun

Naon kuli anu diinduksi?

Buruh anu diinduksi dilakukeun dina kaayaan anu béda-béda pikeun nyegah orok tina résiko upami buburuh henteu lumangsung sacara spontan

orok pelangi

Naon orok pelangi?

Pasti anjeun parantos maca atanapi nguping éta dina sababaraha waktos sareng hartosna teu jelas pikeun anjeun. Kami ngajelaskeun naon éta orok pelangi.

Awéwé saatos kaluron

Anu jadi sabab utama keguguran

Kaleungitan tiasa disababkeun ku alesan anu béda, dina sababaraha kasus ku ngembangkeun émbrion, tapi ogé aya faktor anu sanés.

Budak awéwé ngupingkeun sépakan adi na dina rahim indungna.

Stimulasi Prenatal: Téhnik

Tiasa waé, sanaos detractors, pikeun ningkatkeun sambungan saraf tina fétus. Saatos téhnik anu béda atanapi rangsangan prenatal éta tiasa diuntungkeun Indung tiasa ngarangsang sareng mikaresep kamekaran émosional sareng indria budakna nalika masih dina beuteung na. Indung bakal nguntungkeun anjeunna dina jangka pondok.

Gebeg sareng réréncangan

Naha kahoyong janten indung tepa?

Seueur awéwé ngaraos hoyong janten indung kusabab katépaan ti ibu hamil anu sanés di lingkunganana, milari naon waé panyawat ieu diwangun

Indung sareng putra ngempelkeun panangan sateuacan sateuacan bobo sareng dina waktos ngahiji sateuacan nyusu.

Sadayana ngeunaan hormon prolaktin dina nyusu

Sateuacan kakandungan, hormon prolaktin aya dina kadar anu handap pisan dina awak awéwé sareng ningkat nalika kakandungan. Salajengna urang angkat ka The hormon prolactin, naha tinggi atanapi low (anu tiasa diubaran) saatos ngalahirkeun indungna, nyiapkeun anjeunna kanggo tuang anakna kalayan nyusu.

terang ovulasi

Kumaha ngitung ovulasi

Upami anjeun milari nyandung terang nalika anjeun ngaluarkeun ovulasi penting pisan. Pilarian kumaha ngitung ovulasi.

Hiji awéwé hamil antusias ngahadiran salah sahiji ultrasounds orok na di pikahareupeun.

Plasénta previa nalika kakandungan

Plasénta previa tiasa lumangsung nalika kakandungan, tapi konsépna sering nyababkeun kabingungan. Salajengna urang bade ngagali kana aspék-aspék dina Dina kakandungan nalika plasénta aya dina bagian handap rahim sareng sawaréh atanapi lengkep nutupan bukaan cervix, éta sateuacanna.

pasangan ngantosan photoshoot bersalin

Nalika orok henteu sumping

Milarian kakandungan tiasa ngahasilkeun kahariwang, setrés sareng teu sabar. Kami masihan anjeun sababaraha tips nalika orok henteu sumping.

Gebeg masak masak muffin pikeun nyugemakeun napsu na.

Ngidam dina Kakandungan: Mitos atanapi Kanyataan?

Aya seueur mitos ngeunaan kakandungan. Ngidam sering dibahas diantarana. Hayu urang terang langkung seueur perkawis aranjeunna sareng terang naha éta mitos. Teu aya data pikeun ngajelaskeun mitos atanapi kabeneran ngidam dina ibu hamil. Rupa-rupa ideu ngeunaan laleur ieu di luhur.

jinis kontraksi

6 jinis kontraksi

Éta ukur nyarioskeun perkawis kontraksi tanaga gawé tapi aya 6 jinis kontraksi anu béda. Kami ngajelaskeun sadayana di dieu.

paningkatan serviks

Naon efisiensi tina serviks?

Nalika nganteurkeun, dokter bakal nyarioskeun ngeunaan paningkatan tina serviks. Naha anjeun leres-leres terang naon hartosna? Kami ngajelaskeun ka anjeun sacara rinci.

fase tanaga gawé

3 fase tanaga kerja

Unggal kalahiran mangrupikeun dunya tapi aya 3 fase babaran alam anu kedah anjeun terang upami anjeun hamil. Entong kantun tulisan kami.

mamang meupeuskeun cai

8 Keraguan ngeunaan cai pecah

Sabudeureunna pecah cai aya sababaraha mitos sareng takwa. Milarian perkawis 8 patarosan ngeunaan meupeuskeun cai nalika kakandungan.

kasalahan postpartum

Kasalahan umum nalika postpartum

Postpartum mangrupikeun waktos anu sesah pikeun awéwé. Pilarian terang naon kasalahan anu paling umum dina waktos postpartum sahingga anjeun tiasa nyingkahanana.

najong orok

Tepak orok, naon maksadna?

Ngaraos ditajong orok mangrupikeun pangalaman anu unik, teu hilap sareng pikaresepeun. Pilarian terang naon hartosna ditajong orok.

Mitos kakandungan palsu

6 mitos palsu ngeunaan kakandungan

Aya sababaraha kapercayaan anu dipikaresep ngeunaan kakandungan anu leres, tapi seueur anu sanés mangrupikeun mitos palsu ngeunaan kakandungan.

Maju buburuh sacara alami

Kumaha cara ngangsonan kuli sacara alami

Aya sababaraha cara bumi anu nyababkeun tanaga gawé, maka kami marios sababaraha trik ieu, panginten éta bakal ngabantosan anjeun pikeun nyababkeun padamelan anjeun.

ilustrasi ngeunaan peran bidan

Pentingna bidan di masarakat

Tokoh bidan atanapi bidan parantos penting ti saprak manusa nangtung nangtung. Variasi dina saluran kalahiran ngajantenkeun bantosan penting sahingga murangkalih tiasa lahir. Tapi matron langkung seueur, terang di dieu.

fungsi kakandungan bidan

Bidan sareng peranna dina kakandungan

Sanaos mangrupikeun salah sahiji profesi anu pangkolotna, sakedik anu dipikaterang ngeunaan fungsi bidan. Pilarian perananana dina kakandungan, ngalahirkeun, postpartum sareng pueperium.

Awéwé hamil masak

Kumaha nurunkeun gula nalika kakandungan

Salila période kehamilan, insulin peryogi ningkat kusabab parobahan metabolik sareng hormon. Upami pankreas henteu nyéépkeun insulin ieu, kadar gula getih naék. Pikeun nyingkahan ieu, anjeun kedah nuturkeun pola dahar anu séhat sareng saimbang sareng latihan sababaraha jinis kagiatan fisik hipu.

Ningkatkeun gizi anjeun sateuacan hamil

Upami anjeun hoyong reuneuh maka waktosna parantos atos ningkatkeun gizi anjeun, éta henteu kasép! Sareng langkung saé pikeun ngalakukeun éta sateuacan nyandung.

Awéwé reuneuh di leuweung

Perawatan dasar pikeun kakandungan anu séhat sareng bahagia

Kakandungan mangrupikeun tahap anu sangat khusus pikeun awak awéwé, janten penting pisan anjeun tumut kana sababaraha serangkaian konci anu bakal ngabantosan anjeun pikeun ngurus diri sareng ngaraoskeun kakandungan anu séhat sareng bahagia.

Ibu sareng orokna anu nembé lahir

Kumaha carana nyepetkeun tanaga gawé sacara alami

Upami anjeun aya dina 39 atanapi 40 minggu kehamilan, anjeun panginten bakal capé pisan sareng anjeun héran nalika waktuna waktuna. Kami masihan anjeun sababaraha trik anu alami anu tiasa ngabantosan anjeun nyepetkeun waktos pangiriman

doulas ngiringan indung

Doulas, ngiringan indung anjeun

Doula nyaéta awéwé anu latihan sareng pangalaman dina prosés indung anu béda-béda, anu ngiringan awéwé sanés, nyayogikeun dukungan émosional salami sadaya tahapan kaibuan. Kami bakal nyaritakeun kumaha aranjeunna tiasa dianggo sareng manpaatna pikeun ngagaduhan aranjeunna.

Trimester kadua kakandungan

Tés glukosa atanapi tés O'Sullivan

Sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan Tés O'Sullivan atanapi tés intoleransi glukosa. Naon tés anu dilakukeun sareng kumaha cara éta dilakukeun? Ngabéréskeun mamang anjeun.

ngalahirkeun alami dina bak mandi

Kumaha anjeun terang upami anjeun nuju damel? Tanda yén momen caket

Kamungkinan yén dina manteng ahir kakandungan anjeun bakal ngaraos gugup tangtu sateuacan teu pasti teu terang naha anjeun bakal terang kumaha mikawanoh saatos anjeun damel. Bersantai, ti Ibu-ibu dinten ayeuna, kami bakal nyaritakeun naon tandana yén waktos anu hébat caket.

milarian kakandungan

7 tip anu manpaat upami anjeun milari hamil

Nyandung henteu janten tugas anu gampang! Sanaos sigana sanés. Di dieu anjeun bakal mendakan 7 tip anu kedah dipikaterang ku unggal awéwé anu keur kakandungan, pikeun nyandak éta kalayan kaséhatan fisik sareng méntal anu diperyogikeun.

duka kehamilan

Duka Gestasional: Kaleungitan orok anu dikandung

Duel keuneung mangrupikeun salah sahiji serangan paling brutal anu tiasa diraih, sareng anu paling tiiseun. Milarian tip kanggo sepuh pikeun nyanghareupan niup ieu, sareng kulawarga sareng réréncangan terang kumaha ngiringan aranjeunna dina waktos anu sesah.

kasusah dina nyandung hamil awéwé hamil

Hésé hamil

Kasusah pikeun hamil nyaéta sagala rupa. Ti Madreshoy, urang ningali seueur diantarana caket sareng urang ngajelaskeun kumaha carana ngungkulan halangan éta.

depresi postpartum orok bobo

Déprési postpartum

Diajar naon anu anjeun kedah terang ngeunaan déprési postpartum. Anjeun henteu nyalira. Di Madreshoy, kami ngiringan anjeun mendakan naon salah anjeun sareng kumaha cara méréskeunana.

Gebeg ngalakukeun yoga

Persiapan ngalahirkeun: naon anu teu aya anu béjakeun ka anjeun

Naha aranjeunna parantos nyaritakeun ngeunaan émosina nalika ngalahirkeun, kumaha parasaan anjeun, atanapi kumaha pentingna pikeun nyiapkeun naon anu anjeun henteu ngarepkeun atanapi ngabayangkeun, atanapi anu nyusuan mangrupikeun inpormasi sareng sanés kasempetan?

Ultrasound morfologis

Naha ultrasound morfologis aya gunana?

Ultrasound morfologis anu paling penting dina kakandungan. Naha anjeun hoyong terang konci anjeun?. Kami ngawartosan anjeun naon éta sareng naon éta pikeun.

Kegel latihan

Naon latihan Kegel sareng kanggo naon?

Pasti anjeun kantos nguping latihan kegel anu terkenal, tapi kanggo naon sareng naon pikeun aranjeunna? Kami nyaritakeun manpaatna pikeun kaséhatan sareng seksualitas

Ngaleungitkeun rambut nalika kakandungan

Seueur awéwé gaduh masalah anu aya hubunganana sareng waxing dina kakandungan. Naha aman? Naha kuring kedah ngapungkeun pubis? Kalayan produk naon? Sadaya waleran

Bingah awéwé hamil

Jenis kakandungan

Kami ngawartosan anjeun jinis-jinis kakandungan anu tiasa berkembang dina waktos kehamilan sahingga anjeun tiasa ngaidentipikasi mana anu anjeun alami.

Pasangan rumaja

Nyegah kakandungan rumaja

Kakandungan rumaja mangrupikeun résiko kaséhatan pikeun indung sareng orok. Kakandungan rumaja ngagaduhan akibat psikososial anu serius.

rahim orok

Posisi orok kanggo kiriman, mana anu optimal?

Dina ahir kakandungan orok anjeun panginten aya dina posisi anu sanés. Pilarian terang anu optimal pikeun kalahiran sareng naon anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun pikaresepeun éta.

Naon gejala anu anéh nalika kakandungan?

Nalika anjeun reuneuh anjeun mimiti ngaraos sababaraha gejala kakandungan anu anéh dina sababaraha dinten munggaran. Upami anjeun terang kami, anjeun tiasa sieun. Pilarian terang naon éta

Kakandungan dina karantina

Upami anjeun hoyong terang naha séhat hubungan séks atanapi kakandungan dina karantina, lebetkeun sareng mendakan résiko anu disababkeun pikeun awéwé éta

Sindrom sayang

Naha Sindrom Sarang leres-leres aya?

Upami anjeun reuneuh sareng ngaraos dorongan tetep tetep bersih sareng rapih, anjeun ngalaman sindrom sayang. Naha anjeun hoyong terang naon diwangunna?

reuneuh olahraga ku bal

Minggu ka-33 kakandungan

Minggu ka-33 kakandungan: ngobrol sareng bidan ngeunaan kadar beusi anjeun, sareng tingali kumaha payudara anjeun nuju siap nyusuan

pasangan hamil

Minggu ka-32 kakandungan

Minggu 32 kakandungan: orok anjeun parantos disimpen dina posisi cephalic anterior, sareng beuteung indung janten langkung voluminous.

awéwé hamil ku dokter

Minggu ka-31 kakandungan

Minggu ka-31 kakandungan: orok tetep kedah beurat awak sareng bayah na bakal asak sakedik. Anjeun tiasa ngalaman Sindrom Sarang

nangkeup beuteung hamil

Minggu ka-30 kakandungan

Minggu 30 kakandungan orok terus tumuh rahim anjeun ukuran sakitar 30 cm. ti symphysis pubis Sistem pencernaan anjeun parantos disampurnakeun,

Kakandungan saatos 35 taun

Upami anjeun mikirkeun hamil saatos umur 35, tong sono kana sagala hal anu anjeun kedah terang ngeunaan éta. Éta henteu gampang, tapi henteu mustahil.

awéwé hamil ku cocooan

Minggu ka-29 kakandungan

Minggu 29 kakandungan: beuteung Ibu ngahontal dada, orok terus tumuh. Awak sareng pikiran anjeun siapkeun pikeun dinten ageung.

mojang sareng awéwé hamil

Minggu ka-28 kakandungan

Minggu 28 kakandungan: otak orok parantos asak sareng tiasa ngendalikeun gerakan pernapasan; indungna angkat ka kelas prepartum

awéwé hamil posing

Minggu ka-27 kakandungan

Minggu ka 27 kakandungan: linea alba anjeun bakal katingali coklat, sareng anjeun bakal ngaraos langkung seueur titajong orok. Tong hariwang ngeunaan perubahan suasana haté

minggu ka 26 kakandungan

Minggu ka-26 kakandungan

Minggu ka-26 kakandungan: anjeun tiasa ningali garis Alba sareng orokna henteu sapertos kukutut. Dina hal prematuritas éta bakal salamet.

Minggu ka-25 kakandungan

Minggu ka 25 kakandungan: tumuhna teu kaampeuh, sareng ogé fitur sapertos rambut atanapi warna panon anu diperhatoskeun. Rambut anjeun bakal katingali sutra sareng ngagurilap.

Gebeg nyekelan kembang

Ari subur janten reuneuh

Dina tulisan ieu kami ngajarkeun anjeun kumaha terang dinten subur dina urutan pikeun ngitung kumaha hamil nalika dinten anu subur

indung hamil nyabak beuteung na

Minggu ka-24 kakandungan

Minggu 24: Bidan bakal nyungkeun tés getih anyar sareng mesen spidol toksoplasmosis. Orok janten akrab sareng bau sareng selera.

Fetus jam 23 minggu

Minggu ka-23 kakandungan

Minggu ka 23 kakandungan: anjeun badé ngeureunkeun trimester kadua sareng anjeun langkung-langkung ningal orok. Kulit orok anjeun mimiti kéngingkeun pigmén.

ngaleungitkeun

Naon Omifin

Upami anjeun henteu terang naon Omifin sareng naon éta dianggo, lebetkeun ka dieu upami anjeun hoyong hamil. Naon pangaruh sékundér?

tés kakandungan

Tés kakandungan di bumi

Pilarian terang upami anjeun hamil ku tés kakandungan di bumi ieu anu tiasa anjeun laksanakeun di bumi sareng henteu nganggo uji kakandungan apoték.

haté jalma hamil

Minggu ka-22 kakandungan

Minggu 22 kakandungan: rahim parantos ngahontal tingkat bujal. Anjeun tiasa ngamimitian komunikasi sareng orok anjeun ku nyarios sareng ngusapan anjeunna.

minggu ka 21 kakandungan

Kakandungan Minggu 21

Anjeun terang naha éta bakal janten budak lalaki atanapi awéwé! Indung kedah ngurus pisan dirina sareng peryogi baju mitoha. Gerak fétus sacara lengkep katénjo.

awéwé 19 minggu hamil

Minggu ka-19 kakandungan

Minggu ka 19 kakandungan: anjeun tiasa ngamimitian perhatoskeun gerak orok anjeun sareng janten beuki katingalina yén anjeun hamil.

Minggu ka-18 kakandungan

Minggu ka-18 kakandungan: indungna asa beuki beurat sareng tiasa sangsara ku kabebeng; orok asak tangkorak na sareng parobihan anu sanés.

Awéwé anu kakandungan ectopic

Kakandungan Ectopic

Pitunjuk pikeun kakandungan ectopic, masalah anu urang carioskeun ngeunaan gejala, pangobatan, panyabab anu nyababkeunana sareng nalika éta dideteksi. Nyingkahan kakandungan ectopic

Minggu ka-17 kakandungan

Minggu ka 17 kakandungan: fétus henteu lirén tumuh sareng salian ti kulitna katingali keputihan, fitur wajah anu leres pisan ditetepkeun.

Minggu ka-16 kakandungan

Kumaha orok berkembang sareng naon parobihan awéwé hamil dina minggu ka-16 kakandungan, kami nyaritakeun anjeun sacara rinci.

ngumbara di luar negeri hamil

Ngumbara di luar negeri hamil

Upami anjeun hoyong angkat ka luar negeri nalika hamil, anjeun kedah tumut kana sababaraha hal pikeun mastikeun karaharjaan anjeun.

Minggu ka-11 kakandungan

Minggu ka-11 kakandungan

Minggu ka 11 kakandungan. Dina orok, perpanjangan beuheung sareng produksi cikiih menonjol; dina indung leungitna sababaraha gangguan.

Beuteung dina minggu 9 kakandungan

Minggu ka-9 kakandungan

Minggu 9 kakandungan: ossifikasi ngagancangkeun spésialisasi tina rongkah. Di sisi anu sanésna, penting pikeun milih janji pikeun tindak lanjut.

Embrio dina minggu ka 8 kakandungan

Minggu ka-8 kakandungan

Minggu ka 8 kakandungan: anjeun kedah terang yén dina minggu ieu kematangan organ internal terus, sareng bentuk émbrionana robih.

Budak awéwé dina minggu ka 7 kakandungan

Minggu ka-7 kakandungan

Minggu ka-7 kakandungan. Pasti anjeun parantos mimiti perhatoskeun gejalana. Kami ngawartosan naon anu anjeun kedah terang ngeunaan tuangeun sareng kadali.

Minggu ka-6 kakandungan

Minggu ka-6 kakandungan

Minggu ka 6 kakandungan: cikal bakal gerak pisan tapi indungna henteu diperhatoskeun, sareng seueur parobihan anu kajantenan di jero dirina. Pilarian terang naon éta

Mastitis, musuh jempé tina nyusuan

Mastitis mangrupikeun musuh anu hébat tina nyusuan, sanaos nyusuan henteu kedah dieureunkeun sababaraha kali nyeri maksakeun ibu-ibu pikeun ngagantungkeun tuangeun.

Awéwé dina minggu ka-5 kakandungan

Minggu ka-5 kakandungan

Dina minggu ka 5 kakandungan, cikal anu ditanem diwangun ku tilu lapisan sél sareng sistem saraf sareng tabung saraf mimiti kabentuk.