Kaulinan tradisional pikeun barudak

kaulinan tradisional barudak

Momen maén kalawan babaturan atawa kulawarga, bakal salah sahiji kenangan pangalusna nu barudak bakal boga budak leutik maranéhanana. Waktu keur leutik, aya runtuyan kaulinan tradisional pikeun barudak nu leuwih taun geus ngiles pikeun nyieun jalan pikeun video games jeung handphone.

Aya seueur kolot anu ningali kumaha budakna henteu deui kaluar ulin di jalan sareng tatangga atanapi babaturan, sareng nyéépkeun jam-jam di payuneun layar maén ampir. Kebangkitan dunya video game geus mantuan adat maén kaulinan tradisional leungit.

Kaulinan tradisional mangrupikeun cara anu sampurna pikeun ngabantosan murangkalih anjeun nyiptakeun beungkeut sosial, tetep aktip, ningkatkeun kapinteran sareng kaahlian komunikasi., diantara mangpaat séjén. Pikeun sakabéh ieu, kami mawa anjeun daptar sababaraha kaulinan tradisional pikeun anjeun ngajar barudak anjeun sarta ngarasakeun aranjeunna.

Kaulinan tradisional pikeun latihan jeung diajar

Dina bagian ieu, anjeun bakal tiasa manggihan kaulinan béda pikeun barudak anjeun senang. Seuseueurna, sadayana urang parantos maén nalika urang ngora sareng réréncangan urang di buruan sakola atanapi di jalan.

Éta kaulinan dumasar kana aturan béda, pisan gampang pikeun barudak ngartos. Sababaraha aya di luar sareng anu sanésna latihan di jero ruangan. Tapi sakabéh éta dirancang pikeun maén dina grup jeung tim badag barudak. Kaulinan ieu dirarancang supados murangkalih anjeun resep aranjeunna sareng, salian pikeun ngahibur, maén olahraga.

Shuffleboard atanapi hopscotch

cangkéng

Gumantung kana hiji tempat atawa sejen disebut béda, abdi terang eta salaku yew. Ieu kaulinan pisan basajan ogé senang. Kalayan kapur tulis tiasa bodas atanapi warna, kotak-kotak anu béda digambar dina taneuh sareng nomer tina 1 dugi ka 10 biasana disimpen di jerona., sanajan maranehna bisa nepi ka 20 atawa leuwih.

Kalayan batu, piring atanapi barang-barang sanés, masing-masing murangkalih kedah ngalungkeun ka arah alun-alun. Maranéhanana kudu ngalengkepan luncat yew kalawan ngan hiji leg pikeun tiap alun, nepi ka ngahontal tempat batu murag.

Hiji aturan pikeun nuturkeun éta lamun batu teu digolongkeun dina kuadrat, anak bakal leungit péngkolan sarta bakal maén salajengna.

Korsi musik

Anu teu acan maén kaulinan ieu kalawan sakelas maranéhanana dina festival atawa di kelas PE. Pikeun éta, sababaraha korsi kudu ditempatkeun di kamar ngabentuk bunderan. Hiji conto uninga sabaraha nempatkeun, lamun 12 barudak bade maén, urang bakal nempatkeun 11, dina unggal babak hiji anak jeung hiji korsi ngaleungitkeun.

Aya anu kedah maénkeun alat atanapi nempatkeun musik supados barudak ngurilingan korsi. Nalika sora eureun maranéhna kudu diuk dina salah sahiji korsi, lamun maranéhna teu meunang aranjeunna ninggalkeun buruan.

Balap karung

balap karung

Sumber: Wikipedia

Kaulinan ieu bakal lumangsung dina grup, tapi unggal barudak competes individual., nyaeta, sakelompok barudak dibawa babarengan jeung masing-masing bakal bersaing pikeun meunang lomba.

Éta kedah dilakukeun di tempat anu lancar, anu henteu aya halangan. Lagu ieu tiasa duanana di luar sareng di jero ruangan. Barudak kudu asup kana karung jeung nyekel eta ku leungeun maranéhna.. Nalika aranjeunna siap tur sinyal dimimitian dibikeun, barudak kudu luncat jeung karung ka garis finish.

Ieu mangrupikeun kaulinan anu dijamin seuri, ogé kasenangan, budak leutik bakal gampang latihan, ngaronjatkeun pangabisa maranéhna pikeun mindahkeun jeung kasaimbangan.

Pulisi jeung garong

Dina hal ieu, pamilon bakal dibagi jadi dua tim, aya nu jadi pulisi jeung nu lianna bakal maling., unggal tim kudu ngagem unsur has. Contona, kaos bulao pulisi jeung crooks, kaos hideung.

Kaulinan diwangun ku pulisi kudu nyekel garong jeung nempatkeun aranjeunna dina jail. Panjara ieu kedah dibatesan ku tali, pita atanapi unsur sanésna.

Maling bisa disalametkeun lamun salah sahiji sahabatna junun ngahontal aranjeunna sarta némpél leungeun maranéhna. Kaulinan bakal mungkas, nalika sagala crooks nu bray. Dina babak salajengna peran dibalikkeun.

Tempat nyumput

tempat nyumput

Kaulinan anu saderhana pisan sareng pikaresepeun anu henteu ngan ukur tiasa dicoo sareng seueur murangkalih, tapi ogé salaku kulawarga. Ieu kaulinan, dimana komponén grup nyumputkeun iwal hiji, saha nu kudu néangan sarta manggihan batur.

Sateuacan anjeun ngamimitian upami anjeun badé maén dina rohangan luar anu ageung, Wewengkon dimana pertandingan bade dimaenkeun kedah dibatesan supados henteu ka luar anu ditandaan.

Pikeun manggihan budak mana nu kudu cicing néangan, bakal diayakeun undian diantara sakabeh pamilon. Nalika aranjeunna mendakan sadayana, anu pangheulana dipendakan nyaéta anu kedah milarian dina babak salajengna.

Kami geus dibawa anjeun dina artikel ieu 5 kaulinan tradisional anu pangsaéna pikeun murangkalih anu anjeun tiasa ngahibur sareng kulawarga atanapi réréncangan. Lamun Anjeun keur pilari ogé kaulinan dewan tradisional, kami nyarankeun parcheesi, sinking armada, tilu dina urutan atawa soang.

Kami ngarepkeun daptar kaulinan populér ieu bakal ngabantosan anjeun, seueur deui anu urang terang, tapi ieu anu kami namina mangrupikeun anu paling klasik sareng dimana anjeun ngajamin jam-jam kasenangan pikeun budak leutik di bumi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.