Kaulinan logika pikeun murangkalih

kreativitas anak

Mekarkeun a pamikiran logis éta penting pikeun barudak. Logika nyaéta prosés anu ngamungkinkeun urang nimba kacindekan anyar tina inpormasi anu urang terang. Ngaliwatan logika urang mendakan jalan kaluar tina masalah, urang ngadamel alesan sareng pangirangan. Di sakola, penalaran logis dirangsang ku kaulinan sareng tatarucingan, sareng dilakukeun ku cara anu langkung gampang sareng pikaresepeun.

Ngaliwatan Kaulinan Logika pangleutikna kéngingkeun paham ngeunaan susuratan, sériasi sareng klasifikasi. Ieu bakal janten konci pikeun ngembangkeun leres pangitung sareng kamampuan matématika anjeun.

Pasipatan anu ditingkatkeun ku kaulinan logika

Logika, sapertos matématika, masihan kami a resolusi langsung sareng teu jelas. Cara pikeun mendakan hiji-hijina solusi ieu nyaéta ngalangkungan pernyataan, anu bakal masihan urang sadayana inpormasi anu urang butuhkeun pikeun nyimpulkeun.

Dina logika nyaéta anggapan nomer. Logika diajar mangrupikeun prosés konci pikeun kamekaran matématika budak. Nami inohong, nyeratna leres, mesen, ngakuan nilai tempatna mangrupikeun katerampilan anu kedah dipikaterang ku budak sareng diurus.

Dua sipat, atanapi kualitas, anu dipikagaduh ku budak ku logika nyaéta susuratan sareng serialisasi. Korespondén aya hubunganana sareng kamampuan budak pikeun niténan sakumpulan objék anu pakait sareng anu sanés. Seriation aya hubunganana sareng kamampuan budak pikeun ngaidéntifikasi operasi anu ngamungkinkeun ngalirkeun tina hiji nomer ka angka anu sanés dina grup anu parantos dikenal.

Ieu mangrupikeun yayasan anu leres tina pangaweruh matematik langkung rumit anu bakal disanghareupan ku budak nalika déwasa, sapertos diajar tabel perkalian.

Kaulinan logika-matematika dirancang pikeun barudak

Kaulinan logika henteu kedah matak pikaboseneun. Pedagogi parantos jauh pikeun nampilkeunana ku cara anu ngahibur sareng pikaresepeun. Ogé, aya seueur ieu kaulinan logika online. Ieu parantos janten alat anu kapaké pikeun kolot sareng guru, sabab éta ogé ngembangkeun éta pamikiran kréatip. Ku ngotéktak Internét sakedik sareng ngalebetkeun umur putra atanapi putri anjeun anjeun bakal tiasa ngakses anu paling pas.

Sababaraha kaulinan ieu dirancang henteu ngan ukur pikeun murangkalihna waé, tapi ogé pikeun budakna pikeun maénkeun. kulawarga gabung sareng anjeunna, ku cara persaingan atanapi kolaborasi, sapertos anu biasa. Dina jaman kurungan ieu, jenis-jinis kaulinan sareng aplikasi ieu parantos janten bintang seueur soré kulawarga.

Sacara umum éta diucapkeun kecerdasan logis-matematik, tapi aya sapertos dua daérah, hiji kalayan résolusi langkung pokus kana perhitungan matématika sareng daérah anu sanés anu ngurus pangirangan logis ngeunaan inpormasi anu disebatkeun dina pernyataan éta, anu kami namina penalaran logis.

Ngalatih penalaran logis

Mikir kaulinan pikeun barudak cocog pikeun ngarangsang panasaran sareng panilitian anjeun, bari aranjeunna tiasa diajar ngeunaan topik saluareun kalkulus, géométri, biologi, sajarah, atanapi astronomi diantarana.

Salah sahiji kaunggulan pikeun barudak pikeun maénkeun kaulinan logika nyaéta ngabantosan aranjeunna ngatur setrés sareng balukarna, ngatur kahariwang aranjeunna, sareng ningkatkeun kamampuan pikeun konsentrasi. Éta ogé ngajarkeun aranjeunna ngagunakeun gagasan kréatif Pikeun ngahontal solusi, aranjeunna langkung merhatoskeun detilna, sabab sakumaha ceuk urang dina kalimat sorangan aya pitunjuk.

Kami masihan anjeun ejemplo tina kaulinan ieu, janten anjeun tiasa latihan sareng murangkalih anjeun: Nalika sadayana angkat ka piknik taunan anu ageung, masing-masing kendaraan mawa jumlah anu sami sareng jalma. Satengahna, sapuluh kendaraan rusak, janten masing-masing sésana kedah nyandak saurang deui. Di jalan pulang lima belas deui kendaraan rusak, janten aya tilu urang deui dina unggal kendaraan dina perjalanan balik tibatan awal énjing-énjing. Sabaraha jalma anu angkat ka piknik taunan anu ageung? Sareng ayeuna, pikeun kéngingkeun sakulawarga milarian solusina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.