Kaulinan motor kotor pikeun budak sakola

Kaulinan motor kotor pikeun budak sakola

El maén aktip ngabantuan barudak berkembang kaahlian motor kotor, sapertos ngaji. Dina umur prasekolah, nyaéta antara umur 3 sareng 5, barudak kedah kasempetan pikeun aktipitas fisik. Main aktip, ogé dina umur ieu, penting pikeun kaséhatan anu saé sareng kanggo pamekaran kaahlian motor kotor.

Pikeun budak sakola, anu ngembangkeun katerampilan motor kasar Penting pikeun diajar motor sareng ngagunakeun otot ageung tina sampéan, panangan sareng kalapa anjeun pikeun ngaji, luncat, maledog, néwak, ngawula, jst. 

Budak sakola ogé ngagarap katerampilan motor anu hadé, anu penting pisan pikeun tugas penting di payun, sapertos diajar nyerat. Tapi urang moal tiasa mopohokeun katerampilan motor kasar barudak ti umur tilu taun. Di sakola, aranjeunna bakal beuki ngembangkeun "kertas sareng pensil" sareng "karajinan" tugas. Sareng, nalika aranjeunna langkung sepuh, tugas sareng kagiatan motor kasar anu diarah bakal ngirangan. Kituna, penting pisan pikeun masihan barudak yuswa ieu unggal kasempetan kamungkinan pikeun ngembangkeun katerampilan motor kasar.

Kegiatan pikeun budak sakola pikeun ngembangkeun katerampilan motor kasar

Pikeun nari

Nari mangrupikeun kagiatan anu pikaresepeun pisan pikeun barudak, naha éta jogét gratis, koreografi atanapi, bahkan langkung saé, "lagu kalayan jogét". Nari di bumi atanapi nyandak murangkalih anjeun kana sababaraha kagiatan saatos sakola atanapi waktos luang anu cocog sareng umur mangrupikeun cara anu saé pikeun aranjeunna menari.

Leumpang

Leumpang sareng murangkalih langkung laun, sabab éta sababaraha kali urang milih stroller atanapi mobil kanggo ngurilingan. Tapi penting pisan yén budakna tiasa gerak, yén anjeunna tiasa leumpang saloba-jauhna. Bade ngalalana, bade kaluar ngalaksanakeun hal-hal sareng jalma déwasa, leumpang di jalan ... sadayana ieu diperyogikeun pikeun anjeunna jalan-jalan sareng kéngingkeun kagancangan sareng tahan.

Buka taman

Di taman, barudak bakal mendakan seueur kasempetan pikeun ngalih sareng bersosialisasi sareng barudak sanés. Aranjeunna bakal tiasa lumpat, luncat, ngagantung, geser, nanjak, ngadorong diri dina ayunan, sareng sajabana. Di taman éta ogé bakal diajar murag sareng aranjeunna bakal kaleungitan sieun naék ka tempat anu sanés, sahingga ngagaduhan kapercayaan diri.

Kaulinan ngojay sareng cai

Ngojay mangrupikeun latihan anu saé. Salaku tambahan, yén murangkalih terang kumaha ngojay bakal masihan kami katenangan nalika urang angkat ka tempat anu ngagaduhan kolam renang, walungan, pantai, jst. Ngojay ngembangkeun sakumna awak sareng mangrupikeun latihan koordinasi anu saé.

Kasaimbangan kaulinan

Kaulinan kasaimbangan penting pisan pikeun pamekaran psikomotor budak. Leumpang dina tali ngagolér dina taneuh atanapi kaulinan "hoofed-foot" penting pisan pikeun pamekaranana. Di jalan, kaulinan balancing leutik tiasa diputer dina témbok handap, bangku, sareng sajabana, ku bantosan sareng pengawasan déwasa. Tong hariwang milari dimana sina dilakukeun: barudak sacara alami ngimbangan dimana waé.

Sapédah sareng sapédah

Nyupiran beca, sapédah nganggo atanapi henteu nganggo pedal, sareng sajabana, bakal ngabantosan murangkalih bergerak, diajar koordinasi sareng ngembangkeun kasaimbangan.

Kursus halangan

Kursus halangan tiasa dilakukeun ku naon waé sareng dimana waé. Anu penting nyaéta budak kudu gerak ku cara anu béda, ngaréngkol, luncat, ngorondang sareng mikir ngeunaan dimana anjeunna kedah indit sareng naon anu kedah dilakukeun pikeun lulus.

Kaulinan bola

Budak lalaki balna budak anu bageur. Sareng déwasa ogé. Kalayan bal anjeun tiasa ngalakukeun seueur hal sareng diajar seueur katerampilan: maledog, néwak, lumpat, najong, dihindari ...

Upami anjeun hoyong kagiatan pikeun barudak 1 dugi 2 taun, pencét kana tautan anu nembe kami tinggalkeun.

Gambar - David maisel


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.